25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

GLOSA: Dvojsečné sankce

Výkonný ředitel Asociace obranného a bezpečnostního obchodu Jiří Hynek a ekonom Next Finance Vladimír Pikora: „Domnívám se, že jde o politické gesto ukázat svým voličům, že i my umíme něco ovlivnit,“ tvrdí Hynek.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kanioková 31.7.2014 20:59

Dík, Tomáši, za zdravý rozum..

Spojené státy chtějí těžit z masivní zbrojní obnovy na Ukrajině (nejen) - http://jdem.cz/bpw6t9

J. Kanioková 31.7.2014 21:02

Idioti !

Ministr zahraničí Philip Hammond uvedl, že opatření byla " navržena tak, aby se maximalizoval dopad na Rusko a minimalizovat dopady na ekonomiky Evropské unie . "

B. Hamal 31.7.2014 12:44

Hlas ze zámoří: Cesta do propasti

Když plán zmocnit se Ukrajiny selhal, Obama a jeho skupina sedmi loutek a vazalů využila této příležitosti k vyhrožování Rusku skutečnými sankcemi, na rozdíl od těch současných propagandistických bez efektu. Podle Obamy a jeho britského pudla, Putin musí nějak zabránit ruskému obyvatelstvu východní a jižní Ukrajiny v odporu proti své podřízenosti neofašistické vládě v Kijevě, zaštítěné Washingtonem, jinak...

Od Putina se očekává, že obejme a úpolíbí na obě tváře oligarchu - někdejšího ministra Washingtonem svržené vlády, zaplatí účty Ukrajiny za přírodní plyn a odpustí jí dluhy. Od  Ruska se očekává, že odmítne znovupřipojení krymských občanů k Rusku a vrátí je neonacistickému Pravému sektoru jako odškodnění za ruské vítězství nad nacistickým Německem, za něž někteří západní Ukrajinci bojovali. Výměnou za to Washington a NATO umístí antibalistické rakety na hranici s Ukrajiny s Ruskem k ochraně Evropy před neexistujícími íránskými nukleárními ICBM.

Političtí hlupáci, kteří mají v hrsti Anglii, Francii, Německo a Itálii hrozí pěstí Rusku více sankcemi, tentokrát skutečnými. Chtějí se skutečně odříznout od dodávek energie? Navzdory propagandistickým tvrzením, neexistuje vyhlídka, že by energii, na níž závisí německý průmysl a aby Evropané v zimě nezmrzli dodával Washington. Sankce poničí Evropu a budou mít malý, ne-li žádný dopad na Rusko. Rusko, spolu s Čínou a zeměmi BRICS se už sunou mimo dolarový platební mechanismus. S poklesem poptávky po dolarech poklesne směnná hodnota dolaru. Zpočátku Washington bude schopen nutit své vazaly aby dolar podporovali, ale nakonec to nebude možné.

To co dělá ten hlupák z Bílého domu, neoconizovanáda Rada bezpečnosti státu, prestituovaná média a servilní kongres, je podpora politiky založené na přílišném sebevědomí a aroganci, vlekoucí USA do propasti. Propast je jako černá díra. Z té se nedostanete. Vice viz: P.C.Roberts, The Lies Grow More Audacious  http://www.informationclearinghouse.info/article39273.htm

M. Prokop 31.7.2014 12:17

"a díky polistopadové euforii, ve které jsme zastavili

zbrojní výrobu,"

Netušil bych, že si tuhle pitomost přečtu i od Tomáše.

Výrobu nezastavila euforie, ale sortiment, který bylo lze vyvážet jen do zemí, kam lépe nevyvážet (a dlužny jsou nám doteď).

Ś. Svobodová 31.7.2014 9:49

Re: Rusi zasluzia trest najtvdsi:

Skvělý nápad! A my bychom pak mohli na protest vystoupit!!!

I. Teren 31.7.2014 2:05

Rusi zasluzia trest najtvdsi

Treba ich prijat do Europskej Unie.

J. Krásenský 31.7.2014 8:07

Re: Rusi zasluzia trest najtvdsi

To je velmi dobrá myšlenka, ale jednejme lidsky, sankce budou stačit..., alespoň do té doby, dokud nás hospodářsky nezrujnují.

R. Gramblička 31.7.2014 8:47

Re: Rusi zasluzia trest najtvdsi

:-))) to se vám povedlo