28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

GLOSA: Rakouský profesor: Jsme pokrytečtí

Mává praporem zelené energetiky, pro niž má skutečně skvělé podmínky, o kterých se Česku může jen zdát: vodnaté řeky s velkým průtokem či spádem doplňují regiony disponující obrovským větrným a slunečním potenciálem a geotermálními zdroji.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 10.10.2012 15:00

Re: Rakousko je pokrytecké mnohostranně a tradičně

Souhlasím s Vámi. Rakousko nestydatě vydělalo na tom, že nabídlo (fiktivní) možnost svého oddělení od pangermánského "lidu" a na neutralitě, kterou si "koupilo" za kolaboraci s SSSR. Jejich "zelenost" je žalostným pokusem jak zakrýt rudé a hnědé skvrny na své nedávné minulosti.

P.S. Díky za připomenutí jejich státního znaku. Ten jejich pokrytectví vyjadřuje naprosto jasně.

Š. Hašek 8.10.2012 16:40

Re: Rakousko je pokrytecké mnohostranně a tradičně

Když voni ti rakušáci jsou némlich jako my bémáci.

Ale jezdím tam rád. To že tam neměli bolševika je sakra znát!

Š. Hašek 8.10.2012 16:38

Re: Referendum

Asi tak.

Referendum jest možno provést v otázce, kterou pochopí i absolvent páté třídy (je jich v populaci rozhodující většina). I tak otázku nutno precizně formulovat.

Výroba elektřiny jest typickým případem, kdy aniž znám Ohmův či jiný zákon jsem schopen hlasovat pro broskvoviny (pan Jurax dovolí), co včera řekla NOVA..

Neplést si prosím s referendy švýcarských svobodných občanů, kteří mají také mnohdy "jen" tu pátou obecnou, ale když by jim někdo řekl, že jim po zvolení udělá z jejich dvou ovcí čtyři, tak by ho rovnou propíchli vidlema".

Všichni vědí, vo co gou.

P. Schuster 8.10.2012 11:26

Referendum

O spuštění jaderné elektrárny ve Zwentendorfu rozhodovalo referendum. Po obrovské masáži rakouských medií nakonec rozhodl poměr hlasů 50,47 : 49,53 % (rozdíl necelých 20 000 hlasů) a účast v referendu činila cca 2/3 oprávněných voličů. Bohužel zastánci jaderné energetiky referendum podcenily.

P. Pavlovský 8.10.2012 4:54

Rakousko je pokrytecké mnohostranně a tradičně

nejméně od konce II. světové války, jak znovu a znovu předvádí jeho největší současný dramatik Thomas Bernardt.

Hned po ní se začalo tvářit jako první Hitlerova oběť,ačkoli Vůdce vítalo s jásotem a početčlenů NSDAP k součtu všeho obyvatelstva tu byl větší než ve vlastním Německu.

Silnější byl i rakouský antisemitismus, neomezovaný protestantskou morálkou.

Ve státním znaku Rakousko dodnes ponechalo své orlici v pařátech srp a kladivo!

Rakousko, částečně osvobozené Američany, se počátkem 50. let zbavilo sovětské zóny a vyhlásilo neutralitu, ze které pokrytecky těží dodnes – může šetřit na armádě jsouc zcela obklopeno státy NATO. Čeští zkorumpovaní darebáci ovšem nelenili Rakousku nakoupit Pandury, podobně jako od neutrálního Švédska najali Grippeny. Členství v NATO by samozřejmě mělo znamenat i výzbroj ze zemí NATO!