23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

GLOSA: Máte peníze na kontě? Opravdu?

Profesor Peter Staněk (ekonom, spisovatel, prognostik a v současnosti poradce slovenské vlády pro zahraniční a strategické otázky) na webu Kupredudominulosti.cz v rozhovoru s Martinou Kociánovou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 17.7.2019 19:43

Jistě.

Takže když budete bydlet v nesprávné lokalitě, kde všichni kolem Vás "nesprávně" volí, máte smůlu, byť Vy volíte "správně".

M. Hnilička 18.7.2019 17:16

Re: Algoritmus pro úvěry

Proč ne? Protože takováto "svoboda" jedněch jde v důsledku proti svobodě druhých a dlouhodobě vede k rozdělování (až rozvratu) společnosti. Chtěl byste restaurace "only for white"? V jistém ostravském hotelu odmítají ubytovat Rusy, kteří písemně nevyjádří nesouhlas s anexí Krymu ...jste připraven např. v německém hotelu písemně odsoudit Benešovy dekrety a odsun sudetských Němců po válce?

J. Svoboda 17.7.2019 4:43

Ukázková FakeNews.

Citace z článku jsou o úvěrové společnosti Twisto a ne o bankách, čili "člověk se nemusí dostat ke svým penězům" je čistá dezinformace. Článek popisuje zjišťování bonity klienta a odhalování "bílých koní" a podobných podvodníků, kteří si chtějí půjčit, ne dostat se ke svým penězům.

Navíc je v článku uvedeno, že stejný algoritmus uživají NEBANKOVNÍ firmy.

Pěkný den.

V. Halašta 17.7.2019 8:09

Re: Ukázková FakeNews.

A nebylo tam nic o chemtrails, takže slabé.

L. Písařík 17.7.2019 8:59

Re: Ukázková FakeNews.

A co napíšete na nejnovější trend bank, které vám usnadní přístup ke všem účtům v různých bankách na jednom místě - jejich účtu. Jasná snaha získat přehled o bonitě klienta. Ale není vyloučeno, že se banky vzajemně neinformují, ani to nezjistíte.

P. Grigar 17.7.2019 11:02

Re: Ukázková FakeNews.

.. krach banky mě postihl už dvakrát, v devadesátých letech, padla na hubu den ze dne, ani se neobtěžovali provést pravidelné platby, přestože penize na účtu byly. Nemít doma dostatečnou hotovost, stal bych se rázem dlužníkem na více místech. Naštěstí v té době ještě nebyly problémem hotovostní platby. Od těch dob se obecně, nejen u bank, zvýšila neochota k retailovým službám.

J. Sedlář 18.7.2019 6:08

Re: Ukázková FakeNews.

Ti lidé co si v řecku nemohli vybrat, to bylo taky fake news ? Čili "člověk se nemusí dostat ke svým penězům" je čistá pravda.