28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

GLOSA: Prorok Klaus

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kanioková 31.8.2010 14:34

Dobrý článek,

vstup do eurozóny by byla zbytečná sebevražda. Stejně doufám, že se rozpadne.

V. Pavel 31.8.2010 17:36

Re: Dobrý článek,

Pí. Kanioková! Nepodléhejte Klausovu dogmatickému strašení! Je naopak potřeba aktivně EU spoluvytvářet podle našich potřeb a představ jako svébytný a hrdý členský stát a nikoliv naše dobrovolné společenství zákeřně torpédovat a paranoidně strašit naše občany vyslovenými nesmysly, jak Klaus činí, např. o údajném "nebezpečí" úsporných žárovek a z údajných "negativních dopadů" při zavedení standardních právních praktik, kterých se z osobních důvodů mravního rázu náš Nejvyšší Státní Představitel a Ústavní Činitel důvodně velmi obává!

J. Kanioková 31.8.2010 18:16

Jako ekonom

nepotřebuji nikoho k tomu, abych věděla, co si mám myslet. EHS bylo dobře, EU je daleko horší. Nikým nevolená EK si hraje na diktátora a ve skutečnosti se hájí především  zájmy Německa a Francie. Lisabonská smlouva je hnus, regulace, kvóty, zákazy. Nesmyslné a nefér dotace, které zničily naše cukrovarnictví, lány řepky, atd.atd. Zákaz žárovek - co je komu do toho, čím svítím? Spotřebuji-li víc, tak je to MUJ náklad.

V. Pavel 31.8.2010 20:00

Re: Jako ekonom

Pí. Kanioková! Mýlíte se a hned několikrát! Bohužel Klaus v rámci EU jako představitel svébytného členského státu neprosazuje efektivně naše zájmy, nýbrž nekonstruktivně neúčinně poštěkává "za vozem" a dětinsky nevyvěšuje vlajku EU na Hradě! Pokud jde o vyšší spotřebu energie, než je ke svícení dnes technicky nutné, nesprávně opomíjíte hledisko ekologické. Tedy větší spotřebu paliva v elektrárnách a s tím spojených větších exhalací a dalších negativních účinků na ŽP.  

J. Šejnoha 31.8.2010 18:18

Re: Dobrý článek,

Šéfové dobrovolné společenství ( evroská komise) nás, stejně  jako ostatní Euroobčany, má za  stádo  nedospělých telátek, protože  ani o zásadních otázkách, např.LS,  nás  nenechá  svobodně  hlasovat v referendu.  Jestliže  nejsme  připuštěni k demokratické diskusi, tak pak  holt  zůstává  už jen to  kverulantství.  Ale  příčina není v nás občanech. Pokud  tedy opomenu naši odpovědnost za  výběr bezpáteřní politické-reprezentace, která  Bruselu všechno odkejve ( např.LS), aby se  dočkala poplácání po ramenou od  Sarka  a  Merkelové !

Peskování  Radičové za  velice  zodpovědný  postoj k  dluhu Řeckých rozmařilců je  ukázkou  Bruselského  přístupu k malým zemím. Ten, kdo je schopen samostatného uvažování určitě  nesedne z Bruselkých  "vymožeností" na  zadek. Konkrétně projekt společné měny se  ukazuje  jako  nedomyšlený a, podle  všeho, dlouhodobě  neudržitelný.   Ale  tady jde naštěstí  jen o peníze a  ekonomický propad Evropy. 

Z dlouhodobého hlediska  bude největší problém s totálně  nezodpovědnou imigrační politikou.

J. Kulheim 31.8.2010 18:26

Re: Dobrý článek

......vyslovenými nesmysly, jak Klaus činí, např. o údajném "nebezpečí" úsporných žárovek ... 

V.K. řekl, ať si každý kupuje žárovky, na jaké má a jaké si chce kupovat.

Určitě nemá nic proti tomu. aby jste si nakoupil úsporných žárovek kolik chcete. Jenom nechtějte říkat co kdo má, může, nesmí, a p.

J. Kulheim 31.8.2010 18:27

Re: Dobrý článek

...aby jste si nakoupil .....

...abyste si nakoupil...

J. Kulheim 31.8.2010 18:33

Re: Dobrý článek,

....zavedení standardních právních praktik, kterých se z osobních důvodů mravního rázu náš Nejvyšší Státní Představitel a Ústavní Činitel důvodně velmi obává..

 Pane V. Pavle, co jsou to standardní právní praktiky? To je to co vymysleli a vymýšlejí úředníci v Beuselu?

Kterých standardních právních praktik se V.K. obává zejména?

V. Pavel 31.8.2010 20:10

Proč Klausovi vyhovuje neprávní stát?

Kulheime! V. K. se obává v oblasti práva zejména toho, aby naše soudy řádně fungovaly, tedy aspoň tak, jak fungují ve Štrasburgu, kde našim občanům soud EU dává za pravdu oproti soudům našim. Ve Štrasburgu by samozřejmě úplně jinak dopadlo odškodnění za údajné "ukradení" osobních šperků Lívie Klausové  v hodnotě přes 100 miliomů Kč z jejich vily po Alexandru Čepičkovi v Praze - Břevnově, odškodnění Václava Klause za údajně utrpěnou urážku na cti ze strany TV Nova, kde po zažalování morální škody ve výši oblíbených 100 mil. Kč obdržel od Železného nezveřejněnou nezdaněnou částku jako  mimosoudní vyrovnání, byla by soudně projednána žaloba podaná na manžele Klausovy za nezákonné nabytí 3 bytů v Praze 8 - Libni a další kauzy, kterými se Prezident s chotí výrazně osobně bezpracně a nemravně obohacovali.

J. Kulheim 31.8.2010 20:45

Re: Proč Klausovi vyhovuje neprávní stát?

Klausovi vyhovuje neprávní stát?

Nejsem právník. Nechci se vyjadřovat k tomu, jestli Česká republika je právní stát nebo není. Já jsem byl přesvědčen, že právním státem je. Soudní moc je jedním s pilířů demokratického státu. Funguje pomalu, proto  soudní řízení je dlouhé . Nevím jak může V.K. ovlivňovat soudní řízení.

. Ve Štrasburgu by samozřejmě úplně jinak dopadlo odškodnění za údajné "ukradení" osobních šperků Lívie Klausové  v hodnotě přes 100 miliomů Kč z jejich vily po Alexandru Čepičkovi v Praze - Břevnově, odškodnění Václava Klause za údajně utrpěnou urážku na cti ze strany TV Nova...

projednána žaloba podaná na manžele Klausovy za nezákonné nabytí 3 bytů v Praze 8 - Libni a další kauzy, kterými se Prezident s chotí výrazně osobně bezpracně a nemravně obohacovali.

Pane V. Pavle, bohužel o tom nic nevím. Možná se někdo najde a napíše o tom něco

V. Pavel 1.9.2010 15:45

Re: Proč Klausovi vyhovuje neprávní stát?

Kulheime! Pokud máte ČR za "právní stát", jste minimálně naivní! Všechno! Konec diskuze.

J. Skotnica 31.8.2010 11:08

Svět by byl krásný

kdyby nebyli Klaus, Janyška a Komárek. Že jo, pane Pavle.

V. Pavel 31.8.2010 11:15

Re: Svět by byl krásný

Skotnico! Nikoliv! V pořadí, které uvádíte, upřesňuji! 1. Poctiví občané ČR by měli vyšší životní úroveň. 2. Jde o neškodného blbečka, protože není zlý a neudává. 3. Jde o zlou, udavačskou Kreaturu, snižující zejména etickou úroveň diskuzí, protože se na ni "nabalují" nejpokleslější účastníci, jak rozumově, tak charakterově.

J. Skotnica 31.8.2010 11:27

Re: Svět by byl krásný

No když si to myslíte. Bůh s Vámi, poslední spravedlivý.

K. Janyška 31.8.2010 10:31

Kajan

Václav Klaus, převyšuje ostatní o koňské délky ! Dzp.

J. Šimek 31.8.2010 8:56

No a taky tvrdil, že gobální ekonomická krize

je jen taková chřipka a nemá kvůli tomu cenu "vytahovat ruce z kapes".

V. Pavel 31.8.2010 10:08

Re: No a taky tvrdil, že gobální ekonomická krize

Pane Šimku! Že se často plete, protože ostatně není nijak závratně chytrý a vzdělaný, by nebylo takové neštěstí, jako skutečnost, že, bohužel, vícekrát realizoval své nepřehlédnutelné sklony k účelově nepoctivému jednání.

V. Oslej 31.8.2010 16:38

Re: No a taky tvrdil, že gobální ekonomická krize

Prosím nelžete, ten příměr byl o délce trvání vzhledek k léčbě nebo neléčbě. Nic o nevýznamnosti ten příměr neříkal. Zkuste si to znovu najít.

V. Pavel 31.8.2010 16:57

Re: No a taky tvrdil, že gobální ekonomická krize

Osleji! Nechte obhajobu na jeho týmu z Hradu, ano? 

V. Oslej 31.8.2010 17:27

Re: No a taky tvrdil, že gobální ekonomická krize

Máte problém s tím, že se ozvu když někdo neříká pravdu? Pročpak?

V. Pavel 31.8.2010 17:38

Re: No a taky tvrdil, že gobální ekonomická krize

Osleji! Nikoliv. Možná nevíte. co je "Pravda"? Spíš mi jde o to uchránit vás před nevděčnou rolí zdejšího "užitečného idiota"!

V. Oslej 31.8.2010 17:47

Re: No a taky tvrdil, že gobální ekonomická krize

Pokud ve vašem podání idiot znamená říkat pravdu tak jak se skutečně stala, pak je mi vás líto, a klidně mne tam rovnou zařaďte. To že někoho považuji za ješitného starého pána neznamená, že budu překrucovat jeho výroky.

J. Kulheim 31.8.2010 17:49

Pan J.Šimek píše polopravdu

. V.K. o chřipce mluvil. Pan Šimek vynechal to, co mu zrovna nepasovalo. Není nic podlejšího než polopravda jejíž záměrem je někoho očernit. To co je "pravda" vnímá každý trochu jinak. Pan Šimek to vytrhl z kontextu. Možná to nebylo zlým úmyslem, ale něčím jiným.

J. Kulheim 31.8.2010 17:14

Pane ˇJ. Šimku, Vy nepíšete pravdu, ale polopravdu.

ˇV.K. řekl, že ekonomická krize je jako chřipka. Může proběhnoul lehce, bez větších problémů, ale taky ve formě komlikovaného onemocnění, které může být pro pacienta smrtelné.

To, že by nestálo za to vytahovat ruce z kapes, jsem neslyšel.

V. Pavel 31.8.2010 17:41

Re: Pane ˇJ. Šimku, Vy nepíšete pravdu, ale polopravdu.

Kulheime! Necitujete Klause správně! Ve skutečnosti k přirovnání krize ke chřipce ještě tvrdil, že "nelečená chřipka trvá jeden týden a léčená 7 dní"! Jinými slovy, že proti Celosvětové Ekonomické Krizi je správné vůbec nic nepodnikat!

V. Oslej 31.8.2010 17:50

Re: Pane ˇJ. Šimku, Vy nepíšete pravdu, ale polopravdu.

No vidíte, že si umíte najít co skutečně řekl. Šikula. Je to něco diametrálně jiného než původní příspěvek, že? Jen ještě, co myslíte že ta analogie znamená? Mimochodem, nemoc chřipka použil Klaus nesprávně, to úsloví patří k rýmě, Ale zkuste se chopit toho, co to znamená ten příměr :)

J. Kulheim 31.8.2010 18:05

Re: Pane ˇJ. Šimku, Vy nepíšete pravdu, ale polopravdu.

V dubnovém rozhovoru pro Lidové noviny prezident upozornil, že jeho příměr „chřipka trvá týden, když se neléčí, a sedm dní, když se léčí“ použil v souvislosti se svou nedůvěrou „v možnosti léčení krize „infúzemi“ peněz státem.“

(Právo, 27. 6. 2009). Podle prezidentových úvah bude dnešní krize trvat dva až tři roky a nebude mít povahu rakoviny, moru, AIDS, či infarktu, ale těžké chřipky

"Ta krize přestane sama a zásahy státu v tom hrají miniaturní roli. Všichni dobře víme, že drtivá většina opatření po krizi zatím v lidské historii přišla až poté, co ta krize skončila,"

Podle prezidenta má krize svoji vnitřní dynamiku, která se "nedá přeseknout, nedá se smazat, nedá se zlikvidovat". Nezmizí tedy mávnutím kouzelného proutku, nezáleží ani na tom, zda se k ní uspořádá "padesát summitů". Klaus upozornil na to, že krize si svou daň jednoznačně odnese, je jen třeba se s tím smířit, nehledě na to, zda různé zásahy vlád přicházejí o hodinu či o týden dříve nebo později.

A. Reček 31.8.2010 7:47

Nemusíme spěchat

Jih Evropy musí nejprve ukázat, že umí hospodařit s penězi a pak lze vážně přemýšlet o eurozóně. Slováci dobře se postavili k poskytování pomoci Řecku, protože Řeci sami musí ukázat evropanům, že už umí šetřit a hospodárně nakládat s eurem.

V. Pavel 31.8.2010 6:37

Někdy se trefí i Jouda!

Co je na tom divného, že Klaus někdy něco odhadne?

K. Janyška 31.8.2010 10:32

Re: Někdy se trefí i Jouda!

Pavle, nejste hoden trusu Klausova koně ! Dzp.