29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

MÉDIA: Co pan Pelta neví!

Přestože jsem v minulosti několikrát deklaroval, že ani zdaleka nepatřím do kategorie zatvrzelých sportovních fanoušků, fotbal mě z pozice ekonoma zajímá. Jedná se o celospolečenský fenomén zasahující do nejvyšších pater politiky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Peroutka 2.3.2017 22:00

Sledovanost na soukromém kanále je minimální

a tak by měly zareagovat firmy co si platí reklamu. Je to hloupost myslet si,že kvůli fotbalu a zvláště českému si budou hromadně pořizovat předražený kanál.

P. Janoušek 2.3.2017 18:03

Konecne to vidi i nekdo jiny. Pan Pelta se myli. Na fotbal zadarmo nekoukame. Jsou to stejne argumenty jako, ze zdravotnictvi a skolstvi bylo pred 1989 a i ted zadarmo. Ale lidi si radi nechavaji hnojit vamberici.

J. Hanzal 2.3.2017 11:44

Za stav

českého fotbalu, v současné době pouze čutané, nemůže divák a už vůbec ne televize (jakákoli), ale právě ti všichni Peltové, Horníkové, Berbrové, Paclíkové, Křetínští a další, kteří s ním kšeftovali a kšeftují pouze pro vlastní obohacení.

P. Khail 2.3.2017 10:24

Stalo se módou

navážet se do ČT. Takže ano, ČT by měly stačit 2 kanály a tomu úměrně snížený poplatek. ČT ovšem vysílá i velmi kvalitní pořady, které komerční stanice prostě vysílat nebudou. Krom toho, i za komerční stanice KAŽDÝ OBČAN této země platí a to i když žádnou televizi nemá. Poplatky za vysílání reklam jsou skryty v cenách zboží, které televizní stanice (ano, i ČT - měly by tam být zrušeny) vysílají. Ostatně třeba v propagaci tzv. menšinových sportů dělá ČT dobrou práci, není jen kopaná a hokej.

P. Kmoníček 2.3.2017 9:28

Pane Smrčko,

musíte ale vycházet z toho co je to Pelto zač.Pak už se divit nebudete a na podobné konkrétní ukazatele rychle zapomenete.Je to totiž cinklé.......

Z. Lapil 2.3.2017 9:10

Kromě toho:

Když hodně drasticky zjednoduším: televizi používám pouze na fotbal a hokej, kde hrají "naši", stručně shrnuto česká reprezentace a české kluby v Evropě. V průměru je takový zápas jeden za 14 dní. Nevím, moc-li je můj přístup typický, ale jestli si někdo myslí, že za to budu platit několik set měsíčně, tak se mýlí.

Trošku mi není jasné, že v dobách, kdy si parkování a jízdenku na MHD zaplatíte skrz SMS, není možná taková platba za jednotlivý zápas; nebo obecně program, samozřejmě. Dovedu si představit i balíčky typu "fotbal", "sport", "klasická hudba"... A vlastně i zálohovou platbu a la voda či elektřina: koncem roku přijde pán, přečte si číslo na televizoměru (myslím, že by stačil elektroměr na příslušném kabelu), vystaví fakturu a nazdar.