Pondělí 28. dubna 2025, svátek má Vlastislav
  • Premium

Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

• schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuse

NAD DOPISY ČTENÁŘŮ: Loupež, vražda, výpalné a ekonomie

Daně obohacují výběrčího a jeho komplice, ochuzují plátce.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

PD

P85e50t94r 60D64o78l78á28k

5. 1. 2025 14:46

Jistě. Součástí opatření k obraně liberálně-demokratických hodnot musí být i důslednost v trestání všech, kteří svými protispolečenskými projevy šíří nenávist vůči budování sociálně i genderově spravedlivější společnosti.

1 0
možnosti
MG

Levicové myšlenky nešířím a ani nejsem jejich zastáncem. Pouze kritizuji chybné úvahy všeho druhu. Pravicové, levicové i jiné. Snažím se společenské vědy vyčistit od nesmyslů, které tvoří většinu jejich obsahu. To je samozřejmě nadlidský úkol a sám toho nikdy nedosáhnu. Společenské vědy by měly být kompletně přepsány.

0 1
možnosti
MK

Ùplně abstrahuje té od toho, že snaha obyčejných lidí dostat se do výhodnějšího postavení je to, co žene společnost vpřed a přináší tak prospěch všem. Pokud lidem tuto motivaci - např. lepší dům nebo větší pozemek nebo právo nakládat se svým vlastnictvím - vezměte, společnost začne stagnovat.

5 0
možnosti
PD

Abstrahuje se hlavně od toho, že něčí výhra neznamená většinou prohru jiného. Leda snad u chronických závistivců.

2 0
možnosti
PD

P49e26t46r 27D46o76l73á51k

5. 1. 2025 15:28

Jak taky v USA jeden jedovatý dědek na smrtelné posteli pronesl svůj testament: "Synu, nedopusť, abych po smrti volil Bidena!"

https://www.breitbart.com/politics/2024/02/14/watc.../

1 0
možnosti
PD

P84e94t80r 74D13o90l71á42k

4. 1. 2025 22:47

Ve finále Satan mnohé z nás přinutí klanět se mu a dávat mu své plody a hodnoty výměnou za jinak bezcenné papírky ( a jedničky a nuly). A tyto nás přimějí dělat i to co nechceme...záleží jen na jejich množství. Duši mu lze škrtem pomyslného pera prodat za příslib moci, slávy, talentu, rozkoší....ba i iluze Dobra. Často se to projevuje tím, že si svévolně uděluje odpustky ve formě úliteb-altruistických gest. Těsná je však brána a úzká cesta, která vede k životu, a málokdo ji nalézá.

P.S. Příkladně valná část židovských miliardářů je levičáky.

1 0
možnosti
MK

A co vaše auto? Zítra si ho přijdu na čas vzít, nutně ho potřebuju.

1 0
možnosti
PD

S vámi bych nechtěl mít dvoudomek (pro jistotu raději vůbec nic).

0 0
možnosti
KA

K18r42e11i76d30l 76A82.

4. 1. 2025 15:57

Podle mě to je dobrý námět k zamyšlení. Reakce čtenářů v podobě disliků je pro mě poněkud překvapivá. Netušil jsem, že předsudky vůči argumentům, které by mohly rozporovat "naši pravicovou pohádku", jsou tak silné, že se tolik inteligentních lidí vyhne přemýšlení. Vlastně v následné diskuzi vidím jediný seriózní protiargument, byť trochu mimoběžný (od pana Kociána).

I pokud vyjdu z premis otce liberalismu Johna Locka (tedy žádný Rousseau ani Proudhon), tak podle něj člověk v přirozením stavu získává majetek prací. Jenomže tady je problém: Pozemek nevzniká prací. Je tady sám od sebe. Nanejvýš lze namítnout, že ho jeho majitel zkultivuje. Ale to není vytvoření pozemku. Pozemek sám o sobě prací nevznikl, takže pokud domýšlím lockovský předpoklad, tak přirozené právo na vlastnictví pozemku prostě neexistuje. To, že si ho někdo první zabral, není pracovní výkon. Když mě z pozemku vyžene medvěd, porušil moje vlastnické právo? To je neřešitelná otázka, protože pokud bych řekl, že ano, tak bych musel takový vztah mezi živočichy akceptovat i naopak a připustit, že člověk porušuje vlastnické právo zvířat, které z nově zabraného pozemku vyhání. Lockovská představa přirozeného stavu je mylná. Mnohem blíž má pravdě Hobbes, který popisuje přirozený stav jako válku všech proti všem.

1 0
možnosti
MK

Pokud nikdo nesmí vlastnit pozemek, nemůže na něm ani nikdo nic vybudovat nebo vypěstovat a my se musíme změnit v tlupy nomádů přespávající pod širákem a živící se... nejspíš manou nebeskou.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz