19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

FINANCE: Trh přežije, pár dlužníků ne

Praha věnovala jedenáct milionů na zábrany, jež mají snížit počet těch, kteří používají Nuselský most pro vlastní eutanazii. Tato událost na první pohled nesouvisí s problémy amerických hypoték ani s komentářem Aleše Michla s titulkem Co trh nezabije, to ho posílí (LN 16. 8.) s dovětkem, že problémy se splácením hypoték povedou v konečném důsledku k lepšímu fungování trhu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
honzak 30.8.2007 6:39

velmi pěkně sepsáno

jen bych dodal, že popsaný postup vyveze na politické výsluní křížence Sládka a Paroubka. A bude pak hodně veselo....

míša mýval 30.8.2007 7:47

už ho máme

Je to Paroubek

honzak 30.8.2007 9:53

Re: už ho máme

zatím mu chybí ten pravý fašizující akcent. Ale třeba to dožene, v náručí soudružky přítelkyně jistě omládne a navýší svojí intelektuální kapacitu....

Jana H 30.8.2007 12:35

Re: velmi pěkně sepsáno

Jaképak "vyveze"! Už tam jsou. Přímo tenhle pan Kubera. Zeptejte se lidí z města kde působí.

Rudolf 30.8.2007 12:56

Re: Re: velmi pěkně sepsáno

"Zeptejte se lidí z města kde působí."

Ti všichni Vám potvrdí, že Jana H. je nebetyčná husa.

Nesnese, že voliči  již počtvrté způsobili, že Kubera je primátorem města, a nemýlím-li se podruhé senátorem. Zatímco Paroubkáři se přes vynaložené miliony na reklamu a osobní angažování Jyrky do kampaně nedostali ani do druhého kola senátorských voleb.

Mejla 30.8.2007 4:28

Autore Kubero, takřka žádný bankovní trh není. ČR se dostala do rukou lichvářů a země je ovládaná úzkou skupinkou 4 bank,

které s přehledem kontrolují a koordinují postup. Úroky z vkladů takřka nulové, poplatky v řádu tisíců Kč ročně a úroky z úvěrů jsou řádově stonásobně vyšší než úroky z vkladů. Dáte si do banky peníze, oni je půjčují dále, ale vy jim ještě platíte za "vedení účtu" atd. Inu, to je výsledek pseudotržní vlády ODS. Především občan je dnes bankám zcela podřízen a ty si mohou libovolně měnit sazebníky, jak je napadne, a odečítat peníze z účtu klientů.

jenicek 30.8.2007 9:49

Re: Autore Kubero, takřka žádný bankovní trh není. ČR se dostala do rukou lichvářů a země je ovládaná úzkou skupinkou 4 bank,

V systému s částečnými rezervami a centrální bankou s nízkými úrokovými sazbami, banky nepotřebují vkladatele, protože peníze na úvěry dodává centrálni banka. S nějakou ODS to nemá nic společnýho, to je systémová záležitost.

Závěr je jasný, nesušit peníze v bance!

Pytel 30.8.2007 10:24

Re: Re: Autore Kubero, takřka žádný bankovní trh není. ČR se dostala do rukou lichvářů a země je ovládaná úzkou skupinkou 4 bank,

Ještě malá poznámka k "dodání" peněz centrální bankou. Centrální banka "dodává" peníze tak, že když ji od obchodní banky příjde zpráva, že "napůjčovali" tolik a tolik, tak prostě změní jedno číslo v počítači a rada zváží, co dál s úrokama. Když zjistí, že v Česku ještě nejsou všichni pracující zadluženi, tak to nechají tak a jede se dál ;-)

Závěr je dobrý, nesušit peníze a nechat na sebe někoho dělat tak, jak to děljí bankéři.

Mejla 30.8.2007 4:23

Autore salónní úředníku Kubero, jak můžete dělat současně senátora a starostu ?

To opravdu nejste schopen zkrotit svoji nenažranost ?

brok 30.8.2007 12:01

Re: Autore salónní úředníku Kubero, jak můžete dělat současně senátora a starostu ?

Překvapuje mě kolik lidí si myslí jaké, že je to poslanectví (senátorství, starostenství) koryto. Výkon funkce v řízení státu vyžaduje v podstatě stejné schopnosti, jako řízení hodně velké firmy. Lidé s nízkými příjmy vidí platy poslanců, senátorů, ministrů atd. jako obrovské, ale manažeři velkých firem je vidí jako nepatrné až zanedbatelné. Ve vedení státu ovšem nechceme lidi malých a ještě menších schopností, ale naopak špičkové manažery. Aby ten stát za něco stál. Takže je  nutno akceptovat, že platy politiků jsou velmi malé a že za tu drobnou minci nemůžeme požadovat velkou kvalitu. A při tom nízkém platu ještě politika na každém kroku otravují novináři, ptají se ho na blbosti, případně na věci, do kterých jim (a tím i voličům) nic není - např. s kým, kde a jak? Takže politici, kdybychom požadovali opravdovou kvalitu, by museli mít platy vyšší než manažeři velkých firem, protože je třeba ještě kompenzovat novinářské drzosti.

Jana H 30.8.2007 12:40

Re: Re: Autore salónní úředníku Kubero, jak můžete dělat současně senátora a starostu ?

A já si zase myslím že když se dal někdo na politiku, musí počítat s tím že bude novináře zajímat i to kdy kde a s kým. Je to tak všude. Pokud jim to vadí, ať jdou dělat manažery velkých společností. Mají moc, rozhodují o našich penězích, o celkové atmosféře ve společnosti a proto je dobře vědět i to jaké jsou to osobnosti a o tom hodně vypoví právě jejich soukromí.

brok 30.8.2007 13:59

Re: Re: Re: Autore salónní úředníku Kubero, jak můžete dělat současně senátora a starostu ?

Ještě jednou názorně. Když si koupíte Trabanta, nemůžete čekat výkon Mercedesa. Jestliže za toho Trabanta dáte stejně jako za Mercedesa, máte pořád jenom Trabanta. Můžete na politiky klást v podstatě jakékoliv požadavky. Třeba i to, že musí být impotent, ale musíte to zaplatit. Když vám stačí, že umí malou násobilku, může poslancovat i za pár tisícovek, když chcete, aby byl mistr světa, musí to jít do milionů. Nemůžete chtít vysokou kvalitu za nízkou cenu. To snad by mohlo být jasné i socialismem odchovaným občanům. Mám kolegu, který tvrdí, že nabídka zaměstnání pod 50.000 ho uráží a proto na ní neodpovídá. Má příslušné kvality a vyhovujících nabídek má dost. Jiný se spokojí s 25.000 a moc se nehoní. Vyberte si jakého chcete poslance.

Netřeba 30.8.2007 13:00

Re: Rozumím.

A souhlasím.

Když přidáme politikovi pětinásobek, hned bude pětkrát chytřejší, vypatlá ze svého mozku pětinu legislativních paskvilů, důkladně zváží před vobami, za koho bude kandidovat i hlasovat, aby nemusel kupovat během volebního období několikrát nové dresy a svádět to přitom na svoje svědomí.

Kolik ještě podobných pitomostí jste tím broku myslel?

Poslanecká (senátorská) práce je tak náročná a špatně honorovaná, že je jich na kandidátkách několikanásobně víc, než je volitelných míst a posty třeba primátorů se dávají za trest.  Když někdo zlobí hodně, šup s ním do Himalájí. Však mu tam otrne. 

brok 30.8.2007 13:38

Re: Re: Rozumím.

Hlupák vyšším platem nezmoudří, ale při nabídce vyššího platu bude mít o místo zájem i někdo schopnější, kdo zatím raději pracuje v soukromé firmě. Nejde o to současným politikům zvýšit platy, ale nabídnout více, abych vzbudil zájem u lepších. Je to stejně v hospodářství, v politice, ve školství i jinde. Pokud nabídnu malý plat, získám jen to, co nikdo jiný už nechce, nabídnu-li více, získám vyšší kvalitu, ještě více, ještě vyšší kvalita. Je to přece naprosto normální. Př. nabídněte ministrovi o něco vyšší plat (novináři) než má ředitel soukromé televize a ředitel soukromé televize začne přemýšlet o změně zaměstnání. samozřejmě, že ten, kdo na ministerském postu sedí teď za současný plat z místa v konkurenci vypadne.

czenda 30.8.2007 12:35

Re: Autore salónní úředníku Kubero, jak můžete dělat současně senátora a starostu ?

Nějaký relevantní názor na článek ? Teda kromě schizofrenních keců na to, že za všechno může ODS, bratře socialisto.:-D Doporučuju více používat vlastní hlavu a ne jenom papouškovat blemty od jiných.

válečné dítě. 30.8.2007 16:52

Re: Re: Autore salónní úředníku Kubero, jak můžete dělat současně senátora a starostu ?

Nadpis dostatečně vyjadřuje zádrhely kapitalismu, přes určité přednosti vytváří nezaměstnané,

následně bezdomovce, prostitutky. To vše v důsledku snižování solidarity bohatých s chudými.

Evropská sociální charta (EU). článek I - Právo na práci  -vydělat si na živobytí prací. (dřív projde velbloud uchem jehly než bohatec do království nebeskébo). Sytý hladovému nevěří - 21.století..