19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

GLOSA: Jednosměrná solidarita

Musíme být jednotní a solidární, zní z Německa, když jde o imigranty. Jakmile však dojde na trh práce, je s evropanstvím rychle konec.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 5.8.2016 2:54

Je třeba pádně odpovědět :-) nebo vypadnout z EU

No, v odvetu by se dalo zavést nařízení, že občané z jiných zemí EU - zejména západních - zde pracující by museli dostávat mzdu u nás obvyklou. :-)

P. Rudolf 4.8.2016 17:49

Totální kravina

Autor buď vědomě lže, nebo o této problematice neví zhola nic.

Němci (Francouzi) chrání především svůj pracovní trh, nab za mzdu, za kterou je ochoten pracovat bývalý východoblokař žádný Němec, Francouz nebo občan Západu pracovat nebude. Navíc, pro našince, kteří si svůj flek v Německo udrží (a bude jich většina) se zásadním způsobem zvednou finanční podmínky.

Není daleko doba, kdy to naše vláda, budeli chytrá, zavede taky (Ukrajinci atd.).

V. Grycz 4.8.2016 11:41

Melete nesmysly,

jedná se o min. mzdu, takže jsme stále konkurenceschopní. Že si chrání pracovní místa je normální, tady nezná nikdo kamaráda.

J. Pospíšil 4.8.2016 11:56

Re: Melete nesmysly,

Nejedná se o mzdu minimální, jedná se o mzdu obvyklou.

Pokud se to fakt zavede, bude v Česku z nedostatku řidičů náhle řidičů přebytek, spousta dopravních firem skončí. Spousta lidí u počítačů spedičních firem taky. Není to první pokus, jak dopravce z východu ze západní Evropy vyhnat. To už bylo nějakých zákazů kabotáže a podobně. Ale tento vypadá nejvážněji.

J. Hejna 4.8.2016 11:36

Řešení je prosté

Pryč z EU nebo (ještě lepší) pryč s EU.

P. Lenc 4.8.2016 11:01

Zaplať pán Bůh,

že já a celá naše rodina nepatříme k těm 70%, ale to neznamená, že hrůza zvaná dnešní EU nás neděsí.Jediné, co nám zbývá je říkat , my jsme vás varovali, ale to je tak všechno.

D. Šimáček 4.8.2016 2:02

kdo se tomu diví?

jen těch údajných 70% bIbců co hlasovalo pro vstup do eu

P. Selinger 4.8.2016 7:28

Re: kdo se tomu diví?

To byla ale jiná EU, bez Lisabonské smlouvy !!

R. Langer 4.8.2016 13:40

Re: kdo se tomu diví?

Přesně tak, já jsem pro vstup do takové EU nehlasoval, já jsem hlasoval pro vstup mezi vyspělé západní demokracie. A hrozně se mi líbí, jak to najednou všichni před 20 lety věděli, že v EU bude víc bolševiků, než v Rusku. :-P

V. Vaclavik 4.8.2016 14:25

Re: kdo se tomu diví?

Hlasovali jste pro vstup do Evropy, jakou jste chteli videt, nikoli jaka uz tehdy byla.

Lide jako vy nas historicky nehlednuto vzdy namoci do pruseru a pak se dusuji, ze kdo to mohl 'tenkrat' vedet.

P. Švejnoch 4.8.2016 15:57

Re: kdo se tomu diví?

Musím s Vámi, pane Václavíku, zcela výjimečně souhlasit.

Ano, pokud to někdo chtěl vidět racionálně, mohl to vidět už i tenkrát. A těch, kteří to tak viděli, bylo mezi hlasujícími o vstupu hrubým výpočtem asi 900.000 - což zase není tak málo, aby k tomu bylo zapotřebí nějakého zvláštního nadání.

A ano, ti, kteří hlasovali "Pro", hlasovali o vstupu do EU, kterou chtěli vidět. Nadto doufali, že EU je ten "zlatý grál", který napraví všechny místní zlořády. A bylo marné je přesvědčovat, že to bude ještě horší, než to tehdy v samostatné ČR už bylo.

Je pro mě hořkým zadostiučiněním, že právě argument o hrozící abundantní byrokracii, kterou nebude možno z jakéhokoli místa v ČR nijak kontrolovat a ovládat, byl tím nejdůležitějším, který jsem při debatách na to téma zmiňoval. Ale i já musím připustit, že dnešní skutečnost zdaleka překonává moje nejpesimističtější představy...