24.4.2024 | Svátek má Jiří


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Riki 2.10.2008 13:32

Re: Re: Re: Re: Re: já si to nemyslím

Opotřebování a amortizace se pochopitelně netýkají peněz, ale nářadí, peníze znehodnocuje inflace, to je právě ta analogie. Chápat lze úhradu za úschovu, ne za poskytnutí výrobního prostředku k používání a tvorbě zisku. Nevšiml jsem si, že by někdo zpochybňoval úhradu za výběr peněz z bankomatu na druhém konci světa, ale předpokládám, že i tam si lze v nějaké půjčovně nářadí zapůjčit :)

Pete 1.10.2008 20:52

Tyto bankovní poplatky nás ovšem zachránili před světovou krizí !

České banky totiž vydělávají na poplatcích, nemusí se potom tolik zabývat skutečným bankovnictvím a krize se jich prý netýká.

Mr. Humble 1.10.2008 17:04

Re: Nenasytnost bank je asi svetova

Souhlas.   U nás  to mělo v posledních 20 letech 2 etapy:

I. bankovní socialismus

II. polatkové bankovnictví

U obou asistoval bankovní úředník  Václav Klaus.

Gustav 1.10.2008 16:36

Re: Nenasytnost bank je asi svetova

Máte špatný titulek. Správně by mělo být "Nenažranost bank .... "

Franta 1.10.2008 13:47

Myslím, že je to o konkurenci

Myslím, že je to všechno o konkurenci. I u nás už existují banky, kde se neplatí žádné poplatky za vedení účtu, za internetbanking, za platební kartu nebo za položku. Mám namysli např. mBank. Je to jen o tom, abychom to trochu sledovali, případně si vyměňovali zkušenosti a nezůstávali zbytečně u drahých bank. Já mám dobrou zkušenost rovněž s Raifeisen (bývalá eBanka) co do rychlosti prováděných převodů. Vedení účtu je tam rovněž zdarma při dodržení určitých měsíčních obratů.

AndyO 1.10.2008 13:40

Re: Re: Re: Re: já si to nemyslím

tak například  Moneybookers:

Poplatky za vedení účtu - žádné Úroky - žádné, ale vzhledem k nízkých sazbám v bankách je tohle kritérium zanedbatelné. posílání peněz na jiného uživatele - 1% z částky, ale maximálně do 0.5 euro přijímání peněz od jiného uživatele - zdarma vklad peněz pomocí bankovního převodu - zdarma vklad peněz pomocí platební karty - 3% z částky výběr peněz pomocí bankovního převodu - 1.8 Euro výběr peněz pomocí platební karty - pravděpodobně není podporováno výběr peněz pomocí mezinárodního šeku - 3.5 Euro

Mně tedy nepřipadá, že by to nebyly poplatky...ono je jedno, zda se to jmenuje poplatek, podstatné je to, že zadarmo banka s vašimi penězi nepracuje

Rudolph 1.10.2008 13:30

Re: Re: Re: já si to nemyslím

Tak to nemáte pravdu. Banky by rády, ale než se podaří poplatky prosadit třeba v Anglii, bude to trvat...

Kanadan 1.10.2008 12:31

Nenasytnost bank je asi svetova

Za starych dobrych dob nam v Kanade banky slouzily bez poplatku, jeste neco pripsaly kazdy mesic za nase penize, pak prisly i denni uroky, seky byly zadarmo, atd. Kdo delal v bance mel slusny plat, vynikajici vyhody, pojisteni, penzi, atd. Pak prisly velke zmeny. Zacalo se s poplatky a setrenim na zamestnancich. Propustit pokud mozno kazdeho, najimat lidi pres agentury na par hodin denne aby jim nemuseli platit dovolenou, pojisteni a vsechny dalsi vyhody, a treba dat i urcite prace spojene telefonem ci internetem treba i do Asie. Zpocatku bylo i vybirani ci placeni kartou z konta zadarmo. Kdyz se rozmohly platby a jine transakce pres internet tak to  zase odskakalo par zamestnancu, a postupne se zavedly poplatky. Ted kdyz banka nevydela za ctvrt roku treba 800 milonu cisteho zisku tak jiz narika. Z ceho myslite stavi banky sve mrakodrapy? Kolik milionu myslite ze dostanou rocni odmenu (mimo platu) reditele a jini (nemluve o zlatem padaku). V zavislosti na prosperite bank se prirozene pohybuje hodnota jejich akcii, a clovek by doufal, ze je dobre do nich investovat. Pak vsak prijde sok kdyz vidite jak akcie klesaji a vase investice padaji. Kdyz jsem vcera cetl kolik milionu $ dostali americti bankeri na odmenach (i za zkrachovani bank), tak se mi protacely panenky. Chcete-li videt neco zajimaveho tak se zkuste podivat na: http://video.google.com/videoplay?docid=7462852758162537355 je to s ceskymi titulky.

sdf 1.10.2008 12:29

Re: Re: Re: Když odjel kamarád dělat do Anglie

spíš jsem narážel na současnou situaci :-) třeba zítra nebude, padá vám to tam jak houby po dešti :-) Ono v dnešní době se ukazuje jak je to "výhodné" žít zadarmo a nebo na dluh.

Rudolph 1.10.2008 12:25

Re: Re: Re: Když odjel kamarád dělat do Anglie

Takhle to dopadá, když se člověk nesoustředí :-D

Rudolph 1.10.2008 12:19

Re: Re: Když odjel kamarád dělat do Anglie

To existovalo vždycky a protože se britové hned tak zblbnout, asi jim poplatky za to, že půjčují někomu cizímu peníze, ani se to výhledově nezmění.

vkladatel amatér 1.10.2008 12:06

Re: Re: poplatek za účetní položku

Aha, a co tam na té zadní straně o té položce píšou? 

Mě nenapadá nic jiného, než že by to mohl být řádek ve výpisu na straně přední.

A zdá se mi to jako dost absurdní poplatek.

jb 1.10.2008 11:57

Re: Re: Re: Re: já si to nemyslím

Tak to přece není. Když si dám k někomu do úschovy nářadí a on mi ho kdykoliv vydá v původním stavu (jaké opotřebení a jakou amortizaci peněz máte na nmysli?), tak chápu, že za úschovu zaplatím. V tomhle případě by to bylo ještě tak, že by mi nářadí vydal i na druhé straně zeměkoule :-) Zkuste jinou analogii...

Riki 1.10.2008 11:44

Re: Re: Re: já si to nemyslím

Okamžitě Vám všechno rozhodně dát nemusí, výběry nad 100T se obvykle musí hlásit pár dní předem a podíl na úrocích je skutečně směšný - nula celá nic za to že půčí peníze za 16% a víc?+poplateček za sepsání úvěrové smlouvy? Jiná analogie - půjčil byste jako řemeslník své nářadí které zrovna nepotřebujete někomu aby ho používal (opotřebení=inflace) a ještě mu platil za úschovu, za to že mu ho přivezete a odvezete, za jeho údržbu a opravy? Jestli ano tak je nejvyšší čas vyhledat lékaře...!!

Jarin 1.10.2008 11:42

Re: Re: Re: Když odjel kamarád dělat do Anglie

To £ ma bejt znacka libry...

Jarin 1.10.2008 11:41

Re: Re: Když odjel kamarád dělat do Anglie

jj, existuje. Ja mam LLoydsku, a nemuzu si stezovat, platim kolem £7 mesicne, ale mam v tom pojisteni na vsechno, co si vzpomenu (od cesty do zahranici pres domacnost az po mobil)

sdf 1.10.2008 11:40

Re: já si to nemyslím

Mě spíš příjde absurdní to, že před lety se příkazy dávaly pouze na papíře a banka musela mít stovky pořizovaček přepisujících údaje do počítače. Za položku chtěla banka peníze. Dnes jsme pořizovačky prakticky všichni a cena za položku se prakticky nezměnila.

sdf 1.10.2008 11:37

Re: Bankovní lži

50 ? není to 10 ? Já teda platím 10

sdf 1.10.2008 11:36

Re: Když odjel kamarád dělat do Anglie

Barclays, Barclays ... a ještě to existuje ?:-):-)

Schumacher 1.10.2008 11:26

Banka s nimi podniká.

Ano. Aby se jí podnikání s Vašimi penězi vyplácelo a a by nejen pokryla náklady, ale dosáhla zisku, o který se s Vámi dělí v podobě úroků, nesmíte mít na účtu pár šestáků.

Rudolph 1.10.2008 11:09

Když odjel kamarád dělat do Anglie

Když odjel kamarád pracovat do Anglie, musel si zařídit konto. Jaké bylo překvapení, když si  Barclay´s za to nic neřekla, dokonce mu občas něco připíše ... No, Čechové, je to bohužel jen jedna z mnoha položek na seznamu, který k nám do české kotlinky zatím nějak nedorazil. Zkuste se rozhlížet dál. Přeji pěkný den :-)

jb 1.10.2008 10:59

Re: Re: Re: Re: Re: Re: já si to nemyslím

hmm, čekal jsem, kdy s tím někdo přijde. Nejsem zaměstnanec banky. Jenom se mi služby bank líbí a poplatek mi přijde zanedbatelný. Ani to dvoudenní zpoždění plateb mi nevadí, když se člověk seznámí se systémem, zjistí, že to je dobře fungující systém. Proč by proboha mělo být něco zadarmo? Kdo by to měl platit? Nikdo? No nevím...

AAA 1.10.2008 10:59

Re: Re: já si to nemyslím

A co kdyz to nahodou nekdy nevyjde a misto zisku bude ztrata? Budete se ochoten na ni podilet? Aspon malym podilem :)

Rudolph 1.10.2008 10:51

Re: Re: Re: Re: Re: já si to nemyslím

Prosím vás, nechte toho, kopete za ty banky opravdu nešikovně.

AndyO 1.10.2008 10:47

Re: Re: já si to nemyslím

tedy, nechci vám kazit iluze, ale řezníkovi v mase platíte nejen nákupní cenu zboží, ale i náklady na krám, řezníkovu výplatu , zástěru, úklid, dopravu, papír na balení a mnoho dalšího. Dokonce i to nakládání s hotovostí, které dáváte jako příklad. Když řezník večer odváží služebním autem tržbu do banky, neplatí si benzín ze svého.

Představy, že průměrná banka v ČR dělá nějaké superobchody s vašimi deseti tisíci a vydělává na tom miliony je scestná.

Banka buď může uzavírat spousty úvěrových obchodů a zvyšovat tak riziko, pak její poplatky mohou být zanedbatelné nebo se držet při zemi a pak potřebuje své náklady hradit i z toho, co ji de facto nejvíc zatěžuje- běžný platební styk.

Fakt je, že poplatky za připsání úroku jsou více než trapné, takhle jste to ale chtěli-pěkně rozepsané poplatky, žádný paušál za měsíc, s kterým byste se netrápili ani vy ani banka.

A v cizině se samozřejmě poplatky platí také. NIc vám ale nebrání v tom si založit účet někde jinde,

I-Worm 1.10.2008 10:39

Re: Re: Re: Re: Re: já si to nemyslím

jen pozor, abyste tu jistotu ještě neoplakal! Ledaže, no ano, vy budete jistě agent nějaké banky, normální člověk by takovou pitomost nenapsal.

jb 1.10.2008 10:23

Re: Re: Re: Re: já si to nemyslím

Vím, že jsem v menšině ve svém názoru. Mně ale přijde jistota uložení majetku a možnost libovolného nakládání s ním odkudkoliv, kde je počítač, a možnost nákupů apod. za cenu když přeženu 5000 ročně absolutně skvělá. Rád to zaplatím a víc mě nezajímá. Ať si vydělávají, já jim to přeju...

glos 1.10.2008 9:51

Re: Re: Re: já si to nemyslím

Vy jste ..., banky Vás bezohledně okrádají, Vy ve vetšině případů nemáte jinou volbu, a Vy nadšeně hýkáte? Je zajímavé, že jinde na světe, je vedení bežného ůčtu v plusu zdarma a ještě máte připisovaný úrok. A kdyby chtěli střadatelé vybrat svoje peníze, tak banka spolehlivě padne. Říká se timu run na banku. Banka má likviditu asi něco kolem 6 procent. Prostě takové letadlo.

Jakub S. 1.10.2008 9:45

Re: Re: já si to nemyslím

Přesně, s tím řezníkem - uznání za názorný příklad pro prostý důvěřivý neustále klamaný folk!

jb 1.10.2008 9:44

Re: Re: já si to nemyslím

Já nevím, mně přijde, že to je věc banky, kde má mj majetek schovaný. Když mi ho na požádání kdykoliv ukáže, ať to dělá, jak chce. Kromě toho si nemyslím, že by banky nějak mohutně investovaly vklady na běžných účtech, to podle mě nedělají, nebo jen v malém procentu (tipnul bych si třeba 10 % peněz ze všech vkladů, co mají, ale to nevím - není tady nějaký bankéř?). Uvědomte si, že banky musejí být schopné vaše peníze kdykoliv vyplatit. Kdyby je měli rozfofrované, taky by z toho mohl být pěkný průšvih...