24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

GLOSA: Důkaz, že politik ekonomice nepomohl

Závěry studie od Ambriška a kolektivu z ČNB (http://goo.gl/xgDoP, data za 2001 až 2011): Korelace, závislost mezi tím, jak politici hýbají s daněmi a výdaji, a tím, jak byla ekonomika vychýlena od potenciálu, vyšla 0,1.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kanioková 3.11.2012 20:00

Máte pravdu, naprostou, autore,

jenže mě chce klepnout pepka, když kdejaký dobrý dokument, i český, je v PDF a v anglině ! Firnajs ! Kdekdo se otírá o finanční negramotnost u nás, ale neudělá dost pro to, aby takové dokumenty byly dostupné. PDF mi překladač nepřeloží, fňuk. Takže když si to chci opravdu přečíst, musím to pracně po částech nakopírovat do wordu, pak to strkat do překladače a znovu do wordu. Tabulky jsou většinou formou obrázků, tudíž z nich text nepřekopíruju a musím pracně opisovat, atd. atd.

V této zemi asi nikomu moc nezáleží na tom, aby Češi byli informovanější.

T. Petřek 4.11.2012 13:06

Re: Máte pravdu, naprostou, autore,

Já myslím, že politici ani nechtějí aby Češi byli informovanější. Potom kdejaký svazák může mlet nesmysly o tom, že zvyšování daní potřebuje k naplnění státní kasy...pche.

J. Kanioková 4.11.2012 16:03

Ale třeba tento dokument nemá moc společného s politiky,

autoři jsou všichni Češi, zřejmě všichni ekonomové nebo z příbuzných oborů. Jistě to dělali pro nějakou světovou instituci, budiž, ale určitě to původě tvořili v češtině. Tak, sakra, proč to nevydají zároveň i v češtině? Fix !

J. Novotný 4.11.2012 21:40

Re: Máte pravdu, naprostou, autore,

ABBYY Fine Reader, šikovný ruský SW, to umí. Umí přečíst text z obrázku a exportovat jej do Wordu. Starší verze se myslím s trochou snahy dají stáhnout zdarma. Rovněž je PDFko možno načíst do Open Office a získat přístup k textu. Nebo zkuste PDF Xchange Viewer - nástroj - výběr textu.

A. Hrbek 3.11.2012 19:03

Vážený pane Michle

1. Dělat statistické závěry z tak malého a rozervaného souboru vyžaduje skutečně buď velkou odvahu nebo neznalost statistiky.

2. Zapomenul jste uvést základní poznatek který vyplývá z uvedené studie, a to, že fiskální opatření provedená Topolánkovou vládou poslalo státní rozpočet ke dnu.

Š. Hašek 3.11.2012 15:31

Asi tak.

Kontrolní otázka.

Bude machrovat s našimi pěnězi bolševik se socialisty lépe než tato (středová) vláda?

Osobně se domnívám, že pan Kalous to má v hlavě lépe srovnané než pan Rovnátko.

I. Skolin 3.11.2012 18:41

Re: Asi tak.

Pan Rovnátko má srovnané akorát tak zuby...

K. Kužel 3.11.2012 5:05

Těšme se na další balíčky

které bude možno komentovat už jen hvězdičkami. Je to v *****i.