23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J.S. 31.10.2009 17:52

Re: Milý J.S., tvoje myšlenka o zpracování mléka na sýry a máslo je geniální !

No a je to tady, když na farmě  nic nepůjde tak vše špatné je. Opravdu jsem do toho všeho jen trochu rýpl a vzal názory přítele s Austrálie. Který zde v roce 2005 byl cca na 3 měsíce, hospodáře naštěvoval, možná že i u Vás byl a závěr asi z jedné třetiny spokojen byl. A prohlásil u těchto lidí by jsme se mohli my učit A dvě třetiny, to prohlásil že si připadá jak v roce 1963 než emigroval. Tak nevím je to názor jednoho zemědělce s opačné strany. Ještě podotýkám. Vzorky sýrů s těch prosperujících statků si vzal a říkal to přísahám. Ani Holanďané takovou pochoutku neudělají.

LJG 31.10.2009 17:46

Re: prodejní automaty by byly fajn,

Bohužel :-(

J.S. 31.10.2009 17:43

Re: pane rautenberku,

I v tomto s Vámi souhlas. Ale neříkejte, že zboží neprodejné jen tak vyhodíte. To žádný hospodář nedělá, prodám i když pod cenu. Za jednu vynaloženou stokorunu při neprodejnosti získám např. padesátikorunu ale nikdy nic. Prodám mléko přebytečné, než to zabalím pod cenu ale né že jej vyleju. Potom výrobu zabalím a snažím se na jinou výrobu se orientovat, podotýkám jen když to půjde, A už jsem psal, stát Vám nic nedá, nebo dotace určité dá ale na druhou stranu Vás vyždíme, že ani na provaz Vám nezbude

J.S. 31.10.2009 17:36

Re: Bohužel nevím,čím jste ...

Je to pravda ale úplně tak není. Když se parabol chopila malovýroba což i naše firmička byla, šlo to určitý čas. Ale bedlivě jste trh zkoumat museli. Proto že velkovýroba Vás pohltila no a Vaše výrobky v uvozovkách byly pod cenou. Ale i za tot jsme je prodávaly a chopili nebo jsme přešli na další malovýrobu.Tím chci našim zemědělců říci né všem někteří nepláčou a přispůsobují se. Zpracování mléka se nevyplácí zabalte to a nečekejte na dotace od státu, ten Vám nakašle. A zkuste něco jiného. A říkám je lépe prodat pod cenu určitě nějaký peníz za to bude, než mléko vylévat a nemít za to ani halíř.

janoryna 31.10.2009 17:33

pane rautenberku,

vy toho asi o zemědělství a podnikání vůbec moc nevíte. když nemáte peníze, tak nemůžete koupit nové strje a najmout lidi. a když teď už jste na dně, tak můžetezavřít krám a své neprodané zboží vyhodit.  

J.S. 31.10.2009 17:25

Re: Pro jirku.s.

Myslím tím ČESKOU facku

J.S. 31.10.2009 17:23

Re: Pro jirku.s.

Blbec zůstane blbcem. I kdyby škol několik měl. Jinak pod kůží Vám, zřejmě zůstane vysedávání na schůzích stran určitého zaměření. Ale mne Vy hlupáčku, nebo prosťáčku, který užívá slov cizích nerozčílíte. Nevím kolik Vám je let, oslovení Jeho výsost si nezasloužím. Určitému okruhu lidí jsem práci dal a poctivě na rozdíl od Vás, který zcela jistě parazitoval na státu, jsem jim platil. Lidí práce jsem si vážil a vážím a oni mne asi také, jinak by mne jako bývalého zaměstnavatele nezvali na různá posezení. A ještě Vám řeknu, ty dvě auta, které firmička má a jsou využívány na vše i stěhování. Taj jsem se nestyděl jako majitel firmičky pomoci stěhovat piano ze 4 patra a další práce. To Vy soudruhu nikdy nepochopíte a plky psát budete. Radím Vám hospody méně naštěvujte a práci ve prospěch ostatní se věnujte. Opravdu jde to. A kdyby jsem Vás potkal a Vy mne řekl, že parazit jsem asi by Jsem Vám pořádnou 4ESKOU facku dáti musel. A ta by bolela, to mi věřte.

JOPO 31.10.2009 17:17

Re: Vůl jste vy.

No a ??? !!!!! To si snad myslíte že vám budou padat pečené holuby do hu......

J.S. 31.10.2009 17:13

Re: prodejní automaty by byly fajn,

Tak to pravdu máte. Netýká se to zcela jistě všech. Projížděl jsem vesnice, směr Mostecko a Lounsko. Kravíny no hrůza. Při pohledu na zablácené krávy chuť na hovězí a mléko mne přešla. Opak byloČeskolipsko a dále zeměděci kolem Klenčí. Krávy jako s reklam. A jejich přístup k dalšímu zpracování přebytků no paráda. Je vidět, že i toto v naší zemičce jde.

realista 31.10.2009 17:04

Re: prodejní automaty by byly fajn,

no a i kdyby, všechno, tak ty výrobky z té nové, na trhu nezavedené, neznímé mlékárny musíš někomu prodat.....rychle!

A ekonomicky je rozhodně rozumnější rovnou vylévat mléko než po 14 dnech vyhazovat žluklé máslo a sýr.....

realista 31.10.2009 17:02

Re: Vůl jste vy.

 Vůl jste vy.

má to nepatrný háčíček: komu ty výrobky z té nové, třímiliardové mlékárny prodáte když trh je přesycen?

Víte o tom, že třeba v Rakousku zanikají mlékárny ( z ekonomických důvodů) jako na běžícím pásu?

realista 31.10.2009 16:57

Re: prodejní automaty by byly fajn,

Ono to není tak jednoduché.....ta technologie na dojení už je  většinou na leasing.... zkusi si vzít úvěr se zdůvodněním, že málo vyděláváš, jen to v kterékoliv bance zkus.

Ten chov krav dost dobře nejde na čas přerušit. To je buď a nebo. Zvolí-li se to "nebo" a krávy vybijí, musíš počítat s tím, že generační interval u skotu je sedm let, práce na genofondu tak 30....

bez kravského hnoje se degraduje půda, která pak časem přestává rodit....ani ta řepka tam neporoste.

EU ten chov totálně zdeformovala kvótama a dotacema a nenechala působit volný trh, aby se prosadili ti dobří a efektivní.

Tohle je důsledek.Pěstovat řepku a nepěstovat tabák( na to jsou dotace) je ekonomicky výhodnější... A až se na to ti sedláci vykváknou, budou potraviny výrazně dražší.Což vypukne k datu zrušení kvot a dotací. To zrušení kvot už je prý na obzoru....no, ale třeba se oteplí tak, že budeme mít dvě sklizně do roka....

portwyn 31.10.2009 16:48

Hmmm, pane autore,

a co když se výkupní cena mléka zdá nízká soukromému zemědělci? Taky mu budete nadávat do komunistů?

Nekecám do ekonomiky zemědělství, nemám informace o tom, zda je cena mléka opravdu likvidační, jak se na všem projevují nižší dotace ve srovnání se "starými zeměmi" atd. Nepopírám, že vylévat mléko do polí je škoda.

Pasování zemědělců na zlodějské jézéďáky ovšem pokládám za ideologické škatulkování. Ano, člověk je takhle hned se vším hotov. Ale taky může být za blba.

Prosím ještě o vysvětlení, jak by naše chovatele krav zachránila LS, které jistě velmi fandíte.

P.S. Potřebujete-li znát mé jméno, klidně Vám ho sdělím přes email.

Andy 31.10.2009 16:37

prodejní automaty by byly fajn,

když zkusíte na netu vyhledat, kde jsou, budete zklamáni. Je jich pár a nevypadá to, že by se nějak masově rozšířily. Je to škoda. Ve středočeském kraji není zřejmě ani jeden. Dokud budou chovatelé mléčných krav tak děsně opatrní, že jim musí leasingovka přinést nabídku až pod nos, potřebují záruky a kdovíco ještě, dotud se my dobrého mléka nedočkáme a oni budou skuhrat dál. Že by se někdo pustil do výroby sýrů, to už snad ani doufat nemůžeme.

Za takových okolností nevidím jediný důvod, proč jim pomáhat, když potíže mají hlavně díky dotacím, socialistickému způsobu řešení problémů- čekat na řešení , které jim někdo nadiktuje.

pettr 31.10.2009 16:33

Absolutní

SOUHLAS!!!

Pavel 31.10.2009 16:33

Re: Bohužel nevím,čím jste ...

No jo, ale když parabolu nebo větrník prodáš o čtrnáct dní dýl, tak je to pořád stejná parabola nebo větrník.

Pavel 31.10.2009 16:32

Re: Bohužel nevím,čím jste ...

A co byste s tím výrobkem dělal? (když ho musíte prodat ještě ten den, nebo vyhodit?)

realista 31.10.2009 16:31

Re: Vůl jste vy.

jde o to, jestli to francouzké, až nebudeme mít vlastní za 13,- nebude pak za 30,-  .... jako že ano.

realista 31.10.2009 16:28

Re: Zajímavá terminologie. Volové, idiotismus, blbci.

no tak počítej, trubko!

Jestli sedlák na každém litru prodaném do mlékárny prodělává 4,-Kč, tak tím, že to mléko vylil na pole, snížil svoji ztrátu o 4 000,- Kč denně.

Tatínek Majora Majora nám ukázal cestu: Jeho specialitou byla vojtěška, na jejímž nepěstování velmi vydělával. Vláda mu velmi dobře platila za každý metrák vojtěšky, který nevypěstoval. Čím více vojtěšky nesklidil, tím více peněz od vlády dostal a každý halíř, který takto vydělal, vynakládal na nákup dalších pozemků, aby mohl množství nesklizené vojtěšky dále zvyšovat. Pokud šlo o nepěstování vojtěšky, nedopřával si oddechu. Den co den vyskakoval k polednímu z postele, aby se přesvědčil, že pole zůstala neobdělána. Do půdy investoval velmi promyšleně a brzy nepěstoval více vojtěšky než kterýkoliv jiný farmář v okrese. Kdyby si Pán nepřál, abychom urvali, co se dá, říkával, nebyl by nás obdařil dvěma silnýma rukama, které to umožňují.

No a u nás, v EU, se nebude "pěstovat" mléko.

Pavel 31.10.2009 16:27

Re: primy prodej mleka zakazuje hygiena

Co to žvaníte za nesmysly? Proč by hygiena měla zakazovat prodej mlíka?

realista 31.10.2009 16:21

Milý J.S., tvoje myšlenka o zpracování mléka na sýry a máslo je geniální !

Kdy otevíráš tu mlékárnu? Surovina je za půl darma, sedláci ti to mléko rádi prodají za 10Kč/lt a já už se těším na tvoje sýry a máslo !!!

Tak kdy a kde?

vasekpav 31.10.2009 15:51

Re: Vůl jste vy.

Proč se nedomluvíte , nekolik výrobců mléka a nepostavíte v městech a městečkách tzv. Mléčné bary , jeden funguje ve Ždáru n Saz. Výborná rychlojídelna se spoustou mléčných lahůdek ?Spolehlivý obchod !:-)

f 31.10.2009 15:50

Re: Zajímavá terminologie. Volové, idiotismus, blbci.

No jo, ti se ale nevykupují, ti se volí a to nás zdánlivě nic nestojí

jirka.s. 31.10.2009 15:42

Re: Zajímavá terminologie. Volové, idiotismus, blbci.

Rozhodně !!!8-o  Například nedostatek bolševiků je pro každou společnost velmi přínosné!!!

jirka.s. 31.10.2009 15:37

Re: A proč v EU mají obdobné protesty

Teď jsi mne, šefelíne, dostal !!! Musím souhlasit!!! ;-D ;-D ;-D "T" je "T" dokonce i v azbuce!!!

Alois Podhajsky 31.10.2009 15:34

Poznámka demagovovi

váš celý článel čpí ideologií. Ale přece,váš návrh, proč zemědělci /dle vás patrně jezeďáci/ mléko dále nezpracují, je ve zdejších poměrech perličkou demagogie obzvláště. Na to, co slintáte, si potřebujete opatřit za peníze

zeze

technologii,jakož

f 31.10.2009 15:34

Re: Zajímavá terminologie. Volové, idiotismus, blbci.

Je dobré, aby byl ve společnosti něčeho nedostatek, např. mléka ?

Pytelka 31.10.2009 15:31

Ať nám jezeďáci

řeknou jak to praktikovali za bolševika, když každý rok rozmlátili nejméně dva traktory a kombajny a kupovali vesele nové, kradli ze společného a používali společné stroje na obdělávání záhumenek. Nejdřív tady ti bolševičtí magoři všechno zkur*í a dnes na cizím chtějí vydělávat, pakáž bolševická!:-(

jirka.s. 31.10.2009 15:30

Re: Pro jirku.s.

Až příliš uspokojivě !!! V tvém elaborátu mne zaujalo pouze to, že i já  na tvé "podnikání" přispívám formou přirážky na výkup elektřiny z OZE ! Takových "zelených" příživníků jako ty se najde samozřejmě neurekom, taky blbej kdo dává, blbější kdo nebere, že? Jenom podotýkám, že já "dávám" velice nedobrovolně a je poměrně velkou drzostí pak ode mne  žádat, abych někoho, kdo mne v podstatě okrádá  snad ještě oslovoval Jeho výsosti!!!

BTW: Snad ještě k tomu tykání ! Ze zásady vykám pouze lidem, kterých si vážím či snad bych si jich v budoucnu vážit mohl! Ty k nim rozhodně nepatříš! Rozkošná je též tvá zmínka o mé politické orietaci, při čemž mne vzápětí oslovíš soudruhu !!! Dedukce patřičná od "podnikatele" typu gerontosaura!!! 8-o

Robert 31.10.2009 15:29

Re: Vůl jste vy.

 Možná prodělavají, ale když budou sušit mléko,nebo postaví dokonce mlékarnu, neznamená, že prodělávat nebudou.