24.4.2024 | Svátek má Jiří


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Eliáš 10.1.2011 12:47

Naši poslanci mají kamarády

Proto dělají poslance. V žádném případě nejsou poslanci proto, že by byli moudří. Prostě mají kontakty. Jak byste mohli očekávat od chasníka, který stěží vystudoval, aby se soustředil a vzpomněl si na něco z ekonomiky nebo z fyziky. Tak si jen přečtěme, který blb to schválil onen zákon o fotovoltaice? Zelené pomiňme. U nich nikdo vzdělání nepředpokládá.

E. Kůrka 10.1.2011 16:07

Re: Naši poslanci mají kamarády

Blbové, kteří zákon o fotovoltaice schválili, bohužel za následky své blbosti nenesou žádnou odpovědnost.

P. Fiala 10.1.2011 12:41

PRÁVNÍ ŘÁD o majetku v průběhu dějin

V r.1918 znárodnění církevního či Rakousko Uherského - železnice, atd., v r.1938-39 konfiskovaného Němci-fašisty toho židovského a dalšího, v r.1945 znárodnění toho německého vč. židovského a od.r.1948 všeho toho majetku co nám zde SSSR zanechal vč. znárodnění v r.1953 úspor veškerého obyvatelstva.

Po r.1989 malá privatizace, 1.vlna velké a 2.vlna velké privace pod veřejnou kontrolou? Současná již "dobíhající" 3. vlna velké privatizaceza vládnutí ČSSD a ODS, za přihlížení veřejnosti, krytá médii, která v podstatě vlastní zahraniční majitelé (jen HN a RP vlastní češi).

Je evidentní, že někteří nejvyšší reprezentatnti politických stran (poslanci a ministři) překročili své stíny a jednají v prospěch hospodářské loby či svůj osobní či v prospěchy oba. Nechápu mlčení jejich kolegů z konkurečních stran. Že by byli "odposlechnuti" a tím pádem mlčí? Proč si to takhle vyhodnocuji?

Ministři předkládají návrhy zákonů a důvodové zprávy. Poslanci schvalují texty jako ZÁKONY. Vnímáme význam tohoto slova? Vždyť nedodržení zákona o rozpočtu, je trestný čin nejvyššího řádu (není to případ pro Ústavní soud?)! Pamatuje ústava na takové možnosti? Stejně tak zákon o dodatkových dotacích k výkupu elektrické energi z FotoVoltaických elektráren. To není o imunitě!

P. Fiala 10.1.2011 12:45

Re: PRÁVNÍ ŘÁD o majetku v průběhu dějin - dodatek

Mimochodem, na straně zdrojů FV byla navýšena kapacita, jen za tři roky, téměř na úroveň kapacity jaderné elektrárny Temelín a to ze soukromých finančních zdrojů. A to díky Směrnicím EU kterými musela i ČR regulovat právní rámec - vytvořit konkurenční trh s výrobou i prodejem elektrické energie. Nebýt této Směrnice kupujeme elektřinu od státního monopolu ČEZ a.s., a cena by byla minimálně o 13,5 procenta větší.

A navíc k státnímu majetku, management ČEZ a ministr financí se dohodli o odprodeji 25% akcií ČEZ do soukromých několika rukou (takže si na dividendách inkasují asi 10 miliard = 10 000 milionů Kč ročně, o které přichází státní rozpočet).

A ještě k těm miliardám: Pokud vláda schválí dostavbu Temelína, bude to za 450 miliard Kč za dobu 10 roků (450 000 milionů Kč), které zaplatí občané. Přitom je docela snadné nakupovat elektrickou energií na burze s elektrickou energií v EU, kde je ektrická energie mnohem levnější nežli ta vykalkulovaná nějakým státním regulačním úřadem, z jehož jednání je zřéjmá spojitost s ČEZ loby vč. ministra financí.

S. Ševeček 10.1.2011 13:13

Re: PRÁVNÍ ŘÁD o majetku v průběhu dějin - dodatek

To se Vám povidlo: "navýšena kapacita, jen za tři roky, téměř na úroveň kapacity jaderné elektrárny Temelín a to ze soukromých finančních zdrojů" ;-)

S malým dovysvětlením - u FVE se nejedná o kapacitu, ale o "instalovaný výkon" (na rozdíl od Temelína), což z hlediska investiční náročnosti FVE NA budoucí SKUTEČNOU PRODUKCI ELEKTŘINY tento Za peníze dańových poplatníků vytvořený Stroj na peníze "nepatrně degraduje, nehledě na postupné snižování účinnosti, ke kterému dochází v průběhu životnosti. Druhak - vybudováno "ze soukromých zdrojů", garantovaných vládou. Vláda de facto znárodnila peníze svých občanů - je jedno, že odčerpávané postupně a zprostředkovaně v cenách služeb a zboží. Vládě to konvenuje - z každé koruny, kterou občan vydá = utratí (v prapůvodním slova smyslu) má kalósek navíc dvacet korun dépéhá. A to se vyplatí!

R. Langer 10.1.2011 13:46

Re: PRÁVNÍ ŘÁD o majetku v průběhu dějin - dodatek

A v mládí jste upadl z čeho / komu?

J. Skotnica 10.1.2011 10:43

OZE

Vloni jsem za rok zaplatil za OZE 71,90. Letos, pokud budu mít stejnou spotřeb elektřiny zaplatím 798 Kč. (OZE - příplatek na podporu alternativních zdrojů elektrické energie - ozelenění mozků)

J. Jílek 10.1.2011 10:35

chápu vaše rozhořčení nad nesouměřitelností částek

chápejte ale mé rozhořčení, ocásku Vlku, nad nesouměřitelností těch dvou případů. Byl v obou případech od počátku stejný, tedy zlý pokoutní úmysl? V případě Drobil zcela jistě. V případě fotovoltaiky neschopnost dohlédnout. Posléze neschopnost vy hodnotit s neschopností rychle účinně zasáhnout. V prvním případě se nejedná jen o stamiliony....z původního rozpočtu 6,5 miliardy se zakázka vyšplhala na 15 miliard. V prvním případě je do případu vtaženo financování politických stran. Hledejte toto v případě druhém...

jen další ocáskovský pokus o rozmělnění a zrelativizování velmi nepříjemného případu...

M. Moravcová 10.1.2011 10:45

Re: chápu vaše rozhořčení nad nesouměřitelností částek

V případě Drobila, stále jedna paní povídala, v případě fotovoltaiky dokonáno.

J. Jílek 10.1.2011 15:47

Re: chápu vaše rozhořčení nad nesouměřitelností částek

ne "jedna paní povídala", ale jeden ministr a jeho náměstek s poradcem povídali

B. Rybák 11.1.2011 1:04

Re: chápu vaše rozhořčení nad nesouměřitelností částek

Neschopnost dohlédnout důsledky fotovoltaické loupeže máte naneštěstí jenom vy, protože hejna ostatních parazitů okamžitě pochopila jakou skvělou možnost k beztrestnému vyžírání národa dostala. Proti tomu chcete stavět fantazie pana Michálka? (o těch 500 milionech mluví jenom on).

A kam postavíte biliony za (s pomocí zkorumpované sociální demokracie) uloupené bankovnictví, plynárenství, zlikvidované cukrovarnictví, textilní průmysl, omezené vinařství...

J. Ptáček 10.1.2011 9:58

Dva důležité momenty ...

Pane Vlku, záležitost s fotovoltaikou má dva důležité momenty o nichž jste se bohužel nezmínil:

1. Zelení s tím nemají nic společného, v r. 2005 na tom byli stejně jako dnes - nebyli v parlamentu, natož ve vládě, o ničem nemohli rozhodovat, na zákon neměli žádný vliv.

2. To co upekli poslanci v parlamentu a pak i senátoři v senátu bylo bohužel legální, vrátit jim to můžeme pouze ve volbách. Zato Drobil se pokusil vytáhnout prachy nelegálně. Pokud namítnete, že se mu zatím nic neprokázalo, tak už jen to s jakou rychlostí byl odstoupen, je dost vypovídající. Stále platí, že není kouře bez ohně a že když něco vypadá jako kačena a kdáká to jako kačena - tak to nejspíš bude kačena.

M. Moravcová 10.1.2011 10:43

Re: Dva důležité momenty ...

Zase to zkreslujete, Drobil nic neukrad,  jedna tetka povídala, že mělo být ukradeno pro něho, nebyl odstoupen, ale odstoupil sám. Už jste se dneska díval do zrcadla?

J. Jílek 10.1.2011 23:10

Re: Dva důležité momenty ...

11. září - Náměstek ředitele SFŽP Dušan Fibingr poslal Michálkovi e-mail s dopisem týkajícím se zakázky. Dopis měl poslat na pražský magistrát. E-mail obsahoval tyto instrukce: "1. Ověř si u M. (Knetiga), že to můžeš takto podepsat (potvrdí to). 2. Jakmile podepíšeš, ihned to kurýrem odešli (musí odejít co nejdřív). 3. Dej mi info o tom, že to odešlo, dám jim zprávu."

14. září - Pražský magistrát vypsal několikamiliardový tendr na výstavbu čističky odpadních vod.

Michálek nedlouho poté odmítl souhlasit s vyhlášením zakázky s tím, že není úředně vše v pořádku. Krátce nato si jej zve Drobil na jednání, kde po něm chtěl, aby magistrátu ustoupil.

projektovaná cena byla 6,5 miliardy, zakázka na 15 miliard

J. Kanioková 10.1.2011 20:52

A Ambrozkovi k tomu dodal podklady kdo?

Zelení!!!  No a pak ten návrh zákona přimršila svým přídavkem ta  socanská poslankyně Šedivá.

K. Janyška 10.1.2011 8:44

Žádná ta Vaše tzv. společnost, coby jednotně myslící a jednající osoba neexistuje ! Dzp.

S. Netzer 10.1.2011 8:30

"V brožuře najdete i seznam našich „drahých“ poslanců, kteří nám odhlasovali tuhle zlodějnu."

Takové seznamy jsou ohromné. Aby se ještě našel nějaký psychopat a zjednal pořádek jako ve Spojených Státech. Hnus.

Ptám se, kdo to IQ tykve ve skutečnosti má.

R. Langer 10.1.2011 13:50

Re: "V brožuře najdete i seznam našich „drahých“ poslanců, kteří nám odhlasovali tuhle zlodějnu."

No, kdyby tam ten seznam nebyl, tak se od vás zítra dozvíme, že to odhlasovala ta zlá ODS, to je nám jasné... :-D

Co vám vadí na tom seznamu? Já jsem rád, když vidím, jak hlasují mnou volení poslanci. Jestli vy nejste jeden z nich... :-P

R. Houška 10.1.2011 7:59

Tak pane Vlku, a teď je ještě potřeba uvést, kolik poslanců

ODS se na těch 700 miliardách aktivně podílelo. Jinak má ta vaše analýza cenu zlámané grešle a vy předpokládáte, že my, čtenáři, máme to IQ tykve.

A co se týče té představivosti, ano, pro mnoho lidí je obtížné představit si půl miliardy. Ne tak pro vás, šíbry z ODS. Vy jste takovou sumu schopní utratit za plakáty pupkáčů v plavkách nebo profesorsky vyhlížejícího mentora s heslem, že korupci nebude tolerovat. Proto asi soudruh Drobil nemusel ani pozastavit výkon své místopředsednické funkce, a za zásluhy v boji proti korupci dostane lépe placený flek, než byl ten ministr ŽP?!

S. Ševeček 10.1.2011 8:19

Re: Tak pane Vlku, a teď je ještě potřeba uvést, kolik poslanců

Pane Houško, proč Vám tak teče ze zubů?

Na té puasárně se podílel z poslanců ODS ... NIKDO,

viz seznam http://www.psp.cz/sqw/hlasy.sqw?G=38530

Už vidím, pro případ atentátů na politické zmudy, kteří hlasovali pro ten zákon, obviňujete třeba mně, který "seznam" uveřejnil ...

R. Houška 10.1.2011 11:32

Re: Tak pane Vlku, a teď je ještě potřeba uvést, kolik poslanců

Nepsal jsem o hlasování v parlamentu, ale zajímala by mne informace, kolik současných nebo minulých poslanců ODS má svou loučku s fotovoltaickými panely. Jak známo, v české politice to funguje jinak, to, jak kdo hlasoval nemusí být směrodatné. Soudruh Hulínský interpeloval pravičáka Béma jako o život, a doma si v tichosti počítal milionky, které ho pravičák nechal vydělat v městských společnostech. A to při více než 50% zastoupení ODS ve vedení Prahy. A když už se chcete pohybovat v tom parlamentu, můžete nás seznámit s výsledky hlasování u té novely, která znemožnila vyšší než 5% meziroční snížení výkupních cen? Tam už to asi tak jednoznačné nebude, že? Tam už i poslední parlamentní trotl věděl, o jaký kšeft se jedná.

R. Langer 10.1.2011 14:03

Re: Tak pane Vlku, a teď je ještě potřeba uvést, kolik poslanců

Tak tak, zeptejme se tedy KDO ZA TO MŮŽE, že se ODS může podílet aktivně na 700 miliardách? Kdo to byl? KDO TO BYL, že ta ODS, která byla proti toho teď tak zneužívá?! :-D

V. Kain 10.1.2011 12:29

Re: Tak pane Vlku, a teď je ještě potřeba uvést, kolik poslanců

ODS se na krádeži fotovoltaikou z našich kapes podílela tak,že všichni odesáci v r.2005 hlasovali proti.Tady vidíte tu vaši nekonečnou blbost soudruhu.

R. Houška 10.1.2011 12:42

Re: Tak pane Vlku, a teď je ještě potřeba uvést, kolik poslanců

Zkuste se naučit číst, soudruhu.

M. Moravcová 10.1.2011 12:48

Re: Tak pane Vlku, a teď je ještě potřeba uvést, kolik poslanců

Je to ve vás, jako v koze s tím soudruhováním.

R. Houška 10.1.2011 13:48

Re: Tak pane Vlku, a teď je ještě potřeba uvést, kolik poslanců

Jsem-li tak osloven, předpokládám, že soudruhem, proto mu tak odpovídám, aby se náhodou necítil nesvůj. Takže zase mimo milostivá, prvního soudruha pustil ten, na koho reaguji.  Doporučuji vyndat ty modré čočky, brání ve výhledu(a ve čtení).

J. Jílek 10.1.2011 23:12

Re: Tak pane Vlku, a teď je ještě potřeba uvést, kolik poslanců

...a kampak vy s tou selekcí?

K. Filek 10.1.2011 7:53

zloději

Dobře napsaný článek.Vše je pravda.Avšak i malá zlodějná zůstava zlodějnou.To nechci tvrdit,že p.Drobil něco ukradl.Ještě mu nikdo nic nedokázal a i p.Michálek toto mohl provést za úplatek.Zdiskreditovat nepohodlného člověka je snadné.Kdo za celou aferou může stát.Třeba ekoteroristé,kterým Za Drobila začalo ,být úzko.

S. Ševeček 10.1.2011 7:35

Přepočtěme to na jednoho standardního kojence

(bábu a dědu neuvažujme, brzy zaslechnou výzvu, poděkují a odejdou)

Jeden bilion podělme standardním kojencem rozumu, zvaným obyčejný člověk a prostý občan, a máme na dutou hlavu padesát tisíc ročně.

Pokud některá dutá hlava namítne, že používá "úsporky", připomínám, že to budeme platit převážně skrytě, zprostředkovaně, v cenách všech spotřebních a investičních statků.

J. Pašek 10.1.2011 4:37

Dobrý . . .

Jenom malá oprava . . . Bycikl se píše bicykl . . .  Bi = 2  . .Cyklus = kruh, kružnice . . . 

Cizího chyby vidím hned, svoje ne. .  .