20.4.2024 | Svátek má Marcela


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
oh 31.10.2009 19:47

Re: VOLOVÉ NEVĚDĚJÍ

No všechno jedna verbež, bez ohledu na stranickou příslušnost. Většina z vašeho seznamu by právě tak měla končit rekvalifikační kurz na lepení pytlíků.

Ladislav N 31.10.2009 19:47

Re: nechali " kleknout" Zetor Brno... a podobné bláboly

P.S.: Jakého majitele v Tatře zastupoval americký management? ;-P

Ladislav N :-))) 31.10.2009 19:43

Re: nechali " kleknout" Zetor Brno... a podobné bláboly

Vy budete žvanit donekonečna... že stát do Zetoru mnoho miliard nenalil... a na fakta vždycky plácnete kravinu.

Tatra mi je lhostejná, ať si s ní soukromý vlastník dělá, co chce. Jsou to jeho peníze.

jezevec 31.10.2009 19:39

Re: Vůl jste vy.

gut, nechte si pindy a dodejte čísla. kolik stojí mlíkárna, kolik marketink, kolik taková mlíkárna obvykle prodělá/vydělá na jednotku výkonu, kolik stojí distribuce, a kolik mlíkaři reálně prodělávají.

prostě . . . . vysvětete mi proč to nejde, to jde každýmu dobře

Abraham 31.10.2009 19:33

Re: nechali " kleknout" Zetor Brno... a podobné bláboly

Ale, no tak?  Američané v Tatře Kopřivnici tam byli za který stát prosím ?

Ladislav N 31.10.2009 19:30

Re: nechali " kleknout" Zetor Brno... a podobné bláboly

Stát investovat do výroby neumí. Investice mají smysl až po privatizaci. Jinak to jsou vyhozené peníze. A to je i příklad Zetoru.

Ladislav N 31.10.2009 19:28

Re: Výborná rychlojídelna se spoustou mléčných lahůdek? Spolehlivý obchod ! :-)

To je jako se vším u JZD... Broskve neumí sklidit a dovézt do velko/malo obchodu nepoškozené, jahody pomačkané plesnivé... Vidím to pořád. ...Nasypat to do kádí a nadělat blivajz-marmeládu. To jo. A nebo zkvasit a vypálit. ;-P

Abraham 31.10.2009 19:26

Re: nechali " kleknout" Zetor Brno... a podobné bláboly

Ale vždyť jsem to naznačil. Inovovat bezprostředně po roce 1990 a zmíněných 2,5 miliardy. A o tom to bylo. 

V současné době máme podobných "zetorů" přehršel.  

Ladislav N 31.10.2009 19:21

Re: nechali " kleknout" Zetor Brno... a podobné bláboly

Pravda o Zetoru - Liberální institut - články v tisku

"...Co dále s firmou, která má reálné zakázky na prodej 10 tisíc kusů traktorů ročně, která však vykazuje od roku 1990 kumulovanou ztrátu přesahující 8 miliard. Zdá se, že s dosud utopenými náklady přesahujícími 7 miliard a s potřebou dodatečné 1,5 miliardy pro obnovení výroby je rozhodovací problém podobný jako v případě Temelína. V každém případě však Zetor bude stát daňové poplatníky více než 7 miliard korun, ať dojde k okamžitému konkurzu (a v nejhorším případě zastavení výroby traktorů) či by vláda rozhodla o požadované rozpočtové injekci ve výši 1,5 miliardy. ..."

Lidové noviny, 13. 01. 2000

Ladislav N 31.10.2009 19:14

Re: markety zlikvidují malé prodejny...

Ale pokud stát nezabrání vstupu lidí do podnikání bez zbytečných buzerací (tedy přesný opak toho, co tady předvedla KSČSSD pod záminkou vstupu do EU), tak jakékoli významné zdražení nějakého výrobku vyvolá zájem o jeho prodej u konkurence. Je řada výrobků, kde maloprodej úspěšně cenově konkuruje super-hyper a jejich manipulacím s cenami. A rád toho využívám. ;-P

Abraham 31.10.2009 19:05

Re: nechali " kleknout" Zetor Brno... a podobné bláboly

pardon: nešly

Abraham 31.10.2009 19:04

Re: nechali " kleknout" Zetor Brno... a podobné bláboly

Nevím jaké jste odbornosti, ale miliardy tam po pádu nešli.  Takže  věřte, že pouze dvě a půl  miliardy investic do závodu , by stačily na konkurenci těch švédských.

Ladislav N 31.10.2009 19:02

Re: janoryna IP: 78.45.0.xxx

Když nemám peníze ani fantazii k nápadům, jak je vydělat, tak nemůžu podnikat jako samostatná osoba a musím se nechat zaměstnat u někono, kdo to umí líp.

To jste vy, sosani přece vždycky hlásali, že když si OSVČ nevydělá ani na "minimální daň z příjmu pro OSVČ" zavedenou idioty z KSČSSDM, má se nechat zaměstnat.

Tak kde je problém?

Ladislav N :-))) 31.10.2009 18:58

Re: Levné hnojení

Žížalky se měly dobře. ;-)

Ladislav N 31.10.2009 18:57

Re: nechali " kleknout" Zetor Brno... a podobné bláboly

Zetor Brno byl "na kleknutí" už dávno v socialismu době hluboké komunistické totality. Jako student jsem tam byl na povinné brigádě a ten bordel, nepořádek a smrad ze zatuchlé špíny, co jsem ve výrobních halách viděl, byl donebevolající.

Zetor měl "kleknout" hned po pádu bolševika, a ne do něj cpát miliardy zbytečně z kapes občanů jenom proto, aby byla udržena prodělečná výroba!!

Abraham 31.10.2009 18:52

Re: Měl byste se autore omluvit

Zamozřejmě činnost ztrátové mlékárky, nikoliv lékárny. Toho se nedočkáme.

Ladislav N 31.10.2009 18:52

Re: chlévy přestavěli na garáže...

No jo, záhumenkové hospodaření vesničanů bylo ochranou před nedostatkem všeho v době "rozvinutého socialismu" i přilepšením k omezenému příjmu zaměstnanců. Nakonec se ukázalo, že na přebytky zemědělských produktů na domácím trhu stačí ve výrobě jenom malá část lidí pracujících v zemědělství. Ti ostatní byli nadbyteční... a přikrádání krmiv z JZD členy a zaměstnanci už taky částečně skončilo. ;-P

Ladislav N 31.10.2009 18:46

Re: Nerozumíte? Tak si to dohledejte....

Pokud vím, obilí se zkoušelo jako "biopalivo" v době, kdy byla obilí nadúroda a zemědělci měli obilí znehodnocené plísněmi kvůli nevhodnému uskladnění v provizorních skladech. Tedy nepoužitelné pro potravinářské i krmné účely.

lenost 31.10.2009 18:46

to již vymyslel p.Havel

Kritizoval komunisty,že chlévy přestavěli na garáže.Podle něj by v každém domku na vesnici neměla chybět slepička,prasátko a kravička.Vesničani by vždy měli pro sebe čerstvé potraviny- a nenastaly by tyhle potíže s prodejem.

J.S. 31.10.2009 18:43

Re: Levné hnojení

Tak to možná pravdu máte, na pole více mléka ale ne na ulice. Vidíte zas dobrý český nápad ale to bez postraních úmyslů. Používat mléko jako biohnojivo. Možná že dobrý.

Abraham 31.10.2009 18:41

Měl byste se autore omluvit

všem zemědělcům. Právnickým i fyzickým osobám. Nevíte která bije. Mléko se vylévalo í v jiných státech. Ale k našemu problému: .  termín kvoty, tam to začalo.

Od cukru počínaje, tam se zavřely cukrovary, že. U nás rovněž v počátku privatizace byly součástí zemědělských farem i mlékárny ku příkladu Farmes Trutnov po Státním statku. Mléko, jogurty atd. Dotované zemědělství ze zahraničí je převálcovalo. Takže činnost ztrátové lékárny byla ukončena. Jistější je chovat masná plemena s ustájením pouze v zimních měsících. Nejsem odborník, ovšem v počátku privatizace když nakupovali švédské a jiné traktory a pod. a nechali  " kleknout" Zetor Brno, tak jim někteří Zetoráci ztrátovost přáli.  Jistě jsou profese kde je nutno se v případě nedostatku momentální práce rekvalifikovat a provádět jinou činnost. Ovšem změdělství má svá specifika. 

J.S. 31.10.2009 18:40

Re: Pro jirku.s.

Sloh obrozencký za ten se nestydím. Já opravdu vždy kolem sebe schopné lidi měl. A to piano jsem stěhoval víc než jedenkrát. A né že jsem parazitoval na společnosti, možná že i Vy používáte moji satelitní parabolu. Nebo, že se ohřéváte na solárních panelech. Vždy podotýkám firmička se přispůsobyla trhu a poptávce. Vás by jsem možná ve své době zaměstnal jako vrátného  ale krast by jste nesměl. Ale to Vám asi pod kůží zůstane. Závidět budete a to vždy. A jen Vám nastíním podnikatelské záměry mé bývalé pidifirmičky. Budeme a nebo budou vyrábět náhrobní kameny, to není sranda poptávka hlavně na západ a východ, myslím tím Ukrajinu je enormní. Vám , když uvedete přesnou adresu dodá i pod cenu. Víte asi by jste se na tom políčku dosti našlapal než by jse vhodný našel. Budete pro naši nebo spíše bývalou firmičku první zákazník za kterého se přimluvím a prodělám. Opravdu vzorky těcto kamenů jsou originální a na víc kámen je dodáván s Českých kamenolomů.

jirka.s. 31.10.2009 18:30

Re: Hmmm, pane autore,

Máte pravdu, soukromý zemědělec-farmář rozhodně nebude komoušem, ale jézéďák už vždycky zůstane jézéďákem! Psal jsem to už dopoledne:

"Nu, ono snad ani tak nejde o vola, ale o soudruha velebu, "presidenta" Agrární komory, jinak to původním povoláním okresního tajemníka ksč pro zemědělství v Náchodě! (Y) "

BTW: .Řada zemědělců ale plánované vylévání mléka nepodporuje. „My žádné mléko vylévat nebudeme, my jej prodáváme zhruba za cenu devíti korun do mlékáren a náklady na litr mléka máme kolem šesti korun,“ konstatoval pro Mediafax ekonomický ředitel Svazu marginálních oblastí ČR Petr Krogman. Také Asociace soukromého zemědělství ČR (ASZ) se čtvrtečních protestů nezúčastní. „Žádný orgán ASZ o protestech nerozhodl a ani o tom nejednal. Nemáme ani signály o tom, že by se k vylévání mléka měla připojit nějaká z našich regionálních organizací. Podle nás se takovými protesty nic nezmění a cena mléka, která trápí i naše členy, se nezvýší,“ konstatoval tajemník ASZ Jaroslav Šebek. http://www.mediafax.cz/domaci/2947835-Zemedelci-budou-vylevat-mleko-do-poli

http://www.asz.cz/redakce/tisk.php?lanG=cs&clanek=33065&slozka=5880&

Ludva 31.10.2009 18:29

Levné hnojení

Jak jsem to vylévání mléka viděl v televizi, tak to vypadalo jako hnojení tekutým hnojivem. Třeba to bylo tekuté hnojivo s trochou mléka. Sedláci obvykle bývají chytré hlavy.

jouda 31.10.2009 18:21

Re: prodejní automaty by byly fajn,

co to meleš systém kvot a dotací měl udržet rovnoměrně a co nejvíc sedláka na venkově aby nedocházelo tady k tomu co se děje.Kvoty už dávno nemáš když liješ mléko na pole a bylo to jejich přání všichni si musí pamatovat jak řvali že je kvoty brzdí v rozletu a volný trh máš též tak se prosaď !! To co meleš o hnojení - kolik zde bude koncentráku stačit po krachu? tak to pohnojíš jen kolem nich? Jsou to všechno keci!až se na to ti kanclíkoví vykašlou začnou to dělat jiní nenároční(Y) 

jirka.s. 31.10.2009 18:20

Re: Pro jirku.s.

Hm, jednou jsi stěhoval piáno a nadosmrti si to budeš zřejmě psát do CV, viď ? Jojo, tonda-ušaté torpédo také pořád vzpomínal na to, jak zapaloval rudou záři nad Kladnem!!! A že jsi parazit ? Tož mi poraď, jak mám nazvat tvora, který se přiživuje na zelených sviňárnách jako jsou větrníky a solární panely???

BTW: Zkus raději teď, co jsi v tom důchodu, si zopáknout alespoň tu gramatiku z páté obecné. S tím tvým obrozeneckým "slohem" už asi těžko něco naděláš!!!  ;-(

Stařík 31.10.2009 18:11

Re: Autor vs. realita

Díky, konečně rozumný příspěvek, jehož autor si uvědomuje podstatný rozdíl mezi chovem hospodářských zvířat a výrobou strojů.

J.S. 31.10.2009 18:03

Re: pane rautenberku,

Vyrábět vždy jen mírně pro nadspodřebu. Mne nebude líto zahodit výrobek za 100 Kč a líto zahodit výrobek za 10 000 Kč. Přestaňte přemýšlet socialisticky ale sociálně

J.S. 31.10.2009 17:58

Re: Vůl jste vy.

I toto pravda je. Ale Vy nebi ostatní jsme masírováni byli, že markety zlikvidují malé prodejny a pak uvidíme jaké ceny nasadí. Mrkety fugují zdárně cca 18 let no a maloprodejny nevím.

pahejl 31.10.2009 17:56

Re: pane rautenberku,

co to melete clovece? naopak farmari se chovaji vrcholne kapitalisticky. pokud vylejou do poli 50% mleka, bude ho o 50% mene, jeho cena tedy logicky co? stoupne, spravne. zemedelci by meli vylejt do poli prave tolik mleka, aby cenu dostali na uroven kdy se tesne nevyplati dovazet mliko ze zahranici (od lepe dotovane konkurence bohuzel), a meli by po problemu :-)