23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J.S. 31.10.2009 14:35

Pro jirku.s.

Přečetl jsem si Váš příspěvek a možná že uspokojivě odpověděl. Za případná nevhodná slova se omlouvam. Ale opravdu už njsem v tom věku, kdy si nechám od každého tykat.

jirka.s. 31.10.2009 15:30

Re: Pro jirku.s.

Až příliš uspokojivě !!! V tvém elaborátu mne zaujalo pouze to, že i já  na tvé "podnikání" přispívám formou přirážky na výkup elektřiny z OZE ! Takových "zelených" příživníků jako ty se najde samozřejmě neurekom, taky blbej kdo dává, blbější kdo nebere, že? Jenom podotýkám, že já "dávám" velice nedobrovolně a je poměrně velkou drzostí pak ode mne  žádat, abych někoho, kdo mne v podstatě okrádá  snad ještě oslovoval Jeho výsosti!!!

BTW: Snad ještě k tomu tykání ! Ze zásady vykám pouze lidem, kterých si vážím či snad bych si jich v budoucnu vážit mohl! Ty k nim rozhodně nepatříš! Rozkošná je též tvá zmínka o mé politické orietaci, při čemž mne vzápětí oslovíš soudruhu !!! Dedukce patřičná od "podnikatele" typu gerontosaura!!! 8-o

J.S. 31.10.2009 17:23

Re: Pro jirku.s.

Blbec zůstane blbcem. I kdyby škol několik měl. Jinak pod kůží Vám, zřejmě zůstane vysedávání na schůzích stran určitého zaměření. Ale mne Vy hlupáčku, nebo prosťáčku, který užívá slov cizích nerozčílíte. Nevím kolik Vám je let, oslovení Jeho výsost si nezasloužím. Určitému okruhu lidí jsem práci dal a poctivě na rozdíl od Vás, který zcela jistě parazitoval na státu, jsem jim platil. Lidí práce jsem si vážil a vážím a oni mne asi také, jinak by mne jako bývalého zaměstnavatele nezvali na různá posezení. A ještě Vám řeknu, ty dvě auta, které firmička má a jsou využívány na vše i stěhování. Taj jsem se nestyděl jako majitel firmičky pomoci stěhovat piano ze 4 patra a další práce. To Vy soudruhu nikdy nepochopíte a plky psát budete. Radím Vám hospody méně naštěvujte a práci ve prospěch ostatní se věnujte. Opravdu jde to. A kdyby jsem Vás potkal a Vy mne řekl, že parazit jsem asi by Jsem Vám pořádnou 4ESKOU facku dáti musel. A ta by bolela, to mi věřte.

J.S. 31.10.2009 17:25

Re: Pro jirku.s.

Myslím tím ČESKOU facku

jirka.s. 31.10.2009 18:20

Re: Pro jirku.s.

Hm, jednou jsi stěhoval piáno a nadosmrti si to budeš zřejmě psát do CV, viď ? Jojo, tonda-ušaté torpédo také pořád vzpomínal na to, jak zapaloval rudou záři nad Kladnem!!! A že jsi parazit ? Tož mi poraď, jak mám nazvat tvora, který se přiživuje na zelených sviňárnách jako jsou větrníky a solární panely???

BTW: Zkus raději teď, co jsi v tom důchodu, si zopáknout alespoň tu gramatiku z páté obecné. S tím tvým obrozeneckým "slohem" už asi těžko něco naděláš!!!  ;-(

J.S. 31.10.2009 18:40

Re: Pro jirku.s.

Sloh obrozencký za ten se nestydím. Já opravdu vždy kolem sebe schopné lidi měl. A to piano jsem stěhoval víc než jedenkrát. A né že jsem parazitoval na společnosti, možná že i Vy používáte moji satelitní parabolu. Nebo, že se ohřéváte na solárních panelech. Vždy podotýkám firmička se přispůsobyla trhu a poptávce. Vás by jsem možná ve své době zaměstnal jako vrátného  ale krast by jste nesměl. Ale to Vám asi pod kůží zůstane. Závidět budete a to vždy. A jen Vám nastíním podnikatelské záměry mé bývalé pidifirmičky. Budeme a nebo budou vyrábět náhrobní kameny, to není sranda poptávka hlavně na západ a východ, myslím tím Ukrajinu je enormní. Vám , když uvedete přesnou adresu dodá i pod cenu. Víte asi by jste se na tom políčku dosti našlapal než by jse vhodný našel. Budete pro naši nebo spíše bývalou firmičku první zákazník za kterého se přimluvím a prodělám. Opravdu vzorky těcto kamenů jsou originální a na víc kámen je dodáván s Českých kamenolomů.

jirka.s. 31.10.2009 20:25

Re: Pro jirku.s.

Tak teď už mně je to jasný ! Kámoš francka vízka!!! ;-D ;-D ;-D ;-D

Bruno 31.10.2009 14:27

Nejpřirozenější by bylo,

kdyby to mlíko vypila telátka, která se těm kravkám narodila. Místo toho telata mrznou venku v boudách a čas od času jim přijde dát mlíko z flašky ženská v holinách. Chápu, asi by to neodpovídalo evropským záměrům, telata se musí včas oddělit od krávy, aby se dalo vyrábět úplně zbytečné mlíko, které pak musíme dotovat.

hanebnej panchart 31.10.2009 14:04

Mleko...

..patri do kanalu.Piti mleka muze zpusobit pomalou a bolestivou smrt:-):-):-)

Frank 31.10.2009 13:12

Zajímavá terminologie. Volové, idiotismus, blbci.

Tak nám to dědka vzalo. Řekl bych, že všechna výše vyjmenovaná slova spíše patří k vám. Co staříku víte o podnikání? Když vám přivezu 1000 mléka, jak je zpracujete? Z fleku byste mohl dělat poradce pro zemědělství, protože mezi ostatními blbci byste se ztratil.

Robert 31.10.2009 13:22

Re: Zajímavá terminologie. Volové, idiotismus, blbci.

 Vcelku souhlasím, ale jsem přesvědčen, že by byl schopen se ztratit na kterémkoliv ministerstvu. Možná by se ztratil i jako ministr.

J.S. 31.10.2009 14:12

Re: Zajímavá terminologie. Volové, idiotismus, blbci.

Ten, kdo ve velkém mléko vyrábí, když si může dovolit ještě 1000 l vylít by měl již předem kalkulovat a mít výrobnu na zpracování mléka. Jak bylo psáno sušení, výroba sýrů atd.

Robert 31.10.2009 15:23

Re: Zajímavá terminologie. Volové, idiotismus, blbci.

 Víte já nevím kolik jim dělají dotace,ale ty byly i za komunistů. Jedno je ale fakt, že cena za litr se blížlia k 5 kč už  za komunistů když se podívate o kolikrát se cena zvýšila cena například nafty, tak mám obavy, že 5KČ za litr je skutečně málo.

f 31.10.2009 15:34

Re: Zajímavá terminologie. Volové, idiotismus, blbci.

Je dobré, aby byl ve společnosti něčeho nedostatek, např. mléka ?

jirka.s. 31.10.2009 15:42

Re: Zajímavá terminologie. Volové, idiotismus, blbci.

Rozhodně !!!8-o  Například nedostatek bolševiků je pro každou společnost velmi přínosné!!!

f 31.10.2009 15:50

Re: Zajímavá terminologie. Volové, idiotismus, blbci.

No jo, ti se ale nevykupují, ti se volí a to nás zdánlivě nic nestojí

realista 31.10.2009 16:28

Re: Zajímavá terminologie. Volové, idiotismus, blbci.

no tak počítej, trubko!

Jestli sedlák na každém litru prodaném do mlékárny prodělává 4,-Kč, tak tím, že to mléko vylil na pole, snížil svoji ztrátu o 4 000,- Kč denně.

Tatínek Majora Majora nám ukázal cestu: Jeho specialitou byla vojtěška, na jejímž nepěstování velmi vydělával. Vláda mu velmi dobře platila za každý metrák vojtěšky, který nevypěstoval. Čím více vojtěšky nesklidil, tím více peněz od vlády dostal a každý halíř, který takto vydělal, vynakládal na nákup dalších pozemků, aby mohl množství nesklizené vojtěšky dále zvyšovat. Pokud šlo o nepěstování vojtěšky, nedopřával si oddechu. Den co den vyskakoval k polednímu z postele, aby se přesvědčil, že pole zůstala neobdělána. Do půdy investoval velmi promyšleně a brzy nepěstoval více vojtěšky než kterýkoliv jiný farmář v okrese. Kdyby si Pán nepřál, abychom urvali, co se dá, říkával, nebyl by nás obdařil dvěma silnýma rukama, které to umožňují.

No a u nás, v EU, se nebude "pěstovat" mléko.

Bereniké 1.11.2009 8:34

Re: Zajímavá terminologie. Volové, idiotismus, blbci.

Aha, takže  když mléko vylije, sníží ztrátu. Tím chcete říct, že svému odběrateli za to dodané mléko ještě platí? Jinak vaše myšlenkové postupy nechápu. I  když mléko prodá pod výrobními náklady, tak pořád za něj dostane peníze, pokud ho vylije, nedostane nic, ale výrobní náklady na to vylité mléko má pořád stejné, jako když ho prodá. Pořád tedy nechápu, jak jste dospěl k závěru, že si snížil ztrátu.

Bereniké 1.11.2009 8:58

Re: Zajímavá terminologie. Volové, idiotismus, blbci.

Hlava XXII

Radek Kopecký 31.10.2009 13:06

Vůl jste vy.

Podnikal jste někdy? Máte o tom představu? Víte kolik stojí byť jen malá mlékárna? Kolik stojí provoz? Kolik stojí nabalená hygienická opatření? Co je nutné předložit bankám aby na to dali peníze? Víte to, že jsou na to potřební nějací lidé, kteří se musí uživit? Víte kolik tito lidé stojí na platech a odvodech? Víte kolik stojí marketing? Víte jak obtížné je celou produkci umístit na trh? Nevíte nic. Víte h...o! Jen žvaníte o něčem, čemu vůbec nerozumíte. Sežeňte si informace, pracujte s faktama a potom teprve někomu nadávejte. Vy vole...

jezevec 31.10.2009 13:12

Re: Vůl jste vy.

Onehdá jsem četl nějakého hujera, an pláče, že producenti mléka prodělávají cca 50 milionů korun denně.

Takže pade denně - to je půl miliardy za deset dní neboli milijarda za tři týdny. Kolik že stojí ta malá mlékárna se všemi externalitami? 

aneb kdo je tady vůj a kdo kráva?

Vodák 31.10.2009 14:27

Re: Vůl jste vy.

Jestliže stavíte argumenty a máte znalosti o podnikání podle toho co jste onehdá četl a je to znát na Vašem příspěvku, jste typický příklad člověka, který neví o čem mluví. Neříkám, že jste vůl, ale jsem si jist, že o zemědělství a nějakém podnikání nemáte ani páru.

f 31.10.2009 14:33

Re: Vůl jste vy.

Máte pravdu podnikání v zemEdělství je specifické. většinu času trávíte tím, že křičíte o dotace a blekotáte o soběstačnosti.

J.S. 31.10.2009 14:55

Re: Vůl jste vy.

A ještě tradičně nadávají na počasí. Promiňte to vše nadsázka je. Vím jak těžko se někdy podniká. Ale já říkám, že ten kdo křičí nejvíce nejlépe se má. Když mne podnikání nepůjde jdu od toho. To je jasné, né. A žehrání na to, že budeme muset kupovat je výrobky s ciziny. To mne jako kupujícího nezajímá, jistě kouknu na kvalitu ale hlavně na cenu. Tak, že budu radši kupovat mléko s Francie za 9 Kč než naše za cca 13 Kč.

realista 31.10.2009 16:31

Re: Vůl jste vy.

jde o to, jestli to francouzké, až nebudeme mít vlastní za 13,- nebude pak za 30,-  .... jako že ano.

J.S. 31.10.2009 17:58

Re: Vůl jste vy.

I toto pravda je. Ale Vy nebi ostatní jsme masírováni byli, že markety zlikvidují malé prodejny a pak uvidíme jaké ceny nasadí. Mrkety fugují zdárně cca 18 let no a maloprodejny nevím.

Ladislav N 31.10.2009 19:14

Re: markety zlikvidují malé prodejny...

Ale pokud stát nezabrání vstupu lidí do podnikání bez zbytečných buzerací (tedy přesný opak toho, co tady předvedla KSČSSD pod záminkou vstupu do EU), tak jakékoli významné zdražení nějakého výrobku vyvolá zájem o jeho prodej u konkurence. Je řada výrobků, kde maloprodej úspěšně cenově konkuruje super-hyper a jejich manipulacím s cenami. A rád toho využívám. ;-P

vasekpav 31.10.2009 15:51

Re: Vůl jste vy.

Proč se nedomluvíte , nekolik výrobců mléka a nepostavíte v městech a městečkách tzv. Mléčné bary , jeden funguje ve Ždáru n Saz. Výborná rychlojídelna se spoustou mléčných lahůdek ?Spolehlivý obchod !:-)

Ladislav N 31.10.2009 19:28

Re: Výborná rychlojídelna se spoustou mléčných lahůdek? Spolehlivý obchod ! :-)

To je jako se vším u JZD... Broskve neumí sklidit a dovézt do velko/malo obchodu nepoškozené, jahody pomačkané plesnivé... Vidím to pořád. ...Nasypat to do kádí a nadělat blivajz-marmeládu. To jo. A nebo zkvasit a vypálit. ;-P

jezevec 31.10.2009 19:39

Re: Vůl jste vy.

gut, nechte si pindy a dodejte čísla. kolik stojí mlíkárna, kolik marketink, kolik taková mlíkárna obvykle prodělá/vydělá na jednotku výkonu, kolik stojí distribuce, a kolik mlíkaři reálně prodělávají.

prostě . . . . vysvětete mi proč to nejde, to jde každýmu dobře