24.4.2024 | Svátek má Jiří


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Sch.glosátor 14.6.2007 10:43

Je to prosté. Míra spokojenosti s výší bankovních poplatků

je nepřímo úměrná výši účtu. Banka není dobročinný ústav, i když se tak zpravidla presentuje. Účelem banky je dosažení zisku obchodem s penězi. A protože správa účtu je spojená fixními náklady, je jasné, že výnos disposice s kapitálem půjčeným bance, od určité hranice je nepokrývá.  Rozhodující je poměr mezi vloženým kapitálem a úroky na jedné straně a náklady na jeho správu a zisk na druhé straně. Lze vypočítat částku, od které se křivky protínají. Nabízení platebních karet a levných úvěrů nebo dokonce na omezenou dobu bezplatných berte jako snahu po získání klienta  a získat jeho peníze. Znáte to, první dávka zdarma a už v tom jedete. Tak jako jsou produkty pro bohaté, jsou produkty pro chudé. I na nich lze vydělat, stačí když jen kape, z velkého množství kapek je celá řeka. Špatně  jsem napsal, že i nachudých lze vydělat. Právě na chudých se nejvíce vydělává, přímo nebo nepřímo. Právě masy chudých  nebo relativně "chudých"  jsou zdrojem bohatství bohatých. Funguje to jako pyramida a potravní řetězec. Opačně to nefunguje. Může se vám to nelíbit,ale nic s tím neuděláte, protože s tím nic nejde udělat. Až budete mít vlastní banku, pochopíte :-))))

Byg 14.6.2007 12:30

Re: Je to prosté. Míra spokojenosti s výší bankovních poplatků

Získat vlastní banku v česku není problém - stačí rozšířit poplašnou zprávu, počkat až banka "zkrachuje", přijít s nabídkou že jí "zachráníte" a dostanete banku a 100 miliard k tomu "pro začátek" :-).

mrak 14.6.2007 12:36

v Anglii mam ucet zdarma, debetni i kreditni kartu taky

vybery penez na prepazce nebo v bankomatu taky zdarma, nekde musi byt chyba ze si cesky banky uctuji kazdy hnuti malickem Rv a to se soudruh minuly ministrant financi prsil, jak to bankam zakaze

Byg 14.6.2007 12:43

Re: v Anglii mam ucet zdarma, debetni i kreditni kartu taky

Zákazy jsou naprd, je třeba umožnit, aby si banky konkurovaly. Zákony vezdejší stejně jako poslanci ovšem považují slovo konkurence za hanlivé slovo jim velmi cizího původu.

zdeněk 14.6.2007 15:18

Re: Je to prosté. Míra spokojenosti s výší bankovních poplatků

Zásadní omyl. Banka by tu neměla být od toho aby nám zajišťovala službu úschovy peněz, banka by si peníze měla od nás vypůjčovat a hospodařit s nimi tak aby měla zisk. Část toho zisku by potom měla dát ve formě úroků tomu kdo bance peníze půjčil.

To že od určité doby banka takto nefunguje je pouze způsobeno diktátem mocných. Správně by na to lidé měli reagovat tak že by peníze nechávali doma a bankám by nic nepůjčovali, Jenže na to jsou tu lobbisté, aby tomu zabránili(tím že zavedli téměř povinnost mít účet) a rentiéři byli ještě bohatší ;-O