16.4.2024 | Svátek má Irena


KORONAVIRUS: Jak velké nebezpečí?

12.10.2020

Jak velké nebezpečí nám hrozí? Korona je nebezpečná pro staré, trpícími různými neduhy a se sníženou imunitou. Korona není nebezpečná pro děti, mládež a dospělé v plné síle.

Co tedy dělat? Chránit staré všude a obzvlášť ve starobincích a podobných zařízeních. Nepřerušovat výuku na žádném stupni našeho školství, ale intenzivně instruovat (školit se mi nechce psát – komunisté rádi a hodně školili) na všech školách o opatřeních zmírňujících přenos nákazy, obzvláště vzhledem ke starším ročníkům.

Je korona vir nový, doposavad neznámý vir? Pokud ano, jak mnohé údajné lékařské a jiné kapacity vědí, jak bude probíhat jeho šíření v budoucnu? Nebo je snad korona vir podobný virům, které už známe a které, až na vir H1N1 způsobující tak zvanou španělskou chřipku, žádné velké, celosvětové škody nenadělaly?

Je celosvětově 320 000 mrtvých hodně? Počty obětí a účinky viru se den ze dne mění, jak rychle jen někteří škrabálkové stačí psát. Před sto lety, v době jediné skutečné pandemie v minulém století, bylo 20 až 40 milionů mrtvých. Je to srovnatelné? Ekonomika fungovala tenkrát dál a nikoho ani ve snu nenapadlo ji dobrovolně, uměle škrtit. Kde jsou srovnání tehdejší a dnešní pandemie?

Poprvé v dějinách státy ekonomicky likvidují samy sebe. Lockdown, úmyslně je použito anglické slovo, aby většina pořádně nevěděla, o co jde, znamená zlikvidovat se dobrovolně, případně žít nějakou dobu z rezerv. Kdo je má? Možná Německo, Lucembursko, Norsko nebo Švýcarsko.

Kdo rezervy nemá? Všichni ostatní v Evropě a okolí. Co z toho plyne? Až unijní politici a jiné kapacity usoudí, že je pandemie konec, budeme mít všichni vysoko do žlabu. O to jde. Pak nastoupí „Komise“, uzákoní společné dluhy a bude si půjčovat na finančních trzích. Kde se na nich vezmou věřitelé, to je otázka. Cíle bude dosaženo: „Utrpěli jsme všichni ztráty a teď je společně odstraníme – společně s Řeckem, Itálií, Francií atd.“ Pěkně solidárně, socialisticky, jako tenkrát.

Proč omezovat nesmyslně všechny a všechno? Jen jeden z mnoha příkladů za všechny: Proč zavírat hospody ve 20 hodin? To po osmé večer se všichni na sebe navzájem vrhnou a poprskají se virem? Údajně jde o zabránění kolapsu našeho zdravotnictví, nemocničních oddělení pro nemocné koronou. Volných prostor, které se dají nouzově použít jako nemocnice, máme jistě dost a hledat personál, na přechodnou dobu, bude jistě také efektivnější než zmrtvit všechen život v republice.

Kdo šíří neopodstatněný strach? Byrokraté z WHO a media všech druhů. Mají lidé strach? Je těch, kteří mají obavy, většina anebo jde jen o menšinu občanů – i tu je nutno brát v úvahu - naší republiky? Proč neexistuje již dávno přehled o našich mrtvých? Kdo na co z oněch 600, nebo kolika vlastně, obětí skutečně zemřel?

WHO odstranila z definice pandemie smrtnost. To je počet mrtvých vzhledem k počtu nakažených obyvatel každého státu (může být také stanovena, pro lepší přehled, i smrtnost jen v určité oblasti). Kdo z pozitivně testovaných je skutečně nemocný? O smrtnost, ale hlavně o úmrtnost právě jde. Stoupl snad celkový počet mrtvých v republice za rok? Pokud ano, o kolik?

Proč nejsou volně dostupné statistiky, jak to požaduje senátor Žaloudík a mnoho dalších, které by umožnily srovnání počtů mrtvých dnes a v minulých letech a které by zároveň informovaly o počtu zemřelých na jednotlivé nemoci? Jen tak se dozvíme, o co v těchto dnech jde.
Řekl bych, že jde o svobodu.