25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

GLOSA: V nouzi poznáš občana

Tuzemské domácnosti získají novou a zajímavou investiční příležitost, tvrdí ministerstvo financí. Lidé, ale i neziskové organizace si totiž budou moci koupit dluhopisy České republiky, a půjčit tak státu své peníze buď na jeden rok, anebo maximálně na pět let.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Kozelský 30.9.2011 19:04

Hlupák váhá

Se zpívá v jednom českém hitu. Ale pouze opravdový hlupák by půjčil peníze tomuto zkrachovalému státu, který není schopen rukama a hlavou své vlády provést opravdový rozbor toku makroekonomických zisků , provést zabavení neprávem a protiprávně nabytých obrovských majetků, a místo toho nehorázně neúspěchy ekonomicko - politických hazardérů zatěžuje rozpočet každého poctivého občana této země.

Má pak ještě někdo z mocipánů tu drzost chtít po lidech utratit poslední krejcar za bezcenné dluhopisy, které nemohou tento TITANIC opravdu, ale opravdu zachránit. Cestu Řecka nastoupenou po provedené privatizaci od poloviny 90 let nelze zastavit . Propad státního dluhu je exponenciální a ani ožebračení celého národa jej nemůže zastavit. To pochopili lidé na Islandu. Vyšli do ulic a prostředky přímé demokracie zbavili moci mocipány a jejich rozkrádače. Dluhy, které tito odpovědní činitelé bank a státu nadělali prohlásili za neplatné a tak se dostali sice na dno ekonomicky, ale přehoupli se do morálně obhajitelnější oblasti. Alespoň pro většinu poctivých Islanďanů.

V Česku dozrává doba ke stejně razantnímu kroku. Arogance a nekomunikativnost vládnoucí kliky je horší než ta před rokem 89. Zdravý rozum byl zabit kopci úplatkářských peněz. Prostý občan umlčen bez možnosti referenda, bez možnosti demokratické volby běžné ve všech demokraciích kolem nás. Takový frustrovaný občan nebude poslouchat zloděje, kteří chtějí ukrást i to poslední co jako občan má - čest , osobní svobodu a hrdost.

R. Langer 30.9.2011 12:19

Vsadím se,

že spousta odborníků bude lidem radit, že je to mnohem výhodnější investice, než investovat třeba do zlata. Že?

A. Bocek 30.9.2011 7:25

Je stát dobrým hospodářem ?

Má stát velké dluhy ? Má ! Platí stát své závazky? Né půjčuje si dál ! Je záruka , že se jeho hospodaření zlepší ? Není proto mu nepůjčím !

V. Kain 30.9.2011 17:03

Re: Je stát dobrým hospodářem ?

Jak uvedl správně včera v pořadu "Máte slovo" pan Kubera.Naše minizemička má 14 krajů a v každé díře starostu s úřadem.Je to nenažraný byrokratický moloch který nevytváří absolutně žádné hodnoty ale naopak.Tam jsou desítky miliard házeny do kanálu.Bylo by levnější kdyby minimálně 1/3 úředníků byla na podpoře.Když k těm krajským pijavicím přičteme ještě naše řádně nabobtnalá ministerstva kde jsou velmi vysoké platy tak se nemůžeme divit,že peníze chybí úplně všude.Každá soukromá firma by šla ke dnu,ale cizí peníze se lehce rozhazují obzvláště když nikdo za nic není zodpovědný.Takže si pan Kalousek ty kecy o šetření může strčit za klobouk.

J. Mrázek 30.9.2011 5:47

Lidi neutratí peníze, které nemají, za věci, které nepotřebují.

A na tomhle celé slavné neslavné dluhopisy skončí. Opakem a úspěchem bývají pouze vánoce, TAM lidé za peníze, které nemají, nakupují věci, které nepotřebují. S pravděpodobností hraničící s jistotou pan Kalousek dojem efektu vánoc rozhodně nebudí...