29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

GLOSA: Snowtubingem vstříc skvělé budoucnosti

Jako v tranzu jsem si přečetla sobotní noviny. V našem kraji se ivestuje 1,2 miliardy korun dotací do rozvoje cestovního ruchu. Vzniknou bobové dráhy, snowtubing, lanová centra, bikepark. Radujme se!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. David 28.3.2013 12:38

Na Titaniku EU se přece musí tančit do poslední chvíle !

Aby se dokazovalo, že tato loď je nepotopitelná !?

K. Pavlas 28.3.2013 12:25

Vidím to přesně tak

jako Vy paní Poljaková. Přes padesát let se "toulám" nejen po našich horách, ale tvrdím, že je tak zv. "přebuchtováno" ne lidmi, ale lanovkami a vleky a jim podobných zařízení. Že se na svazích nedá lyžovat pro množství sjíždějících a kupodiv lanovky a vleky jsou z poloviny prázdné. Ach jo. Kdyby plátci daní věděli!!!

R. Hroza 28.3.2013 9:54

Anděla to má na háku

A Němec v EU nám ty projekty schvaluje? Na nemocnici by nám neschválil.  Asi ví proč, Když nás nedokázali vyhubit v poslední válce jdou na to teď jinak. Řídí abychom se vyhubili sami. A my jim to zobeme prostřednictvím svých volených placených zástupců. Dobře vymyšleno. Na Němce prostě s naší slovanskou duší a povahou nemáme. Vždycky se budou cítit íbrmenši a vždycky nás budou chtít buď vyhubit nebo aspoň koncentrovat. Ale to, že jim to už zase žereme to je děsný.

K. Frauknecht 28.3.2013 11:39

Ale no tak!

Klidně ten antigermanismus odložte. Osud českých zemí byl vždy odrazem vztahů s Němci (Palacký).

Budete-li žít s představou, že "po nás dou" může to s Vámi i seknout :-).

Z. Paldus 28.3.2013 13:08

Re: Anděla to má na háku

Němce do toho nepleť. Vůl co nám chce ukázat zač je toho loket si přezdívá komunista, bolševik. Nikdo jiný u moci nebyl v době 1989 ani potom. Měli jsme počkat až bude bezvětří, aby vyseli rovně. Ale né zes tak dlouho. Krásných dní bylo nato dost.

M. Varadinková 28.3.2013 0:59

Tak je můžou třeba povozit po té bobové dráze, že.

Nemocnice čím dál častěji odmítají pacienty, které jim přiveze záchranná služba. Sanitky mnohdy uspějí třeba až na pátý pokus, a to jim ve voze leží třeba člověk s mrtvicí, otravou nebo s krvácením do mozku. Lékaři se hájí tím, že nemají lůžka, která musela kvůli úsporám zrušit. Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/nedostatek-luzek-v-nemocnicich-dmq-/domaci.aspx?c=A130327_203138_domaci_brm

J. Schwarz 28.3.2013 6:36

Re: Tak je můžou třeba povozit po té bobové dráze, že.

jedno mi není jasné - kdo to v těch nemocnicích vlastně slouží? Vyměnil se v nich snad od okamžiku, kdy začalo "být možné odmítnout" personál? Takže dřív neodmítali, teď odmítají - když už mohou? To tam slouží samí "pravičáci" nebo misogynové? Žádný socan a "humanista"? Kde jsou jejich "zásady" a touha udělat pro pacienta první poslední, kterou zdůvodňují své požadavky na zvýšení toku peněz do zdravotnictví? nedovedu si představit, žeby hluboce věřící křesťan taky začal klít, rouhat se a chodit do bordelu pokud by to neměl exolicitně zakázáno. Ale tady - alespoň podle našich "médií" lidi, kteří mají plné huby touhy pečovat o bližního svého "potřebného" ruče vykopnou, pokud nemají nařízen opak. Divné. Opravdu divné.

I. Poljaková 28.3.2013 18:00

Re: Odmítání pacientů

Diskuzi o zdravotnictví jsem na N. psu již vedla. Vzdáleně, ale souvisí s myšlenkou i tohoto článku. Politici zrušili akutní lůžka. Pokud má nemocnice třeba pět lůžek ARO, nemůže tam přijmout šestého pacienta na zem. Nemají k němu ventilátor, monitor, personál - to už je  v daném okamžiku líp zabezpečen v sanitce RZP. Je to, jako byste požadoval, aby letadlo s nosností pro deset lidí jich vzalo ještě pět - tím ohrozíte všechny. Pozůstalým lze doporučit, aby se soudili - o ublížení na zdraví s následkem smrti . s politiky, kteří tohle prosadili, přes protest odborné veřejnosti, protože viděli jen ty ušetřené prachy. To, že se stav pacienta zhorší a pak může společnost stát mnohem víc peněz, je jim jedno, protože to teče z jinýho pytlíku. Ten samý nesmysl tlačí politici ve školství, kde "optimalizují "30 žáků/učitele", pak -  plošně testy s katastrofálním výsledkem - a pak se tam nacpou z druhé strany miliardy na atestace učitelů. Nepomůže se samozřejmě ničemu. (Prášky na nervy nezapočítány.)

M. Varadinková 28.3.2013 0:38

Správný postřeh

Je potřeba udržovat velkokapacitní penězovody od daňových nevolníků ke státu, odtud do Bruselu, z Bruselu zase zpátky sem na bobové dráhy, akvaparky, golfová hřiště a luxusní hotely. Aby  úředníci, zdejší i bruselní, mohli ty penězovody navrtávat a přikrádat si z nich, aby měli co distribuovat pro svou korupční klientelu (která se jim odmění patřičnou provizí), aby mohly týt různé poradenské firmy, co mají to správné know how,  jak na ty dotace dosáhnout.  Tedy hlavně znají, které kliky leštit a koho kdy podmáznout.

A protože je těch přisátých pijavic stále víc a víc, tak daňový nevolník platí vyšší a vyšší daně, ale navzdory vyšším a vyšším daním je stát stále víc a víc zadlužený a tak politici hledají, co všechno by lidem ještě ukradli. Třeba jejich úspory. Zkusili to na Kypru, zkusí to i jinde.

J. Schwarz 28.3.2013 6:40

Re: Správný postřeh

proč stát a kraje za bruselské dotace neopraví silnice, vodovodní řady, nepostaví veřejné budovy nebo nevybaví knihovny? A namísto toho buduje podobné idiocie? Není to proto, že to prostě jde - narozdíl od těch silnic? Evropské dotace nepomohly ani Řecku, ani Kypru, vlastně nepomohly nikomu. Způsobují jen demoralizaci růst zlodějny a neproduktivních "profesí" jako příprava projektů tak, aby na ně bylo možné "čerpat dotace".

I. Schlägel 28.3.2013 7:42

Re: Správný postřeh

Vysvětlujte to vobyčejnýmu člověku, který stojí u volební urny a je si naprosto jist, že svou volbou dělá to nejlepší, co umí, protože mu to nakukali v televizi, potažmo chlapi v hospodě.