25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

LESNICTVÍ: Nenechme se klamat

Ministerstvo životního prostředí právě připravuje vyhlášku, kterou se má zvýšit rozloha území, kde se nezasahuje proti kůrovci a tím v budoucnu uschnou další tisíce hektarů lesů nejen na Šumavě, ale i ve vnitrozemí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Langer 6.3.2019 8:12

Re: Když zruší min. životního. prostředí,

No, on zloděj naopak může být velmi dobrým skladníkem, stejně jako pytlák polesným, ale udělejte skladníkem někoho, kdo zastává názor, že nejlepší věcí pro lidstvo je rozdat veškerý majetek, ovšem nejen ten svůj, ale všechen, ke kterému se dostane. TO JE IDEOLOGIE. ;-)

P. Rada 6.3.2019 8:16

Re: Když zruší min. životního. prostředí...

Pane Zingo konkrétněji kterým čechům by se lépe dýchalo pokud by bylo zrušeno MŽP?

Možná ale máte kousek pravdy, mohli by to být ti kteří žijí nebo se odstěhují do lokalit kde platí daleko přísnější imisní předpisy jak doposud u nás.

Pokud jde o milovníky ideologie tak to jsou tací, kteří dávají přednost svým ideálům před realitou. Vy jste ale právě jedním z nich protože ještě více jak století po objevu radiačně akktivních vlastností plynů idealisticky popíráte skleníkový efekt jako neprokázanou hypotézu.

Autor: P. Zinga Datum: 4.3.2019 11:57 .... Skleníkový efekt JE neprokázaná hypotéza.

J. Schwarz 6.3.2019 8:31

Re: Když zruší min. životního. prostředí...

Skoro všem kromě vás, ministerských úředníků MŽP, aktivistů Greenpeace a dětí Země, pane Rado!

P. Rada 6.3.2019 9:15

Re: Když zruší min. životního. prostředí...

Takže zas nemáte žádný věcný argument k tomu co jsem uvedl jako zásadní už stoletou věcnou neznalost. Považuji alespon za dobré, že ukazujete jaké "hodnoty" sdílíte a dokonce s vykřičnickým nadšením.

Celospolečensky tragický dopad pak může být demokratická interpretace takovýchto postojů při parlamentním hlasování ... právě v případě že převáží jen jejich četnost nad rozumem.

Konkrétně u nás k tomu došlo odalováním novelizačních opatření lesního zákona o povinném složení nové výsadby potenciálně odolnější vůči změnám klimatu. Nyní se společnost už prakticky stává bezmocná a méně škodlivým řešením může být jen kácet a kácet.... což je téma které nadnesl Martan a tomu se zas nelíbí poměry těženého. Velkoplošné holiny - což je další stánka problému - už nemusí nikdo stihnout zaalesnit třeba prostě proto, že na nich mikroklima velkých poch vyvolá hromadné zasychání.

Právě tací jako Vy sa takto rozvojem afektiivity nad věcností v diskusích paradoxně zasazují o urychlování likvidace dříve velmi produktivních lesů.

R. Langer 6.3.2019 10:36

Re: Když zruší min. životního. prostředí...

U tebe jsem v životě žádný věcný argument neviděl, Zelený sedmilháři, ale po ostatních je budeš chtít? Vtipné... :-D

Z. Lapil 6.3.2019 16:57

Re: Když zruší min. životního. prostředí...

Tohle mi nedává smysl ani náznakem. "Povinně smíšené" lesy jsou určitě fajn, ale ty budou v provozu nějakých 50-100 let od rozhodnutí TEĎ. Takže se současným kůrovcovým problémem smrkových monokultur nemají co dělat.

Úkolem sezóny je udržet stávající lesy možná na kapačkách, ale živé a postupně je nahradit něčím lepším - odolnějším, funkčnějším, bezúdržbovějším... A smířit se s tím, že si na nás (spíš na naše potomky) planeta zase něco vymyslí. Nechat lesy pochcípat s argumentem, že nejsou ta správná příroda, je jednak hazard s tou krajinou, kterou tu dnes máme a jednak - a především - čuňárna. Protože zdejší lesy, i ty šumavské, jsou výsledkem zhruba 300leté péče, a jak praví Malý princ: stáváme se zodpovědnými za ty, které jsme k sobě připoutali. My - včetně našich předků i potomků. Protože lidé jsou jediní tvorové na téhle planetě, kteří jsou schopni konat a učit se přes generace. Přinejmenším s lepšími argumenty, než je třeba vlaštovčí "Takhle se lítá. Nevím proč. Takhle se lítalo vždycky".

P. Zinga 6.3.2019 10:57

Re: Když zruší min. životního. prostředí...

Radiační vlastnosti plynů nejsou žádným potvrzením vlivu CO2 na teplotu Země. Žádná korelace a ani kausalita není v historii Země prokázána.

Ano, skleníkový efekt je neprokázaná hypotéza.

R. Langer 6.3.2019 11:13

Re: Když zruší min. životního. prostředí...

Přesně tak. Ale hlavně, ZEMĚ NENÍ SKLENÍK!

J. Svoboda 6.3.2019 11:46

Re: Když zruší min. životního. prostředí...

Na námořníka docela odvážná tvrzení ... asi CTRL+V.

Pěkný den.

P. Rada 6.3.2019 13:16

Re: Když zruší min. životního. prostředí...

Pane Zingo nejspíše nevíte o čem mluvíte a nebo si pletete pojmy s dojmy. Konkrétněji zaměnujete pojem hypotéza s dojmem potřeby znevažovat to čemu nerozumíte a asi nechcete porozumět. Vysvětlení a ověření jevu jsem už v raakci na takováto tvrzení nabídl. Pro ujednocení významu slov cituji wiki:

..."Hypotéza (řecky ϋπόθεσις hypo-thesis,

podklad, princip, předpoklad) znamená výpověď, jejíž platnost se pouze

předpokládá, ale je zároveň FORMULOVANÁ TAK, aby ji bylo možno POTVRDIT nebo VYVRÁTIT"...

Vám ale evidentně jde o bagatelizaci až popření jevu - nikoliv o hledání pravdy pomocí hypotéz.

P. Zinga 6.3.2019 15:04

Re: Když zruší min. životního. prostředí...

Nemusím umět snášet vejce, abych nepoznal pukavec. A tento smrdí přenáramně.

Jestli nejste schopen pochopit vyjádření nejvyšších funkcionářů IPCC OSN o tom, že nejde o ekologii a záchranu Země, ale o "spravedlivé " rozdělení bohatství (hlavně euro.amerického), tak Vám fakt není pomoci.

R. Langer 6.3.2019 5:54

Jo, bezva.

A hned na to nám tady Zelený sedmilhář a zloděj začne kázat o tom, jak nam klima ničí lesy, hovado jedno! Lidi, pošlete už prosím tyhle novodobé obchodníky s deštěm do prdele, jsou to nejhorší ideoligičtí škůdci lidstva současnosti, kteří se vyrovnají jakýmkoliv náboženským fanatikům,a jejich skutečným cílem je redukce lidské populace na desetinu. Teď mají mimochodem rozjetou další kampaň - antivax hysterii, která už stála životy stovek obětí. Zatím jenom stovek. Nenechte se zblbnout, je to zase jenom kampaň na redukci lidstva, očkováním své dítě neohrožujete, ale ZACHRAŇUJETE! Kdežto tahle hovada chtějí, aby vaše děti pomřeli na nemoci, které naposledy díky očkování zažily jejich praprababičky, přičemž oni sami jsou samozřejmě očkovaní, pravděpodobně i proti rýmě. Nenechte se zblbnout a NEVĚŘTE JIM, jejich skutečným úkolem je globálně škodit lidstvu a snižovat jeho stav.

J. Svoboda 6.3.2019 7:54

Re: Jo, bezva.

Svojí nanenávistí a sprostotou jen zakrýváte nedostatek argumentů ve věci, které zjevně nerozumíte.

Pěkný den.

R. Langer 6.3.2019 8:07

Re: Jo, bezva.

Naopak, já jim rozumím velmi dobře, a dobře znám takové lháře a podvodníky, jako jste vy a vám podobní a důrazně před nimi ostatní varuji. Argumentů je dostatek, a mnohokrát byly řečeny, rád je klidně zopakuji, ale ne vám, to by bylo evidentně zbytečné.

A pěkný den bych měl bez lidí jako jste vy, ale to se bohužel hned tak nestane. :-P

J. Svoboda 6.3.2019 10:07

Re: Jo, bezva.

Ano, teď jste potvrdil, co jsem o vás napsal, protože o mě nevíte nic, ale jste na mě jen sprostej a dovedete mě jen zcela nesmyslně ideologicky onálepkovat.

Pěkný den.

R. Langer 6.3.2019 10:35

Re: Jo, bezva.

Ano, pro taková antiočkovací hovada, pro mě vrahy, a pro jejich obhajovatele nemám jediné slušné slovo a jsou pro mě nejhorším odpadem společnosti a za tím si stojím. A nic jiného o vás vědět nemusím, tohleto mi naprosto stačí. A ano, když jste posedlý idiotskou ideologií, tak si nic jiného než nálepku idiota nezasloužíte. Vymlouvat se můžete jak chcete, je to vaše volba. :-P

J. Svoboda 6.3.2019 10:43

Re: Jo, bezva.

Vy jste si to o mě čistokrevně vymyslel na základě toho, že jsem si dovolil poukázat na to, že místo argumentů jste jen sprostej.

Pěkný den.

R. Langer 6.3.2019 10:50

Re: Jo, bezva.

A jaké tedy chcete argumenty pro podporu tvrzení, že očkování je zásadní a důležitou ochranou pro život našich dětí? Například to, že dětská úmrtnost po zavedení povinného očkování poklesla takovým způsobem, že už matky nerodí v průměru osm dětí? Že nemoci, které mrzačily a zabíjely naše praprarodiče dnes neexistují? A jaké máte argumenty vy, kromě toho vašeho ubohého plácání? No, předveďte se! Schválně, co je na tom povinném očkování špatně? Ale to se nestane, to byste totiž začal přesně s těmi bludy, za které vám už dopředu nadávám, co? Trhněte si nohou, chudáku.

J. Svoboda 6.3.2019 11:44

Re: Jo, bezva.

A heleďme se, vy ze mě chcete dělat lháře na základě toho, co jsem netvrdil.

Jste sprostý argumentační impotent, který umí leda ideologicky nálepkovat.

Pěkný den.

R. Langer 6.3.2019 12:41

Re: Jo, bezva.

Meleš prázdnou slámu, chudáčku, a žádný argument jsi tady zatím na rozdíl ode mě neuvedl, takže neplač a upaluj do kouta. :-D

V. Braun 6.3.2019 10:07

Re: Jo, bezva.

Takže oteplování a sucho dle vás pane Langere, lesy neničí? Zajímavé, i podnik Lesy ČR, který rozhodně nelze podezřívat z žádného ekoaktivismu, tvrdí opak.

http://www.silvarium.cz/zpravy-z-oboru-lesnictvi-a-drevarstvi/predchozi-zprava126-128dalsi-zprava-teplo-a-sucho-nici-lesy-svedci-kurovci-ktery-je-likviduje-ustecky-denik

J. Svoboda 6.3.2019 10:08

Re: Jo, bezva.

Nezapomeňte, že žádné sucho není, protože neexistuje oteplování ani klimatická změna. Ledovce přece tají jen ve filmu Al Gora :o)

Pěkný den.

R. Langer 6.3.2019 10:40

Re: Jo, bezva.

Klimatická změna existuje od vzniku Země a není na ní nic zvláštního ani nenormálního. To jenom Zelení sedmilháři se z toho podvodem snaží oblbováním druhých vyrazit peníze. A užiteční idioti jako vy jim k tomu přizvukují. :-D

J. Svoboda 6.3.2019 10:44

Re: Jo, bezva.

Hlavně že je jasno s těmi ledovci, vy hlavo :o)

Pěkný den.

R. Langer 6.3.2019 10:51

Re: Jo, bezva.

A co vám není jasné na tom, že když se otepluje tak led taje? Já snad tvrdím něco jiného?

J. Svoboda 6.3.2019 11:49

Re: Jo, bezva.

Tak si srovnejte noty s IVK, takhle v tom děláte nepřehledný bordel :o)

Pěkný den.

R. Langer 6.3.2019 12:41

Re: Jo, bezva.

Bordel je leda ve vaší hlavě, jinak je všechno poměrně jasné... .-D

R. Langer 6.3.2019 10:38

Re: Jo, bezva.

Ne, pokud vím, tak nejvíc lesů u nás sežral kůrovec. A ne žádné teplo a sucho. Tak se proberte.

V. Braun 6.3.2019 17:43

Re: Jo, bezva.

Pane Langere, měl byste to říci Lesům ČR, ty považují kůrovce až za sekundární problém. Ale když jim to náležitě odborně vysvětlíte, tak jak to umíte jen vy, tak se možná proberou. "Kůrovec je podle mluvčí státního podniku až

sekundární škůdce. Lesy totiž nyní nejvíce poškozuje dlouhodobé sucho. „Je

to přírodní proces, který se stává trendem. Nedostatek vláhy trápí lesy

posledních šest let. Nejhorší situace byla v roce 2015, letošní duben

byl nejteplejší od roku 2013," dodala Jouklová."

A. Alda 6.3.2019 0:22

Pokud nebude ministerstvo životního prostředí

rychle zrušeno, o živou přírodu v Čechách i na Moravě brzy přijdeme.