23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

GLOSA: Eurokratů marné volání

Prosincový jistě ne poslední záchranný summit v Bruselu jen znovu potvrdil, že každý další krok k fiskální federaci eurozóny je čímdál obtížnější. Pochopitelně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Mlich 20.12.2012 10:59

Společná měna není žádná past

Je výhodné, když lidi měří stejnými jednotkami teplotu, rychlost, vzdálenost a stejně tak i hodnotu věcí. Ovšem není správné, co s eurem dělá ECB. Celkem 12 způsobů, kterým škodí společné měně pěkně shrnul a popsal pan Sulík zde:

Sulík: Euro nejvíce poškozuje Evropská centrální banka - Reformy.cz

J. Vyhnalík 20.12.2012 15:02

Re: Společná měna není žádná past

Richard Sulík je přesně ten typ politika, jaký bychom potřebovali i u nás. Nejen, že chápe souvislosti a rozumí problematice EU do hloubky, ale umí to i přesvědčivě a seriózně podat.

B. Rybák 22.12.2012 14:39

Re: Společná měna není žádná past

Pan Sulík popsal opravdu skvěle triky, kterými ECB před veřejností utajuje, že v podstatě jenom víc a víc tiskne a dokonce i zadluženým státům umožňuje tisknout peníze. Hledáme-li ale hlavní důvod, proč se situace "jihu" EU (dluhová past) přes to stále zhoršuje, pak tím důvodem je především Euro(jehož "síla" je nastavena pro Německo a je zničující pro "jih EU"). Hledáme-li důvod, proč ani celá EU nemá dost sil, aby situaci vyřešila, je jím její sociální a "zelený" "parazitismus".