Neviditelný pes

GLOSA: O byznysu s epidemií

23.7.2021

Za poslední měsíc (do 19.7.2021) průměrně více než dvě třetiny těch testy zjištěných pozitivních na infekci SARS- CoV-2 u nás nemělo žádné příznaky. Nejinak tomu bylo samozřejmě i včera.

A za ten poslední měsíc se zjistilo průměrně 58 příznakových případů denně, to znamená dohromady 1737 příznakových pozitivních za měsíc.

A byli zjištěni průměrně 27 677 PCR a 77 635 antigenními testy denně.

Dohromady za tu dobu 315 9354 provedenými testy.

A těch 1737 je mimochodem číslo, které se velmi blíží množství nemocných s virózami na 100 tisíc obyvatel, kolik jich bylo dříve potřeba na vyhlášení epidemie hygienou.

Z těchto pozitivních skončilo v nemocnici za ten poslední měsíc 128 lidí a 14 jich tam „s covidem“ zemřelo a pak ještě 4 někde jinde. Dohromady 18.

Mezitím u nás za stejnou dobu stářím a na jiné choroby zemřelo kolem 9 tisíc lidí.

Na testování tak vydaly zdravotní pojišťovny za ten měsíc, podle zpráv z médií, kolik na to prý platí (prý 201 Kč za antigen a 350 Kč za PCR), zřejmě nejméně 758 milonů Kč.

Pokud jsou ta čísla správná, tak to znamená, že náklady jen na zjištění jednoho skutečně nemocného, který potřeboval do nemocnice a měl pravděpodobně stejně nějaké příznaky tak jako tak, byly za ten poslední měsíc průměrně přes 5,9 milionů Kč a je to stále přes 436 tisíc na zjištění jednoho příznakového pozitivního, z nichž drtivá většina prostě vyleží nemoc doma, jako je tomu i u jiných viróz.

Tyto peníze, vyváděné takto masivně a denodenně ze systému veřejného zdravotního pojištění do zcela určitých kapes pod záminkou epidemie, která z definice skončila bez týdne před pěti měsíci, samozřejmě asi budou chybět na léčbu skutečně nemocných.

Kolik lidí kvůli tomu ještě zbytečně zemře?



zpět na článek