Neviditelný pes

GLOSA: Bursíkovy nápady

12.8.2019

V zájmu ekologie by měli řidiči sáhnout až na dno kapes

Souhlasím s tím, že musíme usilovat o ochranu životního prostředí. Na druhé straně však není možné lidem diktovat, jaká auta si mají pořídit, a nutit je do vysokých investic! Ano, bylo by ideálním řešením, kdyby po celé zemi jezdily převážně automobily na alternativní pohon, který je ekologicky šetrný. Jenže právě tyto automobily mají vysokou pořizovací cenu a i přes nabízená zvýhodnění si je jednoduše mnoho rodin nemůže dovolit – ať už jde o mladé rodiny s dětmi nebo například starší osoby.

Upřímně nevěřím, že se v tomto směru situace v následujících letech změní. A zpoplatnění vjezdu do Prahy, které by bylo časem nejen pro vozy se spalovacími motory, ale také pro preferované elektromobily, a to jak pro firmy, tak pro všechny ostatní? To už si snad dělá pan Bursík legraci.

Pokud tedy někdo tento poplatek za vjezd do centra nebude chtít uhradit, můžeme očekávat přeplněné ulice a parkoviště v okrajových částech Prahy? Nebo snad bude pan Bursík vynakládat miliony na budování velkokapacitních odstavných parkovišť? Navíc zpoplatnění vjezdu do Prahy je ve skutečnosti jen skrytou formu dalšího zdanění! Není ho již dnes dost? Bude se snad napříště platit i za dýchání pražského vzduchu?

Autor je slovácký senátor

Převzato z profilu.



zpět na článek