25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

GLOSA: EET není daň

Všichni se snaží platit daně co nejmenší. Mnozí poctivě a najímají si k tomu daňové poradce, kteří hledají ve spleti složitých zákonů a vyhlášek cestičky, jak daň „optimalizovat“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Langer 7.4.2020 8:40

Výjimka potvrzuje pravidlo! ;-)

R. Langer 7.4.2020 8:41

Protože já zase vím o těch ostatních.

M. Veleba 7.4.2020 9:23

To je možné, ale trestáte plošně i ty, co s tím nemají nic společného. Dělím vedení na dvě skupiny. Idioty, co si myslí, že na každý nešvar pomůže restrikce (nejlépe plošná bez rozdílu provinění) a rozumné, kteří se pídí po příčině problému a řeší ji. Je to náročné, složité, ale ve finále se to vyplatí. EET padá do kategorie idiotismu.

D. Polanský 7.4.2020 10:00

Teorie o trestání poctivých má zásadní vadu. Těch nepoctivých stačí málo a nabourají vám celý systém. Potvrdí vám to každý učitel, stačí aby měl ve třídě 2 grázly, a jinak bezproblémová třída je najednou zlá.

P. Zinga 7.4.2020 10:08

Pane Velebo, v čem spočívá ten trest? A v čem spočívá příčina problému? Vlastně tímto uznáváte, že problém neplacení daní existuje. Tak jak na to?

P. Zinga 7.4.2020 8:32

ANO!

V. Regner 7.4.2020 8:29

Nechci reagovat na tohoto autora. Podobné články se tu vyskytují čím dál častěji. Vyjádřím se obecněji.

Neviditelného psa čtu již dlouhou dobu. Býval to pravicový deník a mluvil mě z duše.

Posupem času se z něj však stalo tohle. Plátek poškozený Babišovým vlivem a prachama. Já už se MF Dnes nedotknu, jsou mě odporné. A i tady se pomalu začínají roztahovat lidé bez znalostí, zkušeností.

Myslím, že Neviditelný pas je nemocný. Nemocný babišismem.

P. Zinga 7.4.2020 8:38

"Myslím, že Neviditelný pas je nemocný. Nemocný babišismem".

Pane Regnere, takovou hloupost jsem na NP ještě nečetl. Vy jste trumfnul dokonce i Hájkovou či Václavíkovou.

J. Jelínek 7.4.2020 9:00

Nikoho nepotřebuje trumfovat. Že se z NP postupem času stal Babišův PR výstup nevidí jen ten, kdo vidět nechce.

K. Řežábek 7.4.2020 13:01

Je smutné, že i rozumnou věc (EET), která funguje i v jiných zemích Evropy, odsoudíte jen proto, že ji zavedl Babiš.

A je dvojnásob smutné, že články, které prezentují názory jiné než vaše, považujete za "nemocné".

Jen na okraj: žádné prachy od Babiše nemám, ani zprostředkovaně.

V. Dobrý 7.4.2020 8:05

Autor nikdy nepřemýšlel o tom co je podstatné. Pokud někdo ukradne z ekonomiky pár hřebíků tak to nemá smysl řešit, protože problém je tam kde se kradou zlaté pruty. Autor nepochopil, že EET jen odvádí pozornost od velkých daňových úniků a snaží se vytvořit dojem že dělá rovnost na trhu. Celé EET vzniklo přesně pro lidi kteří přemýšlí jako autor.

R. Langer 7.4.2020 8:16

Což jsou z 90 % závistivá nefachčenka... ;-)

S. Rádl 7.4.2020 10:11

A vám asi nikdo neřekl, že existuje něco jako etika.

Oni to ale nepochopili ani lidovci, i když "nepokradeš" snad ještě z bible nevymazali.

B. Pražák 7.4.2020 8:05

Zajímalo by mě, zda autor má nějakou osobní zkušenost ze strany provozovatele s EET. Kromě finančních nákladů a stresu a promarněných hodin času při správě zařízení, aby bylo funkční by zjistil, že se mu velmi zúží počet osob, které může zaměstnat, které jsou schopny s tabletem nebo kasou pracovat.

Z. Lapil 7.4.2020 9:12

EET se mi taky pranic nelíbí, ale argumentovat tím, že pán/paní u pokladny možná neumí zacházet s podkladnou mi přijde jaksi příliš snadno napadnutelné na to, aby to bylo možné použít jako argument.

B. Pražák 7.4.2020 13:01

No, u stolu a počítače se to mudruje, dokud nevyrazite do terénu. Za mé dvacetileté podnikání to považuji ta velmi silný argument.

B. Veltrubský 7.4.2020 7:24

U kominíka jednoduché, stačí porovnat počet vydaných protokolů o kontrole a přiznané příjmy v EET a je nahraný. Pokud si zaplatíte bez daně a protokolu jste nahraní vy. Až budete reklamovat práci řemeslníky bez úctenky

A. Pakosta 7.4.2020 9:47

Ale děte. O každém vymetání komína přece protokol nepotřebujete. Potřebujete jednou ročně kontrolu, a ta se halt přizná a je vše v cajku. A stejně tak u všech ostatních řemesel a služeb. Socanům to bude ještě chvíli trvat, než protlačí zákon, že po každém ostříhání vlasů musíte mít u sebe protokol s razítkem....

R. Gramblička 7.4.2020 7:18

takové to totalitní myšlení: občané, kteří nedělají nic špatného se nemají čeho bát, zaměřeno to bude pouze na zloduchy všeho druhu.

Třeba i to, co nedávno estébák Bureš schválil, že digitální operátoři budou povinni neomezeně poskytovat tajným službám ČR veškerou digitální komunikaci svých uživatelů.

J. Nový 7.4.2020 5:51

EET bylo přerušené proto, že stát chrání kontrolory z berňáku a udavače, aby se nenakazili od plebsu. Jiný důvod nevidím. To, že EET je čip pro všechny obchodníky, někomu těžko vysvětlit. Další bude čip pro všechny zákazníky. A blbové budou jásat. (ševče, jak to, že sis koupil 10 rohlíků, když máš nadváhu)

K. Potoček 7.4.2020 5:35

Mě se děsně líbí, jak si ti neznalí naivkové myslí, že EET nejde obejít.

Až to daj řemeslníkům, tak vám přijde kominík, chytrou krabičku v brašně a zeptá se vás - Chceš to za 12 s papírem, nebo za 10 bez. Když za 10, tak krabička zůstává v brašně. U maloobchodu, pokud obchodníkovi chodí stálí zákazníci o kterých ví, že doklad nikdy nechtějí a nejsou kontrola, tak rozjedou transakci, zákazník zaplatí a když se otočí na podpadku, tak místo do enteru klofne do esc, načež se ho program zeptá, jestli chce požadovanou transakci opravdu zrušit. Pak přichází teprve na řadu ten enter. Takže skutek utek.

A aby nedošlo k mýlce, já jedu pouze přes faktury, takže mě se EET netýká.

J. Nový 7.4.2020 5:54

Do kasy k EET se přidá GPS lokátor a už to bude...cos tam dělal, když jsi nic neúčtoval. A kontrola zákazníka, a hrozba likvidačních pokut, a víc kontrolorů

M. Krátký 7.4.2020 6:21

týká - netýká, stačí se zeptat, chcete to s DPH nebo bez a do faktury se dá půlka s DPH a druhá půlka je hotově - dobré ráno

M. Krátký 7.4.2020 2:38

na chudej lid musí být přísný dohled a tak ve čtvrtek zase začnu prodávat v mém mini železářství a zase zapnu EET pokladničku aby zaměstnanci mohli i nadále setrvávat v bludu, že taky platí daně - stačí ale se jich zeptat, do které banky ty daně chodí platit. Hezký den

J. Jurax 7.4.2020 19:18

Vy vskutku CHODÍTE do banky platit daně?

P. Grigar 8.4.2020 7:46

..inu, blbej je na to dost.

L. Novák 7.4.2020 1:43

To jste vytáhli z Haló Novin?

Taková kravina!

Jó, na keťase, šmelináře a spekulanty se musí pěkně po komunisticku!

K. Řežábek 7.4.2020 12:55

Měl byste nějaký argument? Nebo spíše jen házíte silná slova?

D. Müller 7.4.2020 0:48

Pane Řežábku, autore článku, co kdybychom udělali EEŘ - elektronickou evidenci řazení? Když by každý odeslal státu na jaký stupeň a kdy řadil neunikla by nám žádná černá jízda, jejíž palivo dostane firma do nákladů. Nebo bychom mohli udělat EER, elektronickou evidenci razítek. To by zase každý úředník musel odeslat informaci o tom, že někam dal razítko. Třeba by to pomohlo proti korupci. Nikdo nediskutuje o tom, že si zákazník zaslouží účtenku. EET běží už několikátý rok. A kupodivu ráj nenastal a státní kasa zeje čím dál větší prázdnotou. Zastánci přistupují k problému pod heslem: "druhého ruce nebolí". Co se takhle se stejným elánem zaměřit na velké firmy a jejich optimalizace? A nebo se stejným elánem se zaměřit na to, kam se daně během roku rozkutálí?

P. Gábriš 7.4.2020 1:13

Pane Muellere, plácáte hovadiny!