23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

NÁZOR: Kalousek to zařídí

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
MaB 22.3.2007 5:05

OK

Citát z článku ne Neviditelném Psu (alespoň někdo umí počítat);-)

"V souvislosti je také dobré připomenout, že na Slovensku je rovná daň z příjmu fyzických osob ve výši 19% počítána stejným způsobem, jako daně u nás, tj. z hrubé mzdy po odečtení odvodů na sociální a zdravotní pojištění. Pro srovnání se Slovenskem je tedy relevantní číslo 23% a ne 15%! Nebo obráceně, 19% daně z hrubé mzdy odpovídá 12,3% daně ze suoerhrubé mzdy. To tedy znamená, že ODS chce zavést znatelně vyšší rovnou daň, než je na Slovensku. "

MaB 21.3.2007 22:54

Jakých 15 % ?

Vysvětlí mi někdo, proč se mluví o 15 %, když při použití "superhrubého" základu daně se bude jednat přibližně o 20 % ? Novínáři už asi zapoměli počítat. Bude se to vzahovat i na fyzické osoby, a nebo jen na zaměstnance  ?

Ladislav N. 22.3.2007 0:04

Re: Jakých 15 % ?

Napřed byste měl vysvětlit vy, z kterého textu (odkaz) jste vyvodil to, co jste napsal. ;-P

Karel 21.3.2007 22:06

Neskutečné

 Kdyby důchodce s 8000,- Kč měsíčně celý důchod utratil jen za komodity přecházející z 5% do 9 % sazby DPH, musel by každý měsíc někde "uškudlit" 320,. Kč. To pokud by nebyla žádná valorizace důchodů, ani kompenzace. Opravdu je to pro Vás, pane Vízku, tak složité? Spíš se to jen nehodí.

Ivan Dvořák 21.3.2007 21:20

Prosím neobtěžujte !

Vážený pane Vízku, mrzí mne, že Neviditelný pes otiskl váš příspěvěk. Jsem z této internetové tiskoviny zvyklý na celkem fundované úvahy. Ve vašem příspěvku jsem nalezl hodně ironie, neméně neznalosti, ale ani jeden věcný argument. Reforma ještě nění zveřejněna, ale vy již víte, že bude úplně špatně. Prosím, neobtěžujte čtenáře psa takovými příspvěky. Jejich čtení je ztráta času. S pozdravem Ivan Dvořák.

Karel 21.3.2007 22:27

Re: Prosím neobtěžujte !

Demokracie je také diskuze  a také muodrá schopnost nechat vyjádřit všecny kdo chtějí-bez odsudkú. Nechcete-li neobtěžujte se čtením takových příspěvků, nikdo vás nenutí.Mimochodem a vy víte, že bude všecno ůplně dobře. Zdravím!

Ladislav N. 22.3.2007 0:03

Re: Re: Prosím neobtěžujte !

Každý článek by měl mít jistou minimální věcnou i argumentační úroveň. Pokud ji nemá (a taková je většina toho, co Vízek na NP v minulosti zveřejnil), pak se jedná o problém nízké kvality autora textu. A to je Vízkův NOTORICKÝ problém.

clai 21.3.2007 17:54

Tak jste si tady pode mnou zanadávali na socany jak Vám stahují kůži s těla na daních

Jsem moc zvědav jak budete chválit Tupohlávka za to jak Vám daně sníží ... Už se moc těším...Nejlépe bez jakýchkoli daní,že ??

Ladislav N. 21.3.2007 18:02

Re: Sociální demagogie

Po zkušenostech s "logikou", jakou socani navyšovali daně a poplatky a zaváděli i daň "ze ztráty" pro OSVČ, jsou drobné kroky Topolánkovy vlády jenom reakcí na dluhy, které nadělali socialisté a zákony, které zadlužování přímo vynucují.

fafnir 21.3.2007 17:31

bývalý Jičínského soudruhu nyní příteli Vízku

vy jste proti komunismu bojoval zevnitř asi tak jako Rohm a Strasser proti nacismu

bobo 21.3.2007 15:17

daně-

zkuste si na zakoupeném pozemku postavit domek.hromada dřiny,běhání po byrokratech,až to jednou musíte nebo chcete prodat,tak se nestačíte divit,kolikrát je to zdaněné.Začátek nastaví soudní znalec,aby měl co největší,,odměnu,,tak počítá kdejaký prd.poslední ukázka viz studny,každý mluví jinak.Dědická dan-další blbost je to veký Kocourkov.Vyhovuje to jen úzké skupině obyvatel.Kdyby alespon uváděný průměrný výdělek se vztahoval na 70% obyvatel,tak by to bylo pochopitelnější

Dana 21.3.2007 17:27

Re: daně-

no jo, když dědíte po cizím a ne vlastním,  to je pak těžké!;-D 

K požadavku na to, aby se průměrný výdělek vztahoval na  70 % obyvatel se raději, coby matematický maturant,  nebudu raději vyjadřovat.  ;-D

Ladislav N. :-))) 21.3.2007 17:27

Re: daně-

A vůbec nejlepší by bylo, kdyby měli průměrný výdělek všichni... ;-P

Byg 21.3.2007 12:51

achjo

Novináři jsou asi fakt hovada. O autorovi to tedy platí. Krásně buď  nevědomky nebo záměrně (teď co je horší?) tvrdí, jako kdyby současní plátci 12% měli snad platit více daní. Samozřejmě budou platit míň všichni i oni díky odpisům/slevám na dani. Ale autor si už našel svůj klacek a mlátí s ním kolem hlava nehlava.

Dále zvýšení DPH z 5% na 9% nepocítí vůbec nikdo nikde. A valorizace důchodů určitě bude taky a nevěřím že né.

Jen s tou motivací, to má autor pravdu. To co ironizuje je vlastně ve skutečnosti pravda, i když bude to motivovat hlavně ke zvyšování počtu pracovních míst a taky ke snížení daňových úniků.  Výpadek státního rozpočtu bude 0, nebo budou příjmy naopak vyšší, jako tomu bylo ve všech zemích s rovnou daní.

Tak to jen tak pro upřesnění.

oakman 21.3.2007 13:00

Re: achjo

to neni novinář, to je poslanec PČR (býv.) a člen vedení ČSSD.

Byg 21.3.2007 13:21

Re: Re: achjo

Aha, no tak ti jsou leckdy ještě horší :-).

Kylchap 21.3.2007 13:49

Jak je to

krásně napsáno! Jenomže tenhle názor nesdíli PATRIA FINANCE. A to nejsou žádní socani.

Midaco 21.3.2007 19:23

Re: Jak je to

Socani nejsou ale mohli by se naučit počítat,

to to se jim moc nepovedlo ;-)

clai 21.3.2007 17:45

Re: achjo

Díky odpisům a slevám na dani ??? A kdepak jsou ty slevy a odpisy ??? Zatím  nikde.Zvýšení DPH z 5 na 9 % nepocítí nikdo nikde ??Dobrej for.A což takhle snížit DPH z 5 na 1 %.Podle stejné logiky to nepocítí také nikdo nikde,že ???Takže modrásku - žvaň si svoje bláboly na na okresních sjezdech či co to máte a neoblbuj tady.....:-/:-/:-/:-/:-/

Ladislav N. 21.3.2007 17:59

Re: Re: achjo

Socani počítat neumějí, to je ostatně dobře známo. Zvýšení DPH z +5% na +9% znamená nárůst ceny zboží v obchodě o 3,8%, přičemž pravidelné kolísání cen v obchodech s potravinami (a nejenom tam) se pohybuje v řádu + - 20% i více podle toho, za jakých podmínek ten-který obchodník nakupuje z velkoobchodu.

oakman 21.3.2007 12:48

Další zábavná hra pro makrokupce

No, míchejte si tu spotřební koše, každý ví, že daň z příjmu je po dani dědické ta největší nemravnost při existenci absolutně automatické státní přirážky k ceně čehokoliv formou DPH.  Nikdo tu neventiluje nerovnost na trhu naprosto usvědčující socana z vždypřítomné mocenské kolaborace s mega akciovým kapitálem (zvláště německého původu). V boji z udržení či zvýšení "zaměstnanosti" nejjednodušším způsobem - podpoříme velkého zaměstnavatele biorobotů proti vlastním malovýrobcům, živnostníkům a jejich zaměstnancům tak, aby "investor" (někdy mi nedochází jestli investuje Phillips nebo socan) vymlátil konkurenci, čímž se z pravicových keťasů, zlodějů a tunelářů, kteří tvoří jednu třetinu aktivní populace a zaměstnávají tu druhou, stanou naši soudruzi odboráři pod kontrolou nějakého toho našeho StBáka.. To, že místo podpory vlastních lidí, kteří je ovšem nevolí, socan uzavírá "výhodnou alianci" s velkokapitálem z pohříchu socialistických evropských zemí je jen pokračování té vaší Národní Fronty se CCCP na věčné časy. Vždy sloužít tomu, kdo vás posadí do sedla. Je správné, že šéfem tlupy je pingl...;-P

Fanouškům autora dávám do úvahy, co se stane, až z českého živnostníka - většinou manuálně pracujícího zoufalce, který platí státu jedenapůlnásobek toho, co auutor a jiní "požehnaní" státní gáží, socani udělají Homo Faber? Ano všichni "proletáři" budou zase jednotni a sobě v chudobě rovni, ale kdo dá práci těm, kteří o ní skrze válku proti živnostníkům vedete? Neumíte zavřít gaunery a navíc se paktujete s galerkou, všichni ti, kteří zcela legálně podstupují řeholi nákladů na vaše rozpustilé vládnutí a nekradou, jako s vámi spojovaní podvodníci v base či azylu, nesou stigma zloděje, i když sami vědí, že bez socanova apetýtu na úplatek by tihle hoši nic neměli. Bez úplatného politika nejsou podnikatelé úplatci.

tomáš 21.3.2007 13:32

Re: Další zábavná hra pro makrokupce

naprosto s vámi souhlasím, jen mi, prosím, prozraďte, co je mravného například na dani z nemovitosti? proč bych, kurwa, měl platit takovouto daň, jestliže materiál (zdaněný DPH) i práci (zdaněnou DPH) jsem zaplatil svými zdaněnými penězi!!!!!!!!?????????;-€;-€;-€

oakman 21.3.2007 13:49

Re: Re: Další zábavná hra pro makrokupce

Daň z půdy je říšský anachronismus. Zejména na Moravě způsobila blízkost Vídně možnost vlastnit panství na dálku. Nebyl čas na statkaření, dělala se politika, od Josefa byla státní koryta, tak se půda nejdříve zpeněžila "výplatou sedláka z poddanství", potom nájmem půdy a výměnu pachtu za berni z plochy. Berně se stala nezávislou na úrodě, riziko podniku bylo na straně nájemce, pokud jeden zkrachoval, druhý se hned našel. TGM sice reformoval velkostatek, ale v nadšení selského stavu jaksi zapadlo, že berně se stala daní - stát také potřebuje na paláce a republika jich stavěla požehnaně.

Dana 21.3.2007 13:50

Re: Re: Další zábavná hra pro makrokupce

a vy snad znáte nějakou daň, která je mravná?  8-o8-o8-o

tomáš 21.3.2007 14:01

Re: Re: Re: Další zábavná hra pro makrokupce

ne

oakman 21.3.2007 14:12

Re: Re: Re: Další zábavná hra pro makrokupce

Za mravnou je nutno pokládat každou, kterou z nás socan vymámí, to aby to tolik nebolelo:-P

oakman 21.3.2007 14:14

Re: Re: Re: Re: Další zábavná hra pro makrokupce

...aby bylo jasno, paní redaktorko.......já si myslím, že Zeman nemá, co odcházet ze strany, já rozhodnu, kdy bude vyloučen.... váš JP;-D

Ladislav N. 21.3.2007 15:17

Re: Další zábavná hra pro makrokupce

Tak takovouto stručnou a přitom vyčerpávající charakteristiku ČSSD jsem už dlouho nečetl! ;-DR^

jeník 21.3.2007 18:38

Re: Další zábavná hra pro makrokupce

Velmi dobře napsáno pane Oakmane, to, že soc.dem. je stranou velkokapitálu je zřejmé již dlouho. Velké firmy je třeba mít na úplatky a financování strany, blbečci jsou dobří při volbách a ty ostatní - samostatné, myslící nezávislé lidi nutno co nejvíc přidusit a hlavně očernit v očích blbečků, aby si neškrtli . To je v kostce strategie ČSSD.