28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

GLOSA: EET je třeba zrušit, ničí živnostníky

Díky EET prý budou platit daně i ti, co je neplatí, tvrdil Andrej Babiš. Podívejme se ale, jak platí daně některé velké firmy, například Babišova firma PREOL. Ta žije ze státních zakázek, protože dodává bionaftu do státního podniku Čepro, který patří pod Ministerstvo financí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Macků 5.10.2017 17:48

Proč EET

Čím dál dím více se utvrzuji v názoru, že cílem EET je likvidace drobného podnikání, aby velkozločinec Bureš odstranil konkurenci a mohl takto uvolněné lidi zaměstnat ve svých firmách za minimální mzdu. Jiné vysvětlení nedává smysl.

L. Novák 5.10.2017 15:45

Vztahuje se režim EET na zaměstnance, kteří dělají fušky

po pracovní době, jak bylo zvykem za bolševické totality, kdy bylo soukromé podnikání zakázáno?

Nevztahuje.

A pokud je to důchodce a má okruh známých, kteří mu dohazují kšefty, tak taky EET na nic nepotřebuje a pracuje bez zbytečných složitostí.

Trh si to vyřeší a lidé obejdou EET nejsnazší cestou. Tak to vždycky se státní buzerací bylo a bude. No a ti poctiví samozřejmě v cenách přeúčtují náklady na EET zákazníkům i s chlupama. ;-)

T. Kubín 5.10.2017 5:27

Autorovi

Tolik pitomostí v prá větách, to dokáže opravdu jenom komunální politik za ODS.

L. Novák 5.10.2017 15:32

Re: Autorovi

Co to jsou ty vaše prá věty? :-)

T. Urbanec 4.10.2017 23:24

Naprosto souhlasím s autorem

Nechci, aby to vyznělo jen tzv. "anti Babišovsky", ale faktem je, že za poslední čtyři roky v době celosvětové ekonomické konjunktury, jsme prožrali to, co nám za dalších pár let v době stagnace a recese bude chybět. Když slyším to chvástání, že AB je nejlepším ministrem financí, dělá se mi zle. Toto se svého času (a není to tak dávno) říkalo i o M. Kalouskovi, a teď je z něj synonymum pro antikrista. A to měl nepoměrně horší podmínky (byla krize).

EET je naprostá buzerace s přídechem šmírování, účtenková loterie je pro mne naprostá populistická zvrácenost, kdy se peníze daňových poplatníků neprůhledně a náhodně rozdávají na základě jakýchsi mě ne úplně jasných pravidel (jen tak mezi řečí - z účtenkové loterie jsou vyloučeni všichni, kteří nemají chytrý telefon nebo počítač).

Daňové úniky neskončily a ti, kteří je dělali, je dělají nadále, protože na to mají svoje daňové poradce a právníky. Nůžky mezi moc bohatými a moc chudými se stále rozevírají. Lidi jsou mezi sebou rozhádaní a co fungovalo se ničí a nahrazuje nesmysly. Úředníků přibývá, zákazů a příkazů taktéž. Běžný občan je kriminalizován v podstatě za cokoliv a hraboši hrabou stále.

A pokud má někdo představu, že korupce je menší, tak se asi mýlí. Protože korupce tady byla, je a bude. A čím více je úředníků a zákazů, tím větší je vůle po tom korumpovat, stejně jako být korumpován.

I. Hil 4.10.2017 22:33

Účtenkovka je taky velice zajímavá

https://www.lupa.cz/clanky/tak-nam-spustili-uctenkovku-vyplnovani-udaju-je-ale-spis-zabavou-pro-masochisty/

I. Hil 4.10.2017 22:20

Babišovy drobty....

http://neovlivni.cz/babisovy-dluhopisy-podezreni-z-danoveho-uniku-policie-hodnoti-jako-vazne/

J. Peřina 4.10.2017 21:49

Doufám,

že na Burešovém Čapím hnízdě mají také EET,když už je nemusí velké podniky.Pokud by EET měli všichni podnikatelé,jak malí,tak i velcí,bylo by to OK,ale pokud je musí mít jen někteří,hlavně tedy ti malí,tak je to bordel a ne pomoc pro stát,tedy nás platiče daní.

M. Prokop 4.10.2017 22:54

Re: Doufám,

Problém je EET pro malé, ne pro velké.

Malé napřed EET zničí, pak je lidovci začnou dotovat.

J. Kulheim 4.10.2017 19:18

Pane Šejno.

Omlouvám se za příspěvek dole.

Víte co potřebuje občan od státu je to, aby zabezpečoval to, co si jednotlivec, obec nedovede zajistit sám. To je silnice, železnice, ochrana zdraví a majetku občanů, ochrana proti vnějšímu nebezpečí.

Hasiči na vesnici existovali a nemusel to nikdo z vnějšku organizovat. Můj pradědědeček byl zakladatelem hasičského sboru u nás na vesnici. Nikdo jim to nenařizoval a sbor založili sami, sami pořídili vybavení. Věděli, že sám jedinec s kýblem oheń neuhasí. Proto udělali organizovanou skupinu.

Stát vnikl na počátku vzniku civilizované společnosti. Lidé přestali kočovat a začali hospodařit. Zjistili, že je potřeba zajistit bezpečnost proti nájezdníkům, proti zlodějům, dojednat společné mejiorace kolem Eufratu ap. K tomu, aby si někdo otevřel hospodu, stát nepotřebovali.

Lidé, kteří si potřebují opravit střechu těžko ocení to, že jim pod oknem povede cyklostezka na kterou stát použil jeho peníze. Ta nezabrání tomu, aby jemu neteklo do domu a postupem doby mu střecha spadla na hlavu. Zabezpečuje stát dostatečně ochranu jejich zdraví a jejich majetku? Zabezpečuje ochranu hranic? Proč stát rozdává moje peníze některým našim vybraným spoluobčanům? Pečuje dostatečně o infrastrukturu? ATD.

P. Rudolf 4.10.2017 16:48

Všichni

o kterých píšete, skončili proto, že kradli. Je ovšem příznačné, že se Bratrstvo modré kočičí pracky ODS zlodějů zastává. Ten váš dříve nejvyšší omilostnil dokonce ty největší.

I. Hil 4.10.2017 18:21

Re: Všichni

Víte o tom houby, byla to většinou poslední kapka buzerace, která znechutila spoustě drobných živnostníků chuť do další činnosti. Tak to radši zabalili.

V. Čermák 4.10.2017 18:32

Re: Všichni

Někteří to zabalili, jiní nově rozběhli, jenom bývalí neplatiči daní, kteří nyní musí něco málo platit, vytrvale kejhají jako potrefené husy.

I. Hil 4.10.2017 18:52

Re: Všichni

Taky o tom nic nevíte. Zabalili to právě ti poctiví, pro které už té buzerace bylo dost... Ti, o kterých mluvíte vy si poradí.

A. Trick 4.10.2017 19:28

Re: Všichni

Jak dojemné! Já se snad rozpláču.

K. Vyšata 4.10.2017 19:54

Re: Všichni

Podle posledních údajů sice spousta podnikatelů "opustila" své IČo, ale o hodně víc jich vzniklo. Tahle babišovská účelovka skrýt nepřiznávané příjmy opuštěním evidence pod jedním IČ a vlézt znovu do systému pod novým, je přiznáním poctivosti a hlavně babišovské vyčůranosti účelově měnit formu firmy nebo živnosti. "Čapích hnízd" se najednou vyrojilo tolik, že finančáči sotva stíhají registrace.

Zabalili to ti slaboši co bez šedé ekonomiky nedokázali přežít.

L. Novák 5.10.2017 15:26

Re: Všichni

Ahááá, druhá polovina bolševického trolla, Karel Vyšata.

Po diskusní fórech se pohybují společně s P. Rudolfem a v názorech jsou zcela zajedno. :-P

L. Novák 5.10.2017 15:24

Re: Všichni

P. Rudolf je místní bolševický troll. Nedráždit! :-)

V. Kain 4.10.2017 19:28

Re: Všichni

Rudolfe melte si tady tu vaši nenávist vůči ODS,stejně je vám to platné jak hajný na lodi.Že je Babiš prolhaný buran ví každý, kdo to má jen trochu v hlavě srovnané.

P. Rudolf 4.10.2017 20:05

Re: Všichni

Modrý Jánošíku, ODS už dnes slouží jenom jako historický, čítankový příklad toho, jak okrádat lidi. Hned po KSČ.

L. Novák 5.10.2017 15:28

Re: P. Rudolf

Jste vůl. Na ty vaše bláboly a žvásty se nic jiného už říct nedá.

J. Peřina 4.10.2017 21:57

Re: Všichni

Není strany,která by nekradla,nebo aspoň jejich někteří členové.ODS není vyjímkou.Když se podívám na členy ANO,tak je tam smečka všech bývalých členů ODS,KSČM,ODA,ČSSD a mnoha dalších a dalších stran a straniček.Tedy ze všech těch "zlodějských" partají.Z toho mně jasně vychází,že ANO je stranou zlodějů jako každá jiná strana.Navíc je vede STBák a komunista Andrej Babiš Dotační,což je spojení jak amorálních hodnot,tak i pro zlodějny největšího kalibru.

T. Urbanec 4.10.2017 23:04

Re: Všichni

Máte naprostou pravdu, jen bych ještě dodal, že ANO mi tak trochu připomíná toho známého Krysaře, který píská na píšťalu a všechny krysy jdou za ním. ODS to může považovat za výhodu, protože to od nich ty krysy odtáhlo a teď sedí v ANO. Z ČSSD vlastně také. Viz pan Faltýnek. Do roku 2012 úspěšný regionální politik za ČSSD. A když už z ČSSD nic dobrého nekoukalo, tak šupky hupky k šéfikovi do strany.

J. Kulheim 4.10.2017 12:25

Odvádí stát přiměřené služby naše peníze?

"Stát" s penězi daňových poplatníků hospodaří tak, že z mých zdaněných peněz značnou část rozdá některým našim vybraným spoluobčanům ve formě dotací, grantů, pobídek ap. Nejenom z mnou odvedených daní, ale i z daní toho hospodského na vesnici, ale on na rozdíl od jiných od státu nic nedostane. Může se zůčastnit účtenkové loterie, kterou on platí a stát tyto peníze rozdá. Tak k čemu pan Babiš vybírá od jedněch peníze a druhým je dá?

Pan Babiš říká, že chce narovnat podnikatelské prostředí. Tomu nemůže věřit snad nikdo. Pokud by to myslel vážně, tak by musel přijít nejprve s tím, že zruší dotace, atd. Ty deformují podnikatelské prostředí především. Každý ví nejlépe sám co má se svými penězi dělat. Pánové Sobotka a celá ČSSD to neví. Neplatí dluhy a nijak je to neštve.

Pan Babiš bere ročně miliardy od daňových poplatníků a myslí si asi, že tak je to správné.

Sociální dávka pobírá cca 50% občanů ČR. Je to normální? Kdyby lidem nesebrali tolik peněz, tak by to bylo podstatně méně.

Jedním z úkolů státu je postarat se o ty, kteří se dostanou do nezvádnutelných životních problémů.

V. Kotas 4.10.2017 12:34

Re: Odvádí stát přiměřené služby naše peníze?

No neodvádí ! Jen politici, státní úředníci, hrabou pod sebe.

M. Šejna 4.10.2017 12:52

pane Kulheime

tak podle Vás ten vesnický hospodský od státu nic nedostane?

A jak se ten hospodský dostane do sousední vesnice? Pěšky přes své soukromé pozemky, nebo po státní silnici? Po čem vozí dodavatelé tomu hospodskému suroviny? Po soukromé pěšině, kterou si ten hospodský vybudoval sám na vlastní náklady ke všem dodavatelům?

Kdyby hospodskému začala hořet hospoda, zavolá státní hasiče, nebo má v záloze soukromé hasiče? A vodu z hydrantu na hašení pak zaplatí hospodský nebo stát?

O. Uživatel 4.10.2017 12:54

Uživatel požádal o vymazání
M. Šejna 4.10.2017 13:06

pane Chodovský

co je nesmyslně nastavené? Státní infrastruktura?

O. Uživatel 4.10.2017 13:37

Uživatel požádal o vymazání
I. Schlägel 4.10.2017 14:57

Re: pane Chodovský

Bingo!