18.4.2024 | Svátek má Valérie


Diskuse k článku

KORONAVIRUS: Finanční problém pro nemocnice...

Dokonce i od lidí vzdělaných a nesporně inteligentních jsem slyšel, že nemocnice máme plné pacientům s covidem proto, že je to pro zdravotní zařízení finančně výhodné. Rád bych je upozornil, že to není tak jednoduché.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ś. Svobodová 11.3.2021 16:02

V každé nemocnici mají Jipky jak pro covidové, tak pro necovidové pacienty,zhruba 50:50. Standartní lůžka pro coviďáky jsou většinou na odděleních, sloužících původně jinému oboru. Logicky jistě ne na chirurgiích, a kardiologiích, ale tam, kde se to vyplatí a ani před tím tam narváno nebylo. Převážně jsou to rehabilitace. Cena byla o cca 40.tis./ týden vyšší i za takové lůžko.

D. Šimáček 11.3.2021 12:46

https://dfens-cz.com/pane-blatny-jak-je-to-vlastne-s-tou-kapacitou-mist-na-jip/

J. Kadeřábek 11.3.2021 12:12

No nikdo nepodezírá doktory ba ani jejich ředitele, že si vydržují covid záměrně. Ovšem třeba dnes je v nemocnicích zcela bez příznaků 318 lidí a s velmi mírným průběhem 1618 lidí z celkového počtu 7979 hospitalizovaných. Umíte to vysvětlit? Osobně typuji, že si DD dělají ze špitálů odkladiště svých klientů, ale třeba se mýlím.

Š. Hašek 11.3.2021 19:02

Pokud se mýlíte, tak mírně, nepodstatně.

Až se příště narodím budu vybírat peníze na státní zdraví a přidělovat je. Ale vošéfuju si beztrestnost, vodvolat mě po osmi měsících můžou .....

V. Němec 11.3.2021 11:31

V republice je 78 okresů, tedy každý okres volební obvod. Prahu podělit rovněž na "okresy", volební obvody tak, aby počet byl celkově lichý. Tedy jen tolik poslanců, a bez politických stran. Předpoklad je, že zvolení budou více pod tlakem a kontrolou svých voličů. Pokud by měly být zachovány kluby, bylo by na poslancích jak si je ustanoví a v jakých počtech na klub. Důležitou částí by byla odvolatelnost stanovená nadpoloviční většinou volitelů poslance. Detaily svěřit právníkům a samotným poslancům.Byla doba všelijaká, řádili tu otrokáři, císařové, králové, knížata, presidenti, diktátoři Hitler, Stalin a teď nastala doba nová, doba Kovidova. Přišel vhod všem druhům diktatur, nebylo pro ně dosud lepšího pomocníka. Nepotřebuje, tanky, letadla, zbraně, ale jen se vyřkne Kovid, skoro každý zvedne ruce, že se vzdává. Málokdo ho viděl, ale to mu nevadí, skoro každého si podmaní. Dobře je vyzbrojen a přesvědčen, že mu nikdo neodolá. Je bez zábran, plný čerstvé síly, pod záštitou líbivých hesel, třeba jako chráním, sloužím, pěkně tě zmlátím v zájmu tvého zdraví a do rakve nás vpraví.A ty naše včely jako by podělit se chtěly s tím naším údělem dávno před tím kovidem potýkají se s neodbytným prevítem. Migrant, taky kdo ví odkud, kde se vzal, tu se vzal, domov si u nich udělal. Vystěhovat se již nedá, myslí si, že on je tu nyní doma.Snad taky tam neskončíme, že se toho kovida již nezbavíme a on nám bude diktovat, jak, žít, pracovat, milovat, co myslet si a co ne, zapomenout nás naučí na časy minulé, zavede nové pořádky, život prý bude jak z pohádky. Však to se uvidí, ale ne mýma starýma očima.Však nástupci naši se dožijí a té slasti si jistě užijí.Tak prý kovid již běhá volně po ulicích. Já mám od ulice jen drátěnou branku, to je jisté, že mně zaběhl i dvůr a při otevření dveří do domu je již jistě zabydlený v domě. Doma roušky nenosím, takže nač mě je poctivé rouškování mimo dům? A soused tvrdí, že jej viděl běhat i po lese!

J. Vintr 11.3.2021 10:14

Ať se platí za obsazené lůžko v nemocnici kolik chce, pořád je pro nemocnici výhodnější mít lůžka obsazená, než prázdná, za která nedostanou nic. Pro vedení nemocnice není podstatné, jak moc jsou jejich zaměstnanci vytížení, protože platy mají pořád stejné. A když se po nich chce, aby naříkali, jak je to s tím covidem hrozné, proč by to nedělali? Vždyť je to i v jejich zájmu.

Š. Hašek 11.3.2021 10:24

Tak tohle teda vidím poněkud složitějc než Vy.

D. Šimáček 11.3.2021 12:47

něco jako tady? https://dfens-cz.com/pane-blatny-jak-je-to-vlastne-s-tou-kapacitou-mist-na-jip/

F. Navrátil 11.3.2021 8:52

Největším problémem není zadlužování nemocnic, ale výpadek ve výběru zdravotního pojištění v důsledku propadu ekonomiky.

Š. Hašek 11.3.2021 9:11

Zde určitý nesouhlas!

Výběr zdravotní daně se kdykoliv zaplácne z jiné obálky/tiskárny. Dále upozorňuji, že cca 1/15 dospělých občanů (trvale) nezaplatí ani floka státní zdravotní daně. Ty propady ekonomiky nezajímají, fasují stále. Jsou to zkrátka Cikáni a jiní bílí profinemakáči.

Pokud bych si chtěl vybrat nějakou, značně kolosální pojmovou, finanční blbárnu - tak bych si vybral státní zdraví - platby a přidělování zdraví.

Zkráceno.

Jinak souhlas s tím, že se fasují již všeobecně peníze. A říká se tomu ekonomika/státní rozpočet. Propad nepropad.

J. Kouřil 11.3.2021 9:35

U těch neplatičů daní jste zapomněl na státní zaměstnance. Daly by se tam zahrnout i neziskovky. Při jejich počtu to není malý podíl.[>-]

Š. Hašek 11.3.2021 9:49

Souhlasím.

Neziskovky jsou samozřejmě pijavice, ani nejsou schopny vésti "pracovně podnikatelské účetnictví". Jelikož nežiji na pustém ostrově, domnívám se, že občas nějakého ouřadu státního potřebuji.

Navrhuji počet ministerstev na polovinu, všechny, kteří něco ťukají na počitadle též na polovinu. Postupně, nestřílel bych z Aurory.

I. Schlägel 11.3.2021 10:11

R^

D. Šimáček 11.3.2021 12:49

abychom mohli snížit administrativu, musíme nejdřív přijmout nové úředníky kteří se budou snižováním administrativy zabývat ;-D

Š. Hašek 11.3.2021 14:45

:-)

V. Petr 11.3.2021 18:00

Milý pane, mezi státní zaměstnace patří vojáci, policisté a učitelé. Privatizace armády proběhla v Itálii ve středověku a privatizace policie v GB v 18 století. Obojí s katastrofálními následky. Vojenští velitelé zjistili, že přes ně není a stávali se z vlastní vůle třeba vévody. A soukromý "chytač zlodějů" v Londýně bylo naprosto ideální krytí pro mafiánské bosse.

Školství naproti tomu klidně může být soukromé, ovšem moje matka platila dokonce i za měšťanku (6-8 třída). Socialistický stát toto nechce.

Š. Hašek 11.3.2021 8:42

Ale vydělá, resp. je možno něco operativně zaplácnout! Pak se uvidí!

Stejně již několik desetiletí politšíbři říkají, a hloupější občané baští, že:

Státní lékařská péče má neomezený otevřený účet, a je právo na to, co nějaký Feri odhlasuje ve sněmovně. Co mu nakukají předtím nějaký Kubek a výrobci chemického zdraví.

Dále pan Nevrkla, 8:04. Jen hlupákům mohou jistí politici po něco nalhávat. Již dnes/dávno jsou selekce. Pacient si nevybírá!

M. Kanda 11.3.2021 8:19

Tato vláda na podzim končí a nějaká sanace nemocnic jí tak vůbec nezajímá.

A v příštích třech čtyřech letech firmy budou ze zisků hradit ztráty z letoška a z loňska a daňové příjmy tak budou velmi nízké. Takže i budoucí vláda bude mít co dělat, aby pokryla pouze nejnutnější náklady. Na nějakou sanaci nemocnic nebude ani pomyšlení a už teď je jasné, že zdravotnictví klesne svou úrovní o několik levelů.

J. Nevrkla 11.3.2021 8:04

Na komerčně zajímavé případy pro nemocnice velmi brzy nebudou peníze a lidi budou dříve umírat, s tím se budeme muset smířit.