18.4.2024 | Svátek má Valérie


Diskuse k článku

GREEN DEAL: Soumrak motorismu v Čechách

Pojďme si v krátkosti nastínit reálné dopady nedávno přijatého Zeleného údělu na motoristu spotřebitele, tedy prakticky na každého z nás. Bude to obrovská díra do našich peněženek a pokřivení trhu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Kain 30.8.2021 22:08

Naprosto nechápu proč se politici jednotlivých zemí Bruselu nevzepřou.Co si vy bruselští umělci vymyslíte za hovadiny,tak to my nebudeme akceptovat i kdyby jste se na hlavu stavěli a bylo by vymalováno.Ptám se proč?Proč politici (někteří) zrazují ty, kteří je živí?

J. David 30.8.2021 22:05

Holt kongitivní mysl pana P.Rady je specifická. Symptomaticky zelený zanícenec, se zaměřením na CO2 s paranoiou na globální oteplování v interglaciálních cyklech v daném gradientu, zajisté čerpá nikolivěk výzkumem, ale odkazy z Wiky. Kdysi býval takový ústav v Praze Kateřinkách, kde takovým teoretikům, jako pan p.Rada poskytli prostor pro jejich bádání a presentaci hlubokých myšlenek. Dnes je to NP diskusní fórum. Nějak ale dnes pan P.Rada odpadl, že by zelená indispozice? Málo diskutuje, asi zelené klimakterium, či nedostatek odkazů. Mýlím se?

J. Urban 30.8.2021 20:12

Jde v podstate o zproletarizovani evropskeho obyvatelstva. Ale Cesi jsou v tom napred, stredni trida tu je likvidovana jak levici (na plny uvazek), tak "pravici" (na vedlejsak). Dokonalosti v tom dosahuje vlada Babise, ktera se tim (ne)pochopitelne ani netaji (EET, zakleknuti, vsetci kradnu...).

V. Bok 30.8.2021 21:02

Pochopil:-):-) Nicméně, o nastrojich zavřít usta lidem mluvi a jednaji zejména strany jiné... Socani, ods, lidovci, a hlavně piráti...

V. Bok 30.8.2021 21:07

Abych dodal, Tuhle zelenou ideologii babisovci rozhodně neberou! Tez pritulnost k EU vidim u jinych. A co se tyce Covidu, ten s tim nema nic společného. Tedy ma, vsichni ho nejak vyuzivajidost hnusnym zpusobem. Alev tom nemohu Babisovi vetsinou nic vycitat. Viz situace v jinych zemich. Zatim jsme ten Covid, i pres ty obětí, totiž docela zvládli. Teď ještě chvilku vydrzet.

V. Kain 30.8.2021 22:04

Asi vám Boku zřejmě ušlo,že Babiš s láskou a péčí podepsal Green Deal jako nic.

V. Bok 30.8.2021 18:48

Samozřejmě je to záměr. To nevíte? Ono je těch jevů vic... Sledovani a kontrolu lidí, snaha udržet je doma závislých na televizi a hráh, kontrola potravin a jejich struktury... A jistě, nakonec i omezení cestování a setkávání se mezi sebou, viz hospody a jejich ruzna omezení. K tomu přispívá propaganda a soudni ci jina persekuce nepohodlnych názorů, lidí, tisku atd.

Tohle se dočtete v různých scifi. Tedy, uz asi ne, že. Je to skutečnost.

Problém je, že se to spoustě lidi s mladší generace líbí a nositele techto názorů či moci volí. Myslel jsem, ze nas komouši vycvičili. Je uz cvici nekdo jiný. Lepe, neb na rozdíl od komoušů ve svůj prospěch.

Tohle jsme prošvihli, kamarádi, abych to rekl slušně.

V. Kolman 30.8.2021 18:29

Nevidím to tak černě. Použijme atomový pohon automobilů!!

Žádný sodovkový plyn, žádné problémy s akumulátory, dlouhý dojezd - prostě pohoda.

"Spotřeba" řidičů i pasažérů by ovšem byla nadprůměrně vysoká ;-D

V. Kain 30.8.2021 22:10

Jsem přesvědčený Kolmane,že ten atom máte ve své hlavě.Pozor aby se vám tam nezapařil.

J. David 30.8.2021 17:01

Já to říkám furt, "Simpli cleaver", mimo deštníku a škrabky na led, ebonitová tyč a liščí ohon. Jo, a 50K navíc. Elektro se musí podpořit v E7. A pak ještě pojistky a jističe (jak tam šupnout hřebík), aby mi nevyhnilo maso v mražáku, až mi to nabíjení "elektroengemétů" vyhodí domácí síť a síť i okolní, když všici elektroaktivisté začnou nabíjet baterie všech "přibližovadel" na druhý den. Bude veselo, izolace se budou tavit, a zelení aktivisté se budou blahem tetelit.

P. Han 30.8.2021 17:23

Kdo si tam nastrká hřebíky, vyhoří a začne od píky. Nemluvě o tom, že nemáte-li vlastní zdroj, když spadne okolní síť, žádný hřebík vám nepomůže.

J. David 30.8.2021 18:23

I pojistný kolík záložní mám, neprozradím, furt to je to In, funguje. Asi budu za blba, ale svítím a zadarmo neprozradím.

V. Bok 30.8.2021 18:50

Ten Vám zakazou...

J. David 30.8.2021 20:54

Už mi toho zakazují hafo...

J. Vintr 30.8.2021 17:24

Hřebík místo pojistek vám nepomůže, ani když to "vyhodí" jen vaši ulici, natožpak, když to vyhodí celou Evropu. Což se bude dít, pokud se těm šílencům podaří splnit, čím vyhrožují, dost často. Možná také elektřina nebude vůbec

J. Urban 30.8.2021 20:14

Vona asi bude, ale tak curewsky draha, ze se z toho po§e..me

J. David 30.8.2021 21:43

To bude příkon v kVA, až v EU po soumraku všici budou dobíjet ty přibližovací el-engeméty. Duj větře, mocný bratře, ať fofrníky šustí s turbulencí v úplavu. Fotovoltaika sice v temnu noci dříme, ale zelení magoři se pod duchnami blahem tetelí. Chce to pořádný "black out", aby ten "green deal" dostal takový hřebík v jističích, aby se v temnu racia zeleným magorům někde v palicích zajiskřilo a šlus. Až jim v "black outu" shnije pučálka v lednici, budou asi repetit jinak. Jo, provokuji záměrně a cíleně, zelení zanícenci jsou mi proti srsti, jako starému "haluzákovi". Co třeba provedli s 300 let starou zelenou Šumavou (hospodářským lesem), to nemá obdoby, i s urwaldem Boubínským. Holt zelení khmérové. Onde blbové zelení vylétlé "kůrovčáky" těží (tam již nic nehrozí), ale nalétlých kontaminantů si nevšímají, docela zajímavá rétorika. Není hajný, jako hajný, i Suchdol a Brno produkuje zelené blby. Rád se nechám poučit na stará kolena. V sobotu jdu lovit kachny, olovo či ocel? Abych nasadil na laufy správné "chocke" a v přilehlých chatách nerozflákal bobrovky ocelí. Patočka, dal pozor, aby se to nezničilo, nerozfláklo... Když to ještě jednou kukne, střílel, má mé milostivé svolení... "Když Burian prášil". Docela sranda.

J. Vintr 30.8.2021 16:15

V EU je cca 700 tisíc obyvatel. A nechají si kálet na hlavu od hrstky darebáků a debilů. Ti šmejdi nás záměrně vedou do chudoby a navrátu o pár století zpátky.

J. Lecian 30.8.2021 16:20

No oni si vymysleli zákony o "demokracii", jako že zbytek plebsu zastupují a zakázaly se klasické demokratické principy - defenestrace...:-P

M. Šejna 30.8.2021 16:54

Tak to má v tom případě EU méně obyvatel než Praha. ;-D

J. Vintr 30.8.2021 19:02

no jo, chtěl jsem napsat miliony.....

P. Manda 30.8.2021 17:24

přidejte pár nul.

P. Kozelský 30.8.2021 15:50

Tento green fašismus už dlouho nebude, sami voliči této cestě do nikam vystaví stopku.

O. Kaucký 30.8.2021 15:54

Podle volebních průzkumů, nevystaví.;-(

J. Lecian 30.8.2021 14:42

Za mobilitu prostě bude třeba bojovat... války byly i pro mnohem menší malichernosti. Já tedy budu na straně "ropáků" nevidím problém postřílet podotýkám v oficiální válce pár zelených suchotin , já na vojně byl..

V. Povolný 30.8.2021 14:06

... čím dřív to zvrátíme ... vy vidíte někoho, kdo to chce zvrátit? Kromě Okamury a SPD, kterým nadávají do fašistů a Trikolory, která se nejspíš do parlamentu nedostane?

J. Jurax 30.8.2021 12:48

Ano.

A signifikantní je, že žádný náš politický subjekt, zejména ANO, Pirstan a Spolu, k uvedené problematice buď mlčí, nebo se k ní vyjadřuje mlhavé, případně jako Fiala kapitulantsky.

Prostě nejenže si zbaběle netroufnou jít proti bruseli, ale netroufnou to ani veřejně přiznat, protože by přišli o voliče. I když, pravda rudozelení Piráti tuhle grýndýlovou peachovinu nejspíš vítají, ale z téhož důvodu - přízeň voličů - moudře mlčí.

Přitom pravím, že politický subjekt, jenž veřejně prohlásí to, co je obsahem článku, a slíbí se razantně postavit bruselským grýndýlovým peachovinám, má volby v kapse.

Přitom covid, kolem něhož se kecá furt, pomine, ale z vůle zelených blbečků z brusele zničené energetika, průmysl a ekonomika už zůstanou nafurt a náprava, pokud k ní vůbec bude síla a možnost, bude trvat generace.

T. Hraj 30.8.2021 11:44

Dodejme, že motorismus není nějaká zábava nebo volnočasová aktivita lidí, kteří jsou líní joggovat nebo jezdit na kole, jak se domnívají mileniální latté-urban-metrosexuální zachránci planety.

Motorismus dal lidem nezávislost v prostoru a čase, dříve nemyslitelné možnosti vzájemné interakce a produktivních aktivit (i těch neproduktivních). Stal se motorem rozmachu a rozvoje. Osobní automobil je materializací svobody jednotlivce. A přesně o tu chtějí "zelení" šílenci každého z nás připravit.

V. Mokrý 30.8.2021 12:24

No, dnes téměř nezbytnou součástí života v mnoha místech ČR - do práce, na nákupy, po úřadech, k lékaři, atd..

M. Valenta 30.8.2021 13:45

Ono se s elektromobilem nedá jet na nákupy?