Neviditelný pes

GLOSA: Snowtubingem vstříc skvělé budoucnosti

28.3.2013

Jako v tranzu jsem si přečetla sobotní noviny. V našem kraji se ivestuje 1,2 miliardy korun dotací do rozvoje cestovního ruchu. Vzniknou bobové dráhy, snowtubing, lanová centra, bikepark. Radujme se!

A pak informace z reálného světa: Na Kypru mají lidé denní "příděl" peněz z bankomatů. Ze svých úspor nedostanou ani o euro víc. Na Vysočině staví dobrovolné sdružení osadu z mobilních domků pro rodiny v krizi.

Čím víc Evropu omotává a stahuje dluhový řetězec , tím víc se jí děje to, co lidem v agónii – smysly jsou odpojeny od činů. Holá dějinná nevyhnutelnost zákonitě dopadne . Reakce a investice do obrany je zajímavá: horečně se staví poslední památníky... lanová centra, akvaparky, parkury a wellness. Debatujeme o rušení nemocnic a omezení péče, ale bobovou dráhu na každý druhý kopec! Co z historie mi to připomíná? Barbaři na hranicích, nás zajímá hostina v lázních a pozlacujeme žlaby pro koně.

Kuželkové haly a golfová hřiště jsou bez cavyků schvalované a stavěné za hodnotu dosud neodvedené práce našich dětí a ještě nenarozených vnoučat. Budou z nich také nevolníci, denně se řadící do fronty na povolenou dávku hotovosti? Jako legální postup ze strany státu - pro vysoké zdanění budou totiž všichni v kreditu, s výplatou automaticky blokovanou na účtě a s dlužnou částkou přes každodenní námezdní dřinu celoživotně stoupající. Stát však loajálním sociálně "půjčí" na přežití.

Jen – kdo bude svištět po těch drahách? Ti,kteří disponují zbytkem peněz, co bankomat nevydá?



zpět na článek