19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

GLOSA: Strašení

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Krysa 13.2.2009 18:31

Krize musela přijít- např.vyplácení nereálných platů státním zaměstnanců,výplaty

důchodů,jejichž výpočet neodpovídá realnému naspoření a zhodnocení ale je přidáváno-aby společnost byla tzv.sociální-to k tomu také přidalo.Nic nemůže růst až do nebe.

qwerty 13.2.2009 17:03

Žent lemoun zase perlí

už mu nestačí ty svoje perly plácat do deníčku, krom něj tam píše ještě vybraná squadra pitomců, ale šíří se po .cz jako smrad.

josef krouman 13.2.2009 19:57

Re: Žent lemoun zase perlí

pí ... čo

tristana 13.2.2009 16:43

proc kolem toho delaji takovi humbuk?

Protoze na milou krizi se da svest hodne veci a vymlouvat se na ni!!Urcite v mnoha pripadech!!

tep 13.2.2009 18:24

Re: proc kolem toho delaji takovi humbuk?

R^R^R^:-D

KoBl 13.2.2009 14:27

Na palubě světa recese

Když Titanik drcnul do té kry, taky prý tomu obyčejnému výkyvu nikdo zprvu nevěnoval pozornost. Na palubě pokračovala bujará recese...

Globální ekonomika dnes taky do něčeho drcla a na palubě světa recese. Přesto se nepoučitelný Gentleman diví: To se máme kvůli tomu všichni podělat?

V 13.2.2009 20:10

Re: Na palubě světa recese

takhle to vidim taky, rekl bych ze veci jsou ve skutecnosti horsi, nez je nam nechano shury od tech v podpalubi u vesel vedet.

S nejaym stestim se to jeste muze obratit a tentokrat z toho jeste vybruslime, ale taky to muze byt zacatek toho konce, ktery jednou dozajista musi prijit, stejne jako skoncil komunismus a vselijake podobne rezimy pred nim... Je mozne ze vidime pocatek konce menoveho dobrodruzstvi, ktere zapocalo zrusenim zlateho menoveho standardu.

Niky 13.2.2009 13:44

Novináři vždycky byli,

jsou a budou kolaboranti!!!Jejich fanatická podpora bolševicko-fašistické EU to jenom dokazuje!

Schumacher 13.2.2009 13:43

Prosté, vysvětlitelné jediným slůvkem :

Sledovanost. Na ní závisí prodejnost. Na prodejnosti zisk.  Ve zkratce katastrofická zpráva = peníze. Ldé mají rádi cizí neštěstí a katastrofy. Dávají jim zapomenout na vlastní trable. Ne nadarmo se říká, že pohled na cizí neštěstí potěší. Člověk svůj úspěch  nevnímá absolutně ale relativně. Radši je stejně úspěšný jako ostatní méně úspěšní než aby byl absolutně úspěšnější, alle relativně méně úspěšný než ostatní. Radši orezlou Š 120 jako ostatní než novou octavii zatím co soused má porsche.

gerontusinza 13.2.2009 12:31

Jo a co teprve oteplování.........

nebo únos měsíce ..... to teda bude skutečný prů......s..r.....  nebo snad spadne na Zem ? ještě větší...!!...  prosil bych krizový scénář a vytvoření podpůrných sloupů...... to se přece nesmí stát.......;-D

Doga 13.2.2009 12:16

Novinářům nejde o pravdu

a to je pro mne smutné zjištění.

gerontusinza 13.2.2009 12:33

Až teď.....? Re: Novinářům nejde o pravdu

co jste dělal po zbytek života před 89? Nečetl noviny a neposlouchal TV?;-)

horalka 13.2.2009 17:24

Re: Až teď.....? Re: Novinářům nejde o pravdu

občas četla a poslouchala- a nevěřila... tedy podobně jako teď, i když z jiných důvodů  :-P

Marat 13.2.2009 12:49

Re: Novinářům nejde o pravdu

Od kdy jde o pravdu těm, kdo se živí psaním, nebo žvaněním?

Beldor 13.2.2009 11:27

smarja..

Hmm vsem lidem zijicim v realnem svete je jasne ze novinarum nejde o nejake informovani verejnosti o udalostech.Ti chteji proste zvysit sledovanost a prodat vice novim/reklam.Dobra zprava neni zadna zprava.Jen si vzpomente jak jsme meli atentaty v iraku kazdej den na taliri a ted kdyz je tam klid a nic se nedeje tak irak uz prakticky ve zdelovacich prostredcich neexistuje....Kdyby se do toho media obuly tak krizi samy zlikviduji za 3-4 mesice jenom pozitivnima zpravama.Ale novinari maji krize radi..:-PRvRv

Timur 13.2.2009 12:15

Re: smarja..

Jo-je to tak-ale máme internet a na ty "levicivý intektuály"novináře-se můžeme ..............

Totiž 13.2.2009 11:03

Lidi-uvědomte si,že pro BANKY je katastrofa,

když lidé nechtějí žít na dluh a  jsou opatrní s utrácením.

sdf 13.2.2009 12:18

Re: Lidi-uvědomte si,že pro BANKY je katastrofa,

Lidi jsou s utrácením opatrnější né že by se měli špatně, ale proto že co 10 min slyší z rádia nebo televize slovo KRIZE, KRACH .... takže třeba 3 roky šporovali na škodovku a teď se to na ně valí a oni né že by na tu škodovku neměli, ale "Táto, říkali že je nějaká ta krize, tak raději počkáme".

noname 13.2.2009 12:48

Re: Lidi-uvědomte si,že pro BANKY je katastrofa,

Ano, reagují velmi správně ( ? ). Poslední výpis z běž. účtu v ČSOB mi sděluje, že se úrok. míra mění z 0,05 %  na 0,01 %. Porovnejte si třeba jen poplatek za výpis z účtu s úrokovým výnosem.Takže pouhé strašení krizí ? Asi bude  lepší účet zrušit a peníze uložit jinak. Člověk se tak vyhne značné ztrátě. Bude to dobré pro ekonomiku ?

gerontusinza 13.2.2009 14:03

Ale není........Re: Lidi-uvědomte si,že pro BANKY je katastrofa,

díky poplatkům na účtech se mají tak.jak  žádný jiný obor  Jen za správu mého účtu dostávají 4320 kaček plus poplatky za pohyb..... bráchovi tak 600/á měsíc.... a to šetřím;-) samozřejmě že kontokorent by byl dražší, ale do toho jde na soukromém účtě jen šílenec, to by musela být tedy skutečně už výhodná koupě....... mnohem horší je když útočí exekutor a to třeba i neoprávněně jak je v tomto státě zvykem.... prostě legitimní státní zloději vůči kterým je každá obrana marná bez vyřešení celého toho prohnilého parlamentního a soudcovského spolku ..... ale ani moc jich není..... moc by to nestálo    patrona tak 7/á kus;-D

Jerome 13.2.2009 10:54

Nebylo

Nebylo, gentlemane. Zle teprve bude. Ale zatím není jasné kdy a kdo to zařídí. Tohle, co prožíváme, je jen taková mediální rozcvička.  Někdo to přece říkat musí.....

vltava 13.2.2009 10:38

S oteplováním je to stejné

Stejně je v novinách přeháněno o oteplování. V minulosti bylo už i tepleji, než jsou odhady oteplovačů. No a co se týká zvýšení hladiny moře - když si zajdete na Pálavu, tak tam uvidíte stejné "díravé" kameny, jako v Chorvatsku u moře. Jediný rozdíl je, že na Pálavě mají ty kameny ohlazené hrany, asi deštěm. Takže tam kdysi moře bylo. No a co.

Myšák 13.2.2009 10:30

Je to tak, jak říkáte, pánové

novináři si také musí nějak vydělávat, takže vyhledávají senzace, drby, pomluvy, atd. Tak je to všude na světě. Ale někdy se to přímo nádherně čte, když si ovšem člověk dokáže zachovat aspoň trošku smyslu pro realitu.

Pepek Doyle 13.2.2009 10:29

Příklad pro Astona

Ten bohužel taky občas propadne blbé náladě - stačí přečíst si zdejší příspěvky a přešla by ho - je tu pořád dost lidí, kteří přemýšlejí vlastní hlavou. Dobrý základ.

I-Worm 13.2.2009 9:43

Přemejšlím, kdo by si asi tak koupil noviny

s palcovými titulky "Nic zvláštního se nestalo" ? Gentlemane, hlavní úkol novin je produkovat zisk! To ostatní je až daleko za tím.

portwyn 13.2.2009 13:16

Nepřijde mi,

že by současný model "infotainmentu" novinám nějak prospíval. Počet výtisků určitě neroste, počet čtenářů taky klesá. Za informacemi se jde jinam... Sám jsem noviny (denní tisk) úplně přestal kupovat, ta tu bídu odmítám dávat peníze. A nejsem sám, řada lidí kolem mne udělala totéž.

I-Worm 13.2.2009 14:51

Re: Nepřijde mi,

pád se sice nedá zastavit, ale dá se zpomalit. Ale fakt je, že lid CHCE katastrofy, v jiných zemích, jiném městě, jiné ulici, jiném domě, ovšem. Stačí si přečíst program komerčních TV stanic - samé vražedné edpidemie, srážky s asteroidem. Pravda, vysílá se i o štastné lásce - v dopoledních hodinách, kdy je většina lidí v práci...

Pamětník 13.2.2009 9:38

Kolovrátek strachu

Je to pořád dokola, vždy se na nás musí valit nějaká strašná hrůza a katastrofa. Jednou je to ptačí chřipka, pak oteplení teď je to ekonomická krize. Za rok to bude zase něco jiného.

Všechno to má svoje reálné základy, ale sedmá velmoc - tisk - ten z toho udělá tu správnou katastrofu.

:-))) 13.2.2009 9:36

pohroma

Ještě zbývá dodat, že slavná krize 30tých let se též těšila mimořádnému zájmu novinářů a do značné míra byla tažena katastrofickými zprávami pisálků.

"Obchodování na burze kleso na dvouleté minimum" hlásí slečna v televizi s tragickým výrazem na tváři. To jsme na tom stejně blbě, jako před dvěma roky. Běžte si hodit mašli.

ranbow 13.2.2009 9:21

To na to autor přišel brzy

Sice v úvodu článku uvádí nenápadně "Už jsem se o tom tuším kdysi zmínil.", ale pak se diví, že noviny dávají přednost pesimistickým zprávám.  Před nedávnem jsem na návštěvě u známých doslova přetrpěl sobotní večerní  zprávy na Nově - většinu času tvořily zprávy o tragických nehodách a vraždách, kombinované se záběry z pohřbů obětí z podobných událostí z minulého týdne..Na ekonomiku či zahraniční události už naštěstí mnoho času nezbylo. Pochybuji že by byly lepší. Asi je na to nějaké psychologické, či ještě lepe marketingové vysvětlení, proč redaktoři (nebo snad diváci?) dávají takovému typu zpráv přednost???