25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

LESNICTVÍ: Nenechme se klamat

Ministerstvo životního prostředí právě připravuje vyhlášku, kterou se má zvýšit rozloha území, kde se nezasahuje proti kůrovci a tím v budoucnu uschnou další tisíce hektarů lesů nejen na Šumavě, ale i ve vnitrozemí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Svoboda 6.3.2019 11:46

Re: Když zruší min. životního. prostředí...

Na námořníka docela odvážná tvrzení ... asi CTRL+V.

Pěkný den.

J. Svoboda 6.3.2019 11:44

Re: Jo, bezva.

A heleďme se, vy ze mě chcete dělat lháře na základě toho, co jsem netvrdil.

Jste sprostý argumentační impotent, který umí leda ideologicky nálepkovat.

Pěkný den.

J. Svoboda 6.3.2019 11:41

Re: Článek je ukázkovým pokusem,

Kůrovec se šíří kvůli bezzásahovým zónám. Podle vaší teorie musí být ve zbytku republiky od kůrovce pokoj ... No nic, alesoň jsou ty vaše blbosti černé na bílém.

Pěkný den.

R. Langer 6.3.2019 11:16

Re: Článek je ukázkovým pokusem,

Aha, takže kůrovec se na Šumavě šíří, protože se jedná o "bezzásahovou" část, a když se ta část má ještě rozšířit, tak za to mohou lesníci a ne ti Zelení idioti, co to navrhují, tak jste to myslel?

R. Langer 6.3.2019 11:13

Re: Když zruší min. životního. prostředí...

Přesně tak. Ale hlavně, ZEMĚ NENÍ SKLENÍK!

P. Zinga 6.3.2019 10:57

Re: Když zruší min. životního. prostředí...

Radiační vlastnosti plynů nejsou žádným potvrzením vlivu CO2 na teplotu Země. Žádná korelace a ani kausalita není v historii Země prokázána.

Ano, skleníkový efekt je neprokázaná hypotéza.

R. Langer 6.3.2019 10:51

Re: Jo, bezva.

A co vám není jasné na tom, že když se otepluje tak led taje? Já snad tvrdím něco jiného?

R. Langer 6.3.2019 10:50

Re: Jo, bezva.

A jaké tedy chcete argumenty pro podporu tvrzení, že očkování je zásadní a důležitou ochranou pro život našich dětí? Například to, že dětská úmrtnost po zavedení povinného očkování poklesla takovým způsobem, že už matky nerodí v průměru osm dětí? Že nemoci, které mrzačily a zabíjely naše praprarodiče dnes neexistují? A jaké máte argumenty vy, kromě toho vašeho ubohého plácání? No, předveďte se! Schválně, co je na tom povinném očkování špatně? Ale to se nestane, to byste totiž začal přesně s těmi bludy, za které vám už dopředu nadávám, co? Trhněte si nohou, chudáku.

J. Svoboda 6.3.2019 10:44

Re: Jo, bezva.

Hlavně že je jasno s těmi ledovci, vy hlavo :o)

Pěkný den.

J. Svoboda 6.3.2019 10:43

Re: Jo, bezva.

Vy jste si to o mě čistokrevně vymyslel na základě toho, že jsem si dovolil poukázat na to, že místo argumentů jste jen sprostej.

Pěkný den.

R. Langer 6.3.2019 10:40

Re: Jo, bezva.

Klimatická změna existuje od vzniku Země a není na ní nic zvláštního ani nenormálního. To jenom Zelení sedmilháři se z toho podvodem snaží oblbováním druhých vyrazit peníze. A užiteční idioti jako vy jim k tomu přizvukují. :-D

R. Langer 6.3.2019 10:38

Re: Jo, bezva.

Ne, pokud vím, tak nejvíc lesů u nás sežral kůrovec. A ne žádné teplo a sucho. Tak se proberte.

R. Langer 6.3.2019 10:36

Re: Když zruší min. životního. prostředí...

U tebe jsem v životě žádný věcný argument neviděl, Zelený sedmilháři, ale po ostatních je budeš chtít? Vtipné... :-D

R. Langer 6.3.2019 10:35

Re: Jo, bezva.

Ano, pro taková antiočkovací hovada, pro mě vrahy, a pro jejich obhajovatele nemám jediné slušné slovo a jsou pro mě nejhorším odpadem společnosti a za tím si stojím. A nic jiného o vás vědět nemusím, tohleto mi naprosto stačí. A ano, když jste posedlý idiotskou ideologií, tak si nic jiného než nálepku idiota nezasloužíte. Vymlouvat se můžete jak chcete, je to vaše volba. :-P

M. Valenta 6.3.2019 10:09

Článek je ukázkovým pokusem,

jak vinu za současný bědný stav našich lesů přešoupnout z lesníků, kteří se právě probírají z letargie, někam jinam, nejlépe na ochránce přírody (dnes patří mezi sprostá slovo).

J. Svoboda 6.3.2019 10:08

Re: Jo, bezva.

Nezapomeňte, že žádné sucho není, protože neexistuje oteplování ani klimatická změna. Ledovce přece tají jen ve filmu Al Gora :o)

Pěkný den.

J. Svoboda 6.3.2019 10:07

Re: Jo, bezva.

Ano, teď jste potvrdil, co jsem o vás napsal, protože o mě nevíte nic, ale jste na mě jen sprostej a dovedete mě jen zcela nesmyslně ideologicky onálepkovat.

Pěkný den.

V. Braun 6.3.2019 10:07

Re: Jo, bezva.

Takže oteplování a sucho dle vás pane Langere, lesy neničí? Zajímavé, i podnik Lesy ČR, který rozhodně nelze podezřívat z žádného ekoaktivismu, tvrdí opak.

http://www.silvarium.cz/zpravy-z-oboru-lesnictvi-a-drevarstvi/predchozi-zprava126-128dalsi-zprava-teplo-a-sucho-nici-lesy-svedci-kurovci-ktery-je-likviduje-ustecky-denik

P. Rada 6.3.2019 9:15

Re: Když zruší min. životního. prostředí...

Takže zas nemáte žádný věcný argument k tomu co jsem uvedl jako zásadní už stoletou věcnou neznalost. Považuji alespon za dobré, že ukazujete jaké "hodnoty" sdílíte a dokonce s vykřičnickým nadšením.

Celospolečensky tragický dopad pak může být demokratická interpretace takovýchto postojů při parlamentním hlasování ... právě v případě že převáží jen jejich četnost nad rozumem.

Konkrétně u nás k tomu došlo odalováním novelizačních opatření lesního zákona o povinném složení nové výsadby potenciálně odolnější vůči změnám klimatu. Nyní se společnost už prakticky stává bezmocná a méně škodlivým řešením může být jen kácet a kácet.... což je téma které nadnesl Martan a tomu se zas nelíbí poměry těženého. Velkoplošné holiny - což je další stánka problému - už nemusí nikdo stihnout zaalesnit třeba prostě proto, že na nich mikroklima velkých poch vyvolá hromadné zasychání.

Právě tací jako Vy sa takto rozvojem afektiivity nad věcností v diskusích paradoxně zasazují o urychlování likvidace dříve velmi produktivních lesů.

K. Janyška 6.3.2019 9:09

Re: CO JE TO VZDĚLÁNÍ ?

Věc se má úplně obráceně. Lidský svět je totiž spontánním řádem lidské interakce, tedy je řízený spontánními silami a to je jedinou možností přežití lidstva. A to je tak neuvěřitelné a složité, že to lidi nejsou schopni vůbec bez předpřípravy pochopit. A na školách neprobíhá ani ta. Nejsou učitelé a dokonce ani učitelé učitelů, tedy profesoři vysokých škol, kteří by takovému paradoxu rozuměli.

Celou velmi složitou problematiku však popisuje na vědecké, a jen na vědecké, bázi tzv. kompozitivní teorie, tedy suma informací, navzájem provázaných a neodporujících si, získaná vědeckou kompozitivní, tedy skladnou, metodou společenských věd. Viz slavná kniha Kontrarevoluce vědy myslitele myslitelů, nositele Nobelovy ceny. A.F Hayeka. Dzp.

K. Janyška 6.3.2019 9:09

CO JE TO VZDĚLÁNÍ ?

Vzděláním je to, co se dostane do hlav dětí, studentů a ostatních lidí, z platných informací o světě, přičemž je úplně jedno odkud. Není nic tragičtějšího, než tzv. vzdělání informacemi irelevantními.

Z hlediska oborových znalostí a rozšiřovaných technických informací není problém tak velký. Všichni souhlasí s tím, že jedna a jedna jsou dvě a suma dalších takových a daleko složitějších vědomostí je přijímaná všemi jako samozřejmost a je to tak logické a v pořádku, pokud tedy nemluvíme o technice a strategii vyučování. Jsou to vědecky podložené a šířené poznatky a zkouší se z nich.

Avšak z hlediska předání informací vyššího řádu, tedy vědění o lidském světě a principech, na kterých vyrostl a stojí je situce tristní a právě obrácená, než by měla být.

Žákům, studentům a ostatním je vtloukáno do hlav, že lidský svět je organizací ovládanou lidmi a veškeré školní snažení je směrováno k tomu, aby do takového světa byli připraveni vstoupit a uměli se v něm pohybovat. Jenže takový svět neexistuje.

P. Rada 6.3.2019 8:53

Poradce lesnictví hloupě káže i bludy:

...." Zastavení kůrovcové kalamity v Jihočeském a Plzeňském kraji je podmíněno nerozšiřováním bezzásahových zón v NP Šumava"....

Sám sice píše .."Chřadnutí smrků SUCHEM a následným kůrovcovým přemnožením probíhá na většině území České republiky" ...

Zřejmě zároven ignoruje, že právě horské prvé zony NPŠ jsou oblastí která ani vloni nebyla postižena jinak prakticky celoplošným suchem. Zatímco tedy vlivem vlhčího a chladnějšího počasí kůrovcové těžby na Šumavě ustaly a v prvých zonách zcela - tak se pan poradce opírá o neadekvátní argumenty.

Další sovisející kontraverzností je, že efektivní dolet kůrovce při kalamitním šíření třeba po lokálním polomu, je jen několik stovek metrů a pak musí nastoupit jeho další generace kterých ale za rok může být max pět. Takto se ale kůrovcová kalamita může prakticky šířit jen o kilometry ročně.

Docela jiná situace ale nastane pokud uhodí sucho celoplošně. Kůlrovec je totiž celoplošně v lesích latentně přítomen a stromy mimořádně bezmocně oslabeny. Pak to obojí ale může s velkou pravděpodobností způsobit celoplošnou kalamitu šířící se nebývalou rychlostí - čož se právě děje. Rychlost rozvoje kalamity lze navíc uměle zvýšit např transportem neodkorněného dřeva atd - to je také realita. Třebaže by mělo být neodborné nakládání s napadeným dřevem trestné tak se těžařům zejména při masivní rozloze jen obtížně prokazje prodej neodkotněného dřeva kamsi kde kalamita teprve začíná i s místních důvodů atd. Považuji proto za profesně hloupé, dávat na odiv své poradenství a základní neznalosti problematiky zároven.

J. Schwarz 6.3.2019 8:31

Re: Když zruší min. životního. prostředí...

Skoro všem kromě vás, ministerských úředníků MŽP, aktivistů Greenpeace a dětí Země, pane Rado!

P. Rada 6.3.2019 8:16

Re: Když zruší min. životního. prostředí...

Pane Zingo konkrétněji kterým čechům by se lépe dýchalo pokud by bylo zrušeno MŽP?

Možná ale máte kousek pravdy, mohli by to být ti kteří žijí nebo se odstěhují do lokalit kde platí daleko přísnější imisní předpisy jak doposud u nás.

Pokud jde o milovníky ideologie tak to jsou tací, kteří dávají přednost svým ideálům před realitou. Vy jste ale právě jedním z nich protože ještě více jak století po objevu radiačně akktivních vlastností plynů idealisticky popíráte skleníkový efekt jako neprokázanou hypotézu.

Autor: P. Zinga Datum: 4.3.2019 11:57 .... Skleníkový efekt JE neprokázaná hypotéza.

R. Langer 6.3.2019 8:12

Re: Když zruší min. životního. prostředí,

No, on zloděj naopak může být velmi dobrým skladníkem, stejně jako pytlák polesným, ale udělejte skladníkem někoho, kdo zastává názor, že nejlepší věcí pro lidstvo je rozdat veškerý majetek, ovšem nejen ten svůj, ale všechen, ke kterému se dostane. TO JE IDEOLOGIE. ;-)

R. Langer 6.3.2019 8:07

Re: Jo, bezva.

Naopak, já jim rozumím velmi dobře, a dobře znám takové lháře a podvodníky, jako jste vy a vám podobní a důrazně před nimi ostatní varuji. Argumentů je dostatek, a mnohokrát byly řečeny, rád je klidně zopakuji, ale ne vám, to by bylo evidentně zbytečné.

A pěkný den bych měl bez lidí jako jste vy, ale to se bohužel hned tak nestane. :-P

J. Svoboda 6.3.2019 7:54

Re: Jo, bezva.

Svojí nanenávistí a sprostotou jen zakrýváte nedostatek argumentů ve věci, které zjevně nerozumíte.

Pěkný den.

P. Zinga 6.3.2019 7:32

Když zruší min. životního. prostředí,

má Schilerová vystaráno a Čechům se bude také lépe dýchat.

To nejsou milovníci přírody, nýbrž ideologie.

Jako kdybyste udělali zloděje skladníkem.

R. Langer 6.3.2019 5:54

Jo, bezva.

A hned na to nám tady Zelený sedmilhář a zloděj začne kázat o tom, jak nam klima ničí lesy, hovado jedno! Lidi, pošlete už prosím tyhle novodobé obchodníky s deštěm do prdele, jsou to nejhorší ideoligičtí škůdci lidstva současnosti, kteří se vyrovnají jakýmkoliv náboženským fanatikům,a jejich skutečným cílem je redukce lidské populace na desetinu. Teď mají mimochodem rozjetou další kampaň - antivax hysterii, která už stála životy stovek obětí. Zatím jenom stovek. Nenechte se zblbnout, je to zase jenom kampaň na redukci lidstva, očkováním své dítě neohrožujete, ale ZACHRAŇUJETE! Kdežto tahle hovada chtějí, aby vaše děti pomřeli na nemoci, které naposledy díky očkování zažily jejich praprababičky, přičemž oni sami jsou samozřejmě očkovaní, pravděpodobně i proti rýmě. Nenechte se zblbnout a NEVĚŘTE JIM, jejich skutečným úkolem je globálně škodit lidstvu a snižovat jeho stav.

L. Novák 6.3.2019 4:33

Re: Pokud nebude ministerstvo životního prostředí

Možná by jen stačilo "odstřelit" toho blba, co (na) ministerstvu vládne...