25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F.VÍZEK 88.100.57 25.10.2008 12:46

Ladislav N., který to tak barevně umí podat...

Ladislav N., který to tak barevně umí všechno podat, by měl alespoň jednu jedinou věc položit na stůl:  Měl by označit aspoň jednu jedinou zemí EU  - je  jich 27 -  (o Americe nemluvě), která nemá deficitní financování...  

A potom by měl vysvětlit, jak je to možné, když se mu zdá, že právě to není normální... 

Ladislav N 25.10.2008 12:46

Re: Komunistický "Goebbels" Vízek: Tisíckrát opakovaná lež...

Tvé blbiny jsou již dávno v diskusích vyvráceny, jenom ty máš nutkavou potřebu je neustále znovu a znovu kopírovat a vylepovat a tvrdit přitom, že máme vyvracet  znovu a znovu ty samé blbiny a ne posílat autora - komunistického magora Vízka - do horoucích pekel... ;-P

watabi 25.10.2008 12:46

Re: Netřeba být tak velkým odborníkem...

Pane Vízku, nemlaťte sem pořád ty samé slaboduchosti a odpovězte ne přímý dotaz - koho si ve své vysněné vládě odborníků představujete na ministerských postech a proč? (tj. kvalifikační předpoklady). Velmi vám děkuji za odpověď..............

milan007 25.10.2008 12:45

Re: Tak hloupý osobní atak...

pokuste se stejnou pokoru k protivníkovi aplikovat ke kalouskovu rozpočtu :-D

watabi 25.10.2008 12:43

Re: Klaus to vidí jinak...

Prokristapána, přestaňte kopírovat  pořád kolem dokola jeden idiotský příspěvek a dopusťte se už konečně nějaké kloudné myšlenky. Vaše demagogie se vskutku nebes dotýká.................

Ladislav N 25.10.2008 12:42

Re: doktor IP: 90.176.210.xxx

Proč se nezeptáte svého partajního kolegy Vízka, co jej motivuje takhle neustále dokola lhát a vylepovat své lži různě po Internetu a diskusích. Je na to nějaká diagnóza? ;-)

F.VÍZEK 88.100.57 25.10.2008 12:41

Tak hloupý osobní atak...

Na tak hloupý a vylhaný osobní atak bych ani neměl reagovat.  Auto řídím od roku 1974 a neměl jsem zatím sebemenší nehodu, takže si mě nejspíš pletete s někdejším poslancem ODS panem Pěničkou, kterému se stalo přesně to, co popisujete.

A ten druhý blábol o vnučce ? Pitomost na kvadrát.  Vnoučat mám celkem 13 a zaplaťbůh bez velkých problémů. 

Ale jedna otázka je na místě: Proč bolševické napadání autora místo textu, který nabízí?  Trochu studu by neškodilo...

Ladislav N 25.10.2008 12:39

Re: Komunistický "Goebbels" Vízek: Tisíckrát opakovaná lež...

Vízku, tebe "odstřelit" (odpojit od Internetu) nestačí. Ty budeš své lži, dávno vyvrácené, kopírovat donekonečna systémem ctrl+c, ctrl+v.... Zajdi si k MUDr. Chocholouškovi, třeba ještě něco na tvou blbost najde. ;-)

Ladislav N :-))) 25.10.2008 12:35

Re: Komunistický "Goebbels" Vízek: Tisíckrát opakovaná lež...

Přestaň tady donekonečna kopírovat ty samé blbiny jako ráno, včera večer, před týdnem. Schopnosti komunistů jako jsi ty odhadovat budoucí vývoj už dobře známe, a jeden šílenec z komunistického skanzenu - ČSSD - už na tom nic nezmění... ;-P

F.VÍZEK 88.100.57 25.10.2008 12:35

Klaus to vidí jinak...

Nelze reagovat, protože podstata Vám zcela uniká.  Vždyť všechny skryté dluhy v Konsolidační agentuře, České finanční a České inkasní zavinil  někdo úplně jiný - a navíc z nás dělal hlupáky, že máme "vyrovnaný rozpočet". Kdo toto nepochopil,  je marné jakékoli vysvětlování.

Ano, Zeman vytáhl ze "šuplíku" na světlo boží všechno to skryté - a tím nalil národu "čistého vína", jak to bylo za Kočárníkova ministrování "bez dluhů".   A  že Zeman nesanoval všechny banky? Vždyť je byl býval bez toho ani nezprivatizoval!  Zaplaťbůh, že to udělal ještě včas.  

Bankovní Klausův socialismus je už světově známý ekonomický pojem... ostatně jako tunelování...  

F.VÍZEK 88.100.57 25.10.2008 12:27

Netřeba být tak velkým odborníkem...

Letos bude růst sotva 4% a plánovat na příští rok růst na 4,8% - a z toho "splácat" rozpočet pro všechny kapitoly -  na to opravdu nemusí mít člověk "vyšší dívčí"

Podivuji se nad tím, proč poslanci odmítli férový návrh:  dát Ministerstvu financí tři týdny na to, aby vycházelo z reálnějšího odhadu růstu  (např. aspoň 3,8%,a le spíše  3,2%, nejlépe těsně pod 3%). Všichni vědí, že 4,8% nebude ani náhodou!  Proč tedy pracovat s "hausnumery"?    

A o dluzích -viz jinde!

Starý J. 25.10.2008 12:23

A opět s.Vízku

....Občané by si měli všimnout, kdo dluhy nadělal, kdo je poté položil na stůl...

V odpovědi pro mě píšete, že Zeman musel za Klause  oddlužovat banky.

Jenže po odchodu Zemana vlády Špidly, Grosse a Paroubka (ministr Sobotka), nezaplatily ani korunu z dluhů, ani žádné banky nesanovaly. Platily jen úroky z dluhů. Musel to přiznat Bohouš Sobotka v diskuzi v TV, protože mu nic jiného nezbývalo, dá se to totiž jednoduše zjistit. A právě za těchto vlád (na rozdíl od Zemana) vzrostlo zadlužení nejvíc! A to privatizovaly ty nejluxusnější podniky (na př. Telecom, Unipetrol atd.). Všechno dokázaly prožrat a udělat daleko největší propady státního rozpočtu v porovnání s předchozími vládami (i Zemana, ten byl držen opoziční smlouvou, pak už se Sobotka doslova urval se řetězu!)

Mohou se chlubit pobídkami zahraničním investorům, z nichž někteří již zdrhli, aniž vrátili státu byť jedinou korunu a zbytek zde provozuje montovny aut, na což v nastávající krizi tvrdě doplatíme. Už se propouští z práce a padají i všechny subdodavatelské podniky automobilových dílů. Udělat z republiky monokulturu - montovnu aut - na to mohou příjít jen hlavy ze sockomunistické vlády!

F.VÍZEK 88.100.57 25.10.2008 12:21

Větu po větě máte možnost vyvrátit... Ale o tom můj text není, nedívá se do minula !

Miloš Zeman po svém nástupu na post premiéra musel se skřípěním zubů sypat do bank podle některých 400, podle jiných dokonce 600 miliard.  Dělo se to proto, že Klausova finta tzv. vyrovnaného rozpočtu  - kdy se všechny mínusy dávaly do České konsolidační agentury, České finanční a České inkasní -  byla nadále neudržitelná. 

Zeman shledal, že záchrana bank přesto bude levnější, než jejich pohřeb. Ten by měl na ekonomiku dopad doslova katastrofální.

Občané by si měli všimnout, kdo dluhy nadělal, kdo je poté položil na stůl (= na světlo boží), kdo je tedy viník a kdo zachránce. 

Pro porovnání si představte rodinu, která všechny dlužní úpisy schová do ložnice pod postel a prohlásí, že "co je pod postelí, se nepočítá", že tedy nemá jediný dloužek.  Tak nějak to s námi "koulel" Kočárník s Klausem.  V Poslanecké sněmovně k vyšetřování nebyl vydán  (ODS tomu zabránila), takže nevíme, zda byl prevít či hrdina.  Vzpomeňte, že vládnoucí ČSSD svého místopředsedu a ministra financí nešetřila a podle hesla "padni, komu padni"  nebránila, aby skončil na Pankráci.  Odpovědný přístup a "přístup" !

doktor 25.10.2008 12:20

Re: Komunistický "Goebbels" Vízek: Tisíckrát opakovaná lež...

Penězům nerozumím, proto nereaguji. Nechápu však, Ladislave N, že jste schopen být celou noc vzhůru, a pak na Psu druhý den zuřivě diskutovat? Jak to děláte? Vzpomínám, že druhý den po noční službě v nemocnici, kdy jsem býval celé noci na nohou, jsem fungoval už jen hodně zpomaleně.

Petr.p 25.10.2008 12:15

Pane Vízku,

Pane Vízku, rád bych ty odborníky znal. Kdyby jen naznačila vaše srdeční strana aspoň jedno jméno. Jedno se hned nabízí, ale odešel do služeb církve. Také musím dělat rozpočet na příští rok pro rodinu a beru v úvahu i "odměny" při platu. Současně vím, že třeba nebudou. Jistota je nadpoloviční. Ale neutíkám hned proto ke dluhům, aby se mi náhodou nesnížila životní úroveň, když už je ta krize. Onen proslulý výrok pana Paroubka není ani třeba obracet, aby si člověk uměl představit, jak zhoubné myšlení panuje na srdeční straně politického spektra.

Ladislav N 25.10.2008 12:14

Re: Komunistický "Goebbels" Vízek: Tisíckrát opakovaná lež...

Na Vízka a jeho lži a demagogii nic jiného neplatí. Snažím se psát tak, aby porozuměli i voliči KSČ(m) a ČSSD, na něž Vízek své lži a demagogii směřuje. Pokud Vízka a mé příspěvky znáte pouze z tohoto článku, je mi líto. Chápu, že po prvním setkání na vás takto působí. Vízek ovšemstejným způsobem hlásá své bludy na NP něklolik let a redakce je tak hloupá, že Vízkovi zveřejní jako "článek" nesmysly, které den předtím natapetoval do diskusí, aniž by byl schopen a ochoten čelit protiargumentům.

Za ta léta už pro Vízka nemám jiné oslovení, než komunistický "Goebbels" a grázl. Snad chápete, proč.

MILAN007 25.10.2008 12:11

Re: Vízek do naha

R^R^R^

MILAN007 25.10.2008 12:09

Re: Milane...

Proto, že to je rozpočet. Tedy předpoklad vývoje. Jaksi Vám unikl fakt, že bude konfrontován se skutečností a v případě nutnosti redukován, tak aby výsledk 38 mld. dopadl.

Dopadl nekterý ODS rozpočet hůře než byl plán ?? Proč by to měl být tento ??

Ypsilon 25.10.2008 11:56

Re: Milane...

4,8%   to nebude, ale na odhad co bude  HDP provozovat by to teĎ chtělo spíš věšteckou kouli, situace se mění dost rychle.....

Co JE ovšem zcela jasné, že hospodářská krize se Česku nevyhne. Automobilový průmysl má potíže ve většině zemí a ČR má HDP doost závislý na automobilkách a jejich subdodavatelích. A tak NECHÁPU proč hoši z Kalouskova ministerstva dali do návrhu SR na r. 2009 částku na dávky v nezaměstnanosti o zhruba 30% NIŽŠÍ než byla ve SR na r. 2008. 8-o http://www.psp.cz/sqw/text/text2.sqw?idd=30367#_toc210090562 (tabulka 18)

relative 25.10.2008 11:39

Re: Komunistický "Goebbels" Vízek: Tisíckrát opakovaná lež...

Vaše vyjadřování pane Ladislave je ubohost bez ohledu na obsah.Těm,které hájíte,děláte jenom ostudu!

Ladislav N 25.10.2008 11:38

Re: Komunistický "Goebbels" Vízek: Tisíckrát opakovaná lež...

Vízku, ty jenom LŽEŠ a vylepuješ lživou komunistickou (ČSSD) propagandu. Číslům která vylepuješ vůbec nerozumíš a hlásáš nesmysly o budoucím vývoji, aniž bys měl jakoukoli kvalifikaci k pouhému odhadu vývoje, k němuž nemají odvahu se vyjadřovat ani renomovaní ekonomové. ;-P

Kolombo 25.10.2008 11:36

Pane Vízek,

za Sobotky byl každoroční deficit přes sto miliard. Ty dluhy v konsolidační agentuře vznikly kvůli tomu, že banky půjčovaly velkým firmám přesto, že jejich socialistická produkce byla  svého času neprodejná na náročnějších trzích, jinde by se udat dala, ale jako dárek. Přitom levičáci každý pokud o reformu torpédovali coby sociálně neúnosnou. Proč si mám myslet, že za vlády levice by ke ztrátám nedošlo? kde se to povedlo? V Polsku? V Maďarsku? Nebo snad v Bělorusku? Vy tady hážete stamiliardama které si cucáte z prstu, "světový ekonome". Běžte radit do KLDR, tam byste se uplatnil. Ne, že bych Kalouska nějak obdivoval, ale co byste radil? Seškrtat rozpočtové výdaje nebo zvýšit daně? Komu? Kvalifikovaným zaměstnancům? Protože  vykukové typu pana Grosse toho moc na daních nezaplatí /ani na pojistných/ a miliardáři? Ti přeci mají od vlád ČSSD daňové prázdniny a mnohamiliardové "investiční pobídky".

Ladislav N 25.10.2008 11:33

Re: komunistický grázl - demagog "strejda IP: 89.103.78.xxx"

Obehraná písnička demagogů z ČSSD. Základní sazbu DPH sice ČSSD snížila z 22% na 19%, ale většinu zboží a služeb převedla ze zvýhodněné sazby +5% do základní (+19%), takže zvýšení daňové zátěže (spolu s dalším zvyšováním odvodových povinností a poplatků) obyvatel enormně vzrostlo. Výběr DPH v roce 2004 byl z právě popsaného důvodu EXTRÉMNĚ VYSOKÝ!!

Ladislav N 25.10.2008 11:27

Re: Komunistický "Goebbels" Vízek: Tisíckrát opakovaná lež...

Z tebe Vízku hlupáka dělat netřeba. :-) Stačí se podívat do zprávy ČTK (z údajů ČSÚ), kterou ti od včerejška stále dokola strkám pod nos, kde bys zjistil, že že:

2001 - schodek 49 miliard Rozpočet s příjmy 636,2 miliardy korun a výdaji 685,2 miliardy korun schválili poslanci ČSSD a ODS. Rozpočet byl sestaven na základě nových rozpočtových pravidel (mimo jiné včetně ztráty Konsolidační banky), podle starých pravidel by deficit činil jen 20 miliard korun. ...

A to jsou tam zahrnuty i příjmy z privatizace, které ČSSD prošustrovala.Rv(Y)

erre 25.10.2008 11:26

konečně jsem pochopil jak s. Vízek myslí,

tento slušně řečeno popleta se domnívá, že celesvětový hospodářký růst vč.nafukování jednotlivých investičních bublin zavinily vlády ČSSD. Je naprosto nepochybné, že i následný růst HDP v ČR způsobily vlády Zemana, Špidly. Grosse a Paroubka. Je naprosto jasné, že následná celosvětová finanční krize, kterou právě prožíváme zavinily vlády ČSSD. Sice jsem si nevšiml,že by zmíněné vlády pilně objednávaly u čs. výrobců, ale budiž já hloupý ekonom nemohu vědět všechno.Navrhuji tedy za způsobenou krizi dodatečně obvinit a odsoudit Zemana, Špidlu, investičního guru Grosse i Paroubka nepodmíněně. Přitěžující okolností budiž, že krize je celosvětová, a že v době růstu nebyly přírustky HDP vyúžívány na splácení dluhů, kterou podle Vízka způsobily zločiné vlády ODS. Docela zábavné, že. 

 

strejda 25.10.2008 11:26

Re: Komunistický "Goebbels" Vízek: Tisíckrát opakovaná lež...

ČSSD snižovala daně z příjmů i DPH (z 21 Klausových na 19%) . Stačí se podívat na vývoj daňových sazeb. ODS zvýšila daně na potraviny. Zdá se, že naprostý výprask modrých ptáků nesete těžce, asi máte rudo před očima a hrajete si s rudýma barvičkama. Co z vás ještě vyleze? Abych byl upřímný, je mi fajn, když vidím šílenství lidí vašeho formátu. Jdu na dobrý oběd do Golfklubu. Večer se mrknu jestli ještě píšete. Dobrou slinu vám přeje strejda. ;-D

kirast 25.10.2008 11:24

Re: Socialisté dluhy vytáhli z "pod postele"...

Stále neodpovídáte na dotaz a místo toho vršíte ctrl+C a ctrl+V propagandu.

novaz 25.10.2008 11:23

Vízek do naha

Soudruhu Vízku, vřele bych doporučoval zklidnit hormon. Hrajete si na ekonomického znalce ( ostatně jako každý socan), ovšem tlacháním podobných nesmyslů, zařazujete se spíše do role chovance jistého léčebného zařízení se sídlem v Bohnicích. Neboť jaké argumenty použil by jste v případě, když by se ekonomická krize ve světě objevila až po schválení našeho státního rozpočtu? Pro vás, kované socany, je velice nepříjemným zjištěním, že pravicová vláda i za cenu nepopulárních opatření, snižuje obludný deficit zděděný po osmiletém vládnutí oranžových amatérů. I když ... použít slovo vládnutí k označení trapného účinkování socanských ministrů v čele s Velkým Rozhazovačem a Nákupčím volebních hlasů je hodně velký eufemizmus. Spíše bych se zeptal na něco jiného. Jak se srovnává vaše socanské svědomí a přesvědčení s faktem, že jste v Jablonci opilý řídil a havaroval a vyšetřování a trestu unikl jste pouze díky vámi zneužité senátorské imunitě? A copak váš syn, pane Vízku? Dlouhá léta neplatí výživné na svou nezletilou dceru, která se svou matkou strávila první dva roky svého života v azylovém domě pro svobodné matky. Soudruhu Vízku, udělejte si nejdříve pořádek ve svých vlastních záležitostech a teprve potom dopouštějte se rad ekonomům a ministrům. Jste trapný ubožák. 

kirast 25.10.2008 11:20

Re: Píšu to jinde - viz...

Pane Vízku, neste stranou, kdo z vás dělal hlupáky a napiště laskavě čtenářům, kolik ze současných dluhů, které nasekaly socialistické vlády republika vydělává a kolik splácí na úrocích a pak napiště, co všecko jsme díky tomu získali navíc.

Ladislav N 25.10.2008 11:19

Re: Komunistický "Goebbels" Vízek: Tisíckrát opakovaná lež...

Deficitní financování rozpočtových výdajů PROGRAMOVĚ HLÁSAL Miloš Zeman dávno před tím, než se ČSSD dostala do vlády. Za tu dobu nadělaly vlády ČSSD stamiliardy dluhů (nárust z cca 210 mld. na 800 mld a nastartované deficity pro vládu, která přišla po ČSSD).