29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

MIGRACE: Daň z benzínu?

Nic proti německému ministru financí Wolfgangu Schäublemu (jeho pracovní výsledky na pozici ministra financí a stav německé státní pokladny mají můj velký respekt), ale jeho poslední idea o tom, že by se řešení uprchlické krize financovalo novou celounijní daní z benzínu, je vrchol drzosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 22.1.2016 20:27

Ne tak zhurta.

S ochranou státní hranice, aby neproklouzla ani myš, souhlas. Již je pět minut po dvanácté!

Nesouhlasím však s myšlenkou zavádět daň, v systemu je peněz dost. Když je možno ihned poslat Turkům bianco šek na vytváření nějakých kampingprostorů s halal kebabem.

Momentálně bych nedal bruselákům ani vorla. Spíš bych nechal za svoje vycvičit třeba hlídače s kalašnikovem na hranici. K Tachovu. Asi by se našli i domácí záložáci "za byt a stravu". Netvrdím, že ideál. A jest nejvyšší čas. To je furt blábolů, že Evropa je silná!

Co dělá ta nějaká "rada vobrany státu", co dělá BIS (tedy krom odposlechů sekretářky)?????

K. Janyška 22.1.2016 10:34

Němci si dělají co chtějí. EU je i naší zásluhou jejich !

Příště uvalí daň z ne dost pozitivistických, tedy socialistických, tváří... Dzp.

V. Kain 22.1.2016 12:30

Re: Němci si dělají co chtějí. EU je i naší zásluhou jejich !

Ty miliardy nepůjdou na žádnou ochranu vnějších hranic,ale na výživu a celkové zaopatření muslimských barbarů.Co si Němci s Merkelovou nadrobili,tak by si měli sníst.Odrbávejte si svoje občany pokud vám to budou trpět.Nám úplně stačí naši socialisti.

Š. Hašek 22.1.2016 20:28

Re: Němci si dělají co chtějí. EU je i naší zásluhou jejich !

Přesně!

P. Rada 22.1.2016 10:27

Dan s benzínu a uprchlická krize.

Jakkoliv toto považuje autor za neslučitelné - má to naopak svou hlubokou ekonomickou logiku.

Za energetické suroviny jen ČR platí do nestabilních obvykle totalitních regionů na 200miliard ročně. Vládci tohoto světa jsou pak nezřídka přímo zainteresováni ve válečnýchkonfloktech s oblastí odkud do Evropy přicháztejí migranti. Jsme tedy jaksi ve válce. At už prostřednictvím Ruska kam platíme za plyn a které bojuje na straně klanu Asada - nebo za ropné produkty a zboží dovážené zprostředkovaně ale původem ze Saudské arábie, Kataru a nakonec přes překupníky zřejmě i s IS! Turecko je jako my členem NATO a právě přes něj jde řada cest do Evropy podobně jak přes Sýrii a Řecko, kde má nezanedbatelný vliv náš obchodní partner Rusko.

Nejde ale jen o stření východ. Celá Evropa potřebuje suroviny a za ně vyváží technologieod zemědělských, přes zdravotní až po vojenské. není tedy divu, že toto vše má velký vliv na populační situaci a stabilitu v zdánlivě vzdáleném světě.

Evropa je také kolébkou informačních technologií a skrze bezuzdnou reklamu do světa hlásá ledacos typu "kup si mě" o následném spokojeném bezproblémovém životě.

Jak to tedy vypadá nakoupili jsme si migrační vlnu výměnou za pohodlný život založený sice na našich technologiích ale poháněných už právě cizí ropou.... Myšlenkám dát tyto souvislosti obecenstvu víc na vědomí, se tedy vůbec na rozdíl od autora nedivím a pokládám naopak za legitimní vést co možná plodnou diskusi o jejich výši. Je za tím i poctivé přiznání si faktu, že se z nás dříve soběstačných už svým způsobem začali stávat závisláci na dění v jiných územích.

J. Lepka 22.1.2016 10:58

Re: Dan s benzínu a uprchlická krize.

Kupte si šlapací auto a místo automatické pračky necky a valchu.

Š. Hašek 22.1.2016 20:39

Re: Dan s benzínu a uprchlická krize.

Pozor, pane Lepko. Některé postřehy pana Rady jsou naprosto trefné (zhrnout lze do věty "Evropa jest bezbranná/hloupá jak osmileté dítě"), že je napsal debatér, který Vám nesedí, nemá vliv na merito věci.

Detaily z příspěvku totiž nechme stranou, končí legrace. Možná, že za měsíc jich bude plná Plzeň! Když poslouchám našeho "plešounka".

L. Novák 23.1.2016 2:33

Re: Dan s benzínu a uprchlická krize.

"Rada" je zelený magor a mele totální peachoviny... :-P

L. David 22.1.2016 10:25

Především by měl být ve prospěch uprchlíků zkonfiskován

veškerý osobní majetek nějaké Angely Merkel !

Š. Hašek 22.1.2016 20:29

Re: Především by měl být ve prospěch uprchlíků zkonfiskován

No, kdyby to šlo, klidně.

P. Skřivan 22.1.2016 10:02

Řekl bych, že se uprchlická karta otáčí,

... a pan ministr Schaube to asi ještě chce nakopnout. Předpokládám, že očekává a chce slyšet hlasité ne od občanů, na základě čehož bude krok B. :-) Jak prosté ... .

Š. Hašek 22.1.2016 20:33

Re: Řekl bych, že se uprchlická karta otáčí,

Možná. Němec zavelí ze dne na den.

Ale pro případ zavření hranic ze strany Němců, připomínám, že v ČR nenarukoval ani jeden starozáložák/mladofrikulín (do kurzu střelby) a ministr/komediant obrany se neumí ani oholit! Zkráceno.

L. Novák 22.1.2016 9:32

Je to příliš velká kravina, proto má v EU šanci

uspět. Jako ty ostatní... :-)

B. Hamáček 22.1.2016 0:30

Pane

Pane Popovský , velice se obávám, že z omluvy nemusíte mít strach. Pokud by přece jen v rozporu s vývojem k tomu došlo klidně půjdu s Vámi a jsem ochoten se osobně omluvit panu ministrovi , případně si veřejně i popelnici na hlavu nasypat (ale pouze s popelem).

P. Lenc 22.1.2016 9:16

Re: Pane

Já se k vám rád přidám.Mám rád sci-fi.