29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

GIGAFACTORY: Krok vedle

Dlouho slyšíme od politiků o nutnosti změnit ČR na stát se zásadně velkou přidanou hodnotou inovací, průmyslu 4.0 a v jeden velký start-up. Ve výsledku pak vláda usiluje za nemalé státní peníze o novou montovnu VW na baterie.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Franc 18.12.2022 20:24

Jen pár detailů z té demagogie ve stylu NIMBY:

-To letiště přestalo být pro armádu funkční už v minulém století a dnes funguje jen pro amatérské létání.

-Autor poukazuje na vysokou míru zaměstnanosti v okolí Plzně, ale o kus dál informuje, že ve Škodovce v Mladé Boleslavi je ohroženo přes 12tis.míst. Samozřejmě, jen málo jich by byla ochotných se přestěhovat k Plzni, ale pár tisíc českých ručiček by se našlo.

A i když se ukáže, že baterky jako pohon aut nemají budoucnost, je tu dnes celá řada použití baterek jinde. Takže o výrobu nebude nouze, R+D jakbysmet.

L. Novák 19.12.2022 2:04

Otázkou je, jestli celá ta slavná ELEKTRO(de)moBILITA není jen nesmysl, který zkrachuje na nedostatku přírodních zdrojů a na vysoké cenové hladině všech materiálů a surovin. Takže co? Ať si VW experimentuje v Německu, tam mají ZELENÍ MAGOŘI vládní moc, jistě se postarají, aby GIGAFACTORY-baterkárna prosperovala a měla dohled nad poškozováním životního prostředí, kvůli kterému tu (elektro)debilitu zavádí... :-P