18.4.2024 | Svátek má Valérie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Standa 26.10.2008 11:36

Lidé

by se také měli poptat jak to bude s penzijními fondy. Zacházejí s akciemi - koupě a prodej  za naše peníze- kolik mají bezcenných akcií? Nevíme v současné době zda naše vložené peníze do penzijních fondů tam jsou nebo ne. Na Slovensku ve fondech je pokles o cca 10% - t.zn., že už nikdy nedostanou své peníze zpět v té výši, kterou tam vložili. Jak je to u nás - nevíme a nikdo nám to nechce povědět. Asi je to tajné, že už tam je podstatně méně peněz než jsme vložili a stát nereaguje!

Papouch 26.10.2008 22:46

Re: Lidé

dobra zprava - ceske penzijni fondy akcie nakupuji minimalne, ne ze by nechteli, ale nesmeji

spatna zprava - nakupuji statni dluhopisy, takze kdyz pujde do tuheho, stat je znarodni (tzv. primerena sebeobrana pred statnim bankrotem, v Argentine uz se to planuje)

jirka 26.10.2008 3:54

A jakže je to tedy se zárukami?

Jestliže bude záruka vyšší, nebudu muset diverzifikovat, takže se mně sníží počet poplatků. Proto, i kdyby se zvýšily, v konečném důsledku budu platit méně. Jestliže bude záruka vyšší, nebudu muset diverzifikovat, takže se mně sníží počet poplatků. Takže, i kdyby se zvýšily, Asi mě ale tohle nebude zajímat, protože bohorovnost naší vlády mě s úsporami vytlačí do zahraničí.

Asi mě ale tohle vše nebude zajímat, protože bohorovnost naší vlády mě s úsporami vytlačí do zahraničí. Odvaha vlády nevzít na sebe záruky za vklady v situaci, kdy „přeci o nic nejde“ mně připadá být spíše varovná.

Martin 25.10.2008 14:56

Jen ať je zvýšej

Kdo nejvíc volá po absolutních garancích? Levičáci, špína volící čssd. jen ať jim ty poplatky zvednou a jasně jim řeknou, za co to je. Možná budou příště víc myslet a míň křičet a konat. i když o tom silně pochybuju :)

Standa 26.10.2008 11:44

Re: Jen ať je zvýšej

Doufám, že si spoříš na důchod a rád dáš pravici všechny peníze, které máš ve svém penzijním fondu naspořené, protože nakoupili bezcenné papíry. Vždyť vlastně ani důchod nebudeš potřebovat, protože se sám o sebe postaráš v 65 letech. Ta špína by ti tvé peníze ochránila, ale ty své vlastní peníze v penzijním fondu nechceš, tak proč by měly být tvé peníze ochráněny. Na západ od nás si rádi všichni nechají své peníze ochránit a nemají rádi zloděje v bílých límečkách. Až tě na stará kolena pošle Aksamit-vlastník domu, kde bys mohl bydlet a nebudeš mít důchod a ani na nájem - do Severní Koreje - tak si vzpomeň na svá slova.

Petr.p 25.10.2008 12:42

Inu,

Inu, správnou věc je třeba uplatňovat ve správnou dobu. Že občas nastává tak nečekaně je obdou  přírodního zákona o zemětřesení.  A že lze i na neštěstí vydělávat ,není nic mimořádného. Je to jedna s konstant politického života. Žel, ale to je tak všechno.....

Kon 25.10.2008 12:05

Když - tak

Když už záruka za nominální výši vkladů, tak, a ještě důležitěji, záruka za původní kupní sílu vkladů.  Při vysoké inflaci bude vkladatelům záruka za vklady na p.d.

NobodyWasHere 25.10.2008 11:12

jen bych podotkl,

že v zahraničních případech se jedná o státní garanci za 100% vkladu (i když stát má jen co ukradne těm, kdo vydělávají), kdežto v pojetí černé díry Kalouska jde o povinné pojištění vkladů odvodem do garančního fondu. Státní garanci si banky do poplatků nepromítnou, kdežto povinný odvod do garančního fondu samozřejmě ano.

kirast 25.10.2008 10:48

Co se odehrálo, že došlo k změně názorů?

Především pak Kalousek dostal vyznamenání nejlepšího ministra financí ve východním bloku evropy a potom ostatní země se nás neptaly a ručení vkladů jednostranně zvýšily, čímž vyvolaly tlak na přesun účtů od nás do jejich bank. A poplatky se, doufám, zvyšovat nebudou, protože záruky dávají vlády, tj. ručí vkladatelům penězi ze státního rozpočtu, z daní, to znamená z vlastních peněz těch, jimž za účty ručí! Čili, byla by to opravdu nevídaná sprostota, kdyby si banky za to nechaly zaplatit znovu.

Alfons 25.10.2008 7:55

Třeba Kalousek zvládne i měnovou reformu.

Ta by neuškodila. Má se přece pomáhat chudým.;-D