16.4.2024 | Svátek má Irena


Diskuse k článku

GLOSA: Pohoda v kurníku

Na Velikonoce mohou hospodyňky vykouzlit vajíčka z perníku. I obalená čokoládou a kokosem možná přijdou levněji než obyčejná od slepic. Recept na náhradní kraslice už koluje.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Novák 11.4.2012 21:06

?

Co jim svázat nohy,Táňo,aby nemohly prášit?Nebo vyšlechtit slepice bez nohou? S tím byste byla spokojena? Vás bych do té klece na týden zavřel, abyste poznala, jaké to je .

B. Rybák 12.4.2012 12:46

Re: ?

Autorka nemůže zjistit co cítí slepice v klecích, ani kdyby jste ji tam zavřel. Není totiž očividně ekologickou aktivistkou, které to jako jediné umí. Ale vy by jste si měl zkusit práci v takové zamořené slepičárně a hlavně vymyslet jak kompenzovat podnikatelům i celé společnosti hlupácké eko-ztráty (kdyby totiž slepice v menších klecích "trpěli", projevilo by se to na jejich nosnosti).

P. Novák 12.4.2012 20:35

Re: ?

Vážený pane.Tu slepičárnu si vymysleli lidé, jako jste Vy. Slepice za to nemohou.Tak ať v tom prostředí pracují.Zřejmě jste v životě neslyšel o tom,že jsou také pracovní ochranné pomůcky (respirátory, masky, dýchací přístroje).Váš příspěvek ve mně vzbudil vzpomínku - kdysi já četl, že jistý francouzský filosof (možná Descartes) přišel na to, že zvíře je živý robot. Vy na to zřejmě máte stejný názor. Můj kamarád, který má dva psy, o něm prohlásil, že to byl idiot.Já s ním souhlasím.

T. Kočí 11.4.2012 9:08

Pohoda v kurníku

Slepice je snad nejpitomnější tvor na zeměkouli,ale takhle žít si opravdu nezaslouží.V posledním Retru ČT jsem viděl,jak socialističtí družstevníci vyváželi pojízdné kurníky do polí a jak radostně slepice vyskakují ven a jdou hledat zrnka,brouky atd.Slepice milují brouky,kteří barví žloutky do žádaného odstínu(jakpak se to asi řeší ve velkochovech?)Slepice by hlasovaly pro socialismus.Viz první věta.

J. Hejna 11.4.2012 11:10

Re: Pohoda v kurníku

Slepice je snad nejpitomnější tvor na zeměkouli.

 

A jak jste na tom vy?

J. Skotnica 11.4.2012 15:26

Re: Pohoda v kurníku

Já nevím jak pan Kočí, ale lidé jsou většinou pitomí jako ty slepice. Ve své ješitnosti jsou přesvědčeni, že ví jak mají být šťastni psi, kočky a i ty slepice. Dojde i na mandelinku bramborovou, zákožku svrabovou a možná i květák. Antropomorfismus se to jmenuje, myslím, a patří to k řadě dalších ismů, ovládajících náš lidský svět.

B. Rybák 12.4.2012 13:14

Re: Pohoda v kurníku

Přesně tak.

B. Rybák 12.4.2012 12:52

Re: Pohoda v kurníku

Se slepicemi si očividně dobře rozumíte. Víte dokonce i to, co ony milují. Nesmíte ale věřit všemu, co Vám nakecají. Sytě zbarvené žloutky mají totiž po požití potravy obsahující beta-karoteny (např. tráva, či zelenina).