16.4.2024 | Svátek má Irena


Diskuse k článku

GLOSA: Zatím zůstávám

Mám kamaráda, "pojišťováka". Dělá pro známou pojišťovnu životní pojištění. Velmi často se mu stává, že mu zavolá u něho pojištěný klient a říká: "Máte teď prý novou službu a připojišťujete proti pracovní neschopnosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kiklhornová 25.10.2012 16:11

Myslím si,že tento článek není o pojišťovnictví !?

V. Kolman 25.10.2012 11:52

PŘESNĚ TOTO JE DŮVODEM, PROČ DĚLÁM POJIŠŤOVNU SÁM SOBĚ

Když jsem si před 17ti lety koupil nový automobil, uvažoval jsem o tom, že ho havarijně pojistím. Když jsem ale v pojišťovně zjistil, že by pojistné činilo 16.000,-Kč ročně (obyčejné auto - žádné hogo-fogo), usoudil jsem, že toto pojištění pro mne není ani zbla výhodné. Co tedy udělat? Jak se pojistit?

    Inu - budu dělat pojišťovnu sám sobě! Dám každý rok na knížku s názvem "POJIŠŤOVNÍ AUTA" oněch 16.000,-Kč. Pokud budu bourat, vezmu peníze z této knížky. Jelikož zatím štěstí stálo při mě, ušetřil jsem na pojištění za těch 17 let (existuji také různé bonusy, takže bych nyní už asi platil méně) zhruba cenu nového automobilu. 

    Jak prosté - milý Wattsone :-)

P.S. Některé pojšťovny lákají prosťáčky tím, že při prvním "bourání" jim nebude účtován malus, respektive nepřijdou o bonus. Neuvědomují si ovšem, že to "někdo" musí zaplatit. Perpetuum mobile neexistuje. No a tím, kdo to zaplatí jsou samozřejmě ti zodpovědní a šťastnější, kteří "nebourali" a kteří by mohli mít výraznější bonus, pokud by pojišťovna neutrácela "jejich" peníze za odpuštěné malusy.

A. Kohlschűtter 25.10.2012 9:14

Nesouhlasím - demagogické

Jsem přesvědčen, že pokud by platili v ČR stejné předpisy pro pojištění, bankovní správu apod., tak jako je tomu v EU, nemuseli bychom mít tak velké bankovní poplatky (proto jsou dcery zahraničních bank u nás tak "zdravé"). Nestávalo by se, podle mých zkušeností, že by pojišťovna naprosto legálně nestydatě okrádala svého zákazníka. Má zkušenost u ČP : měl jsem 23 měsíců životní pojištění, během té doby jsem nastřádal několik desítek tisíc, které jsem si i postupně vybíral. Přesto však zůstatek na mém účtu po této době činil více jak 6000,-Kč. Po podání výpovědi mi bylo sděleno, že jim ještě dlužím 37,- Kč a neváhali mi oznámení o dlužné částce poslat 2x. Věřte mi, že se vážně cítím okraden a nemohu s tím nic dělat.

J. Kiklhornová 25.10.2012 8:05

Netěšte se

oni nás k tomu lobisti stejně dotlačí,protože zas budou mít nový zdroj pro své zlodějny

J. Kanioková 25.10.2012 3:13

EU jede s kopce a jelikož to nevzdá,

bude ta agónie trvat dál a možná ještě dost dlouho, než padnou na ústa všichni.. Bankovní unie i další Unie jsou jen dalšími nesmysly, které naštvou další a další Evropany, a pokud se to EU papalášům podaří, bude to definitivní smrt evropské demokracie. Lidi mají už toho socialistického přerozdělování a nemožnosti se nárokům z Bruselu bránit plné zuby..

Tak třeba platba Slováků teď do eurovalu - Slovenský verejný dlh sa zvýšil na 50,1 % HDP zo 46,4 % HDP na konci 1. štvrťroka 2012. - http://jdem.cz/wpyz5

A to je čeká (kolik asi nás?) - Na nové sídlo NATO má Slovensko do roku 2017 zaplatiť 7,36 milióna eur - http://jdem.cz/wp2r4

EÚ desí nová hrozba. Brexit - http://jdem.cz/wpyj9

Hodí se připomenout starší článek z r. 2010, ale stále aktuální - Eurodvořani, eurohujeři a konec Evropské unie - http://jdem.cz/wpcn2