25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

FINANCE: Bankovní poplatky

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
mak 3.10.2006 18:24

soudruh sobotka chtel bankovni poplatky omezit

a jak to dopadlo vsichni vidite, stejne jako ostatni zmeny cssd.

jarda O. 3.10.2006 12:37

Český stát je zloděj nad všechny zloděje už jen tím, že

v bankách daní naše úspory, jež byly minimálně jednou zdaněny daní ze závislé činnosti, či jinou daní. ;-€

Lída 3.10.2006 13:04

Re: Český stát je zloděj nad všechny zloděje už jen tím, že

Pokud vím, tak se nedaní úspory, ale úroky. Nebo ne?

jarda O. 3.10.2006 13:40

Re: Re: Český stát je zloděj nad všechny zloděje už jen tím, že

Máte pravdu, špatně jsem se vyjádřil, ale zlodějnu v tom nezapřete. :-) 

olaf 3.10.2006 16:28

Nebojte, z těch úroků

by se z vás boháč určitě nestal. Spíše si porovnejte úroky za vklad a úroky za půjčku - a ten rozdíl je zisk banky.

sov 3.10.2006 17:46

Re: Nebojte, z těch úroků

Z rozdilu vyse uroku a uroku za pujcku by banky mely zit. Ale asi to nestaci. Jak taky - posudte:Jako dlouholety klient jsem dostal postou v ramci nejake akce od CS sek na 50 tis kc. Mam prijit s dokladem a odnesu si penize - bez potvrzeni a rucitele(sic!). Ta duvera - patrim k tem dvema tretinam obcanu, kteri nedosahnou na prumernou mzdu a prijde nam (rodine - dve mzdy atd).na ucet mesicne neco kolem 20 tis. Nekolik let. Opravdu kavaliri. Na seku je napsana splatka 949Kc/mesna 72 mesicu. to jest asi 18 tis. na urocich - cca 36,5%. Ja nemam s uctem jenom vydaje za vedeni uctu,polozek,prichozi platby apod. Mam i vynosy - v jednotkach procent. Nevim, jestli mi nekdy pripsali vice nez 5-10 Kc/mes.;-) Principem vydelku bank byva schopnost sverene penize dobre investovat a zmnozit. Nasim bankerum staci sedet na zadku a nechat si platit statisicove mzdy a milionove podily za drobne prikradani od ubozaku, kteri si svoje vydelane penize chte nechte musi nechat prehnat pres tyto zlodeje.

Pamětník I. 3.10.2006 14:56

Re: Český stát je zloděj nad všechny zloděje už jen tím, že

Právě proto, že se nedaní úspory, ale úroky z nich, které jsou vaším ziskem z podnikání s penězi, chová se k nim stát jako k jakémukoliv příjmu a daní jej. To, že celková bilance vašeho podnikání s penězi je velice ztrátová, je důsledkem vaší špatné volby instituce, jež s vašimi penězi podniká a špatně zvolenému systému pateb. Jestlipak platíte všechny pravidelné platby jedním sdruženým inkasem přes poštu za jeden poplatek nebo jednotlivě zpoplatněné při platbách z účtu?

Ladislav N. 4.10.2006 0:39

Re: Re: Český stát je zloděj nad všechny zloděje už jen tím, že

"...nedaní úspory, ale úroky z nich, které jsou vaším ziskem z podnikání s penězi..."

Ziskem snad až po odečtení banklovních poplatků a inflace. Nebo snad chcete říct, že mít peníze v bance v ČR může být ziskovou činností (vzhledem k inflaci)?

Pamětník I. 5.10.2006 9:17

Re: Re: Re: Český stát je zloděj nad všechny zloděje už jen tím, že

Pane Ladislave, vás nepodezírám, že nečtete pozorně, jde jen o úhel pohledu. Z hlediska státu je úrok z vkladů příjmem z podnikání s penězi a donedávna jej stát považoval za zisk, který se uváděl např. do žádostí o dětské přídavky. Pak se někdo chytl za nos a už tam ta rubrika není, protože u nás je ukládání peněz v bance bez investování čirým šílenstvím.

Byg 3.10.2006 12:29

Uff

No jak to čtu tak mi běhá mráz po zádech. Ještě štěstí, že jsem u eBanky (program Plus). Paušál neplatím žádný, bankomaty mě stojí všechny 6,90, a neúčtují mi žádné prapodivné "poplatky za položku". Jediným absurdem zůstává pro mě poplatek za příchozí platbu. Resp. nechápu za co banky vlastně ty poplatky chtějí. Kdysi byla banka šťastná, že si do ní klient uložil peníze se kterými může banka podnikat a za to dávala klientovi úrok. Žádné poplatky tehdy nebyly! Dnes díky počítačům jsou všechny bankovní operace 100x méně nákladné a přesto si banky účtují poplatky za kdeco. Vychází mi z toho jediné - bankovní trh musí být deformovaný, jinak by poplatky dávno neexistovaly. Chce to ozdravit konkurenční prostředí v bankovním sektoru.

Jirka 3.10.2006 9:12

problém s bankovními poplatky jsem vyřešil

Zřídil jsem účty u společnosti FIO, mám je asi dva měsíce a jsem naprosto spokojen. Všechno funguje jak má a hlavně - na poplatcích jsem nezaplatil ani korunu! Škoda, že jsem to neudělal už dávno. Jak já jsem se s tou nechutnou spořitelnou natrápil.

Hlava XXII 3.10.2006 9:20

Re: problém s bankovními poplatky jsem vyřešil

Co je FIO?

Jirka 3.10.2006 10:13

Re: Re: problém s bankovními poplatky jsem vyřešil

Záložna provozovaná finanční skupinou FIO.

Když jsem o tom slyšel poprvé, tak jsem si automaticky řekl - pche, přeci nedám peníze do záložny. Jenže pak jsem na Internetu našel nějaké ohlasy - vesměs pozitivní. A zjistil jsem, že tato společnost funguje funguje docela dlouho, hlavní zaměření je trochu jiné, takže záložna je jen takový doplněk a zjevně se nejedná o předem připravený tunel, jako byly ostatní záložny, co také rychle zkrachovaly. No a i kdyby - mám tam účty, kde mám hodně pohybu s malými částkami a osobní účet, takže bych přišel maximálně o jednu výplatu. To riziko jsem s ohledem na nulové poplatky rád podstoupil. Páni, jak se mně ulevilo po odchodu z té příšerné spořitelny.

www.fio.cz

Hlava XXII 3.10.2006 11:06

Re: Re: Re: problém s bankovními poplatky jsem vyřešil

Díky, je to pro mě novina. O FIO jsem ještě neslyšel.

Joska 3.10.2006 14:48

Re: Re: Re: problém s bankovními poplatky jsem vyřešil

Díky Jirko za tip, hned se jdu informovat...

jarda O. 3.10.2006 12:13

Re: problém s bankovními poplatky jsem vyřešil

Přes Fio e-Broker obchoduji po internetu na BCPP a jsem velice spokojen. Bohužel, pro obyčejného střadetele a nepražáka, což je můj případ, je tato záložna fakticky nedostupná. O to víc mě to mrzí, když se dozvídám, že zde poskytují takové výhody. ;-(

Jirka 3.10.2006 12:39

Re: Re: problém s bankovními poplatky jsem vyřešil

Já jsem nepražák i nebrňák a do nejbližší pobočky společnosti FIO to mám skoro 100km a vůbec mně to nevadí, protože mají výborný InternetBanking, takže nemám žádnou potřebu chodit na nějakou pobočku. Pro výjimečné případy plateb v hotovosti využíváme celá rodina jeden jediný společný sporožirový účet ve spořitelně, kam si v případě nutnosti mohu platbu z FIO přesunout, případně tam hotovost vložit. Funguje to dobře a úspory na poplatcích jsou nejméně pětistovka každý měsíc. Kromě toho lze pro účet u společnosti FIO zřídit kartu u Obchodní banky, tuto službu jsem ale nevyužil, takže podrobnosti neznám. Zatím jsem maximálně spokojen, kéž by to tak vydrželo.

jarda O. 3.10.2006 12:56

Re: Re: Re: problém s bankovními poplatky jsem vyřešil

Jirko, díky za informace, jsou cenné. V  ČS využívám také InternetBanking, takže jediný problém je vyřešit přístup k bankomatu. Fajn, ještě jednou, díky.

Hlava XXII 3.10.2006 8:45

Naše banky jsou možná světové unikum.

Hlavu si mohl ukroutit jeden můj přítel, rodilý švýcar, který si založil účet u jedné banky v Česku. Je to podnikatel, za manželku má češku díky čemuž velice dobře mluví a rozumí česky. Říkal mi, že má po evropských zemích založeno asi osm účtů. Jedině v ČR mu však z účtu mizí postupně peníze aniž by k tomu dal sebemenší podnět. Ve všech ostatních zemích uložená částka, pokud zůstává bez pohybu, narůstá alespoň o symbolický úrok. Když se na to v bance zeptal a oháněl se svojí cizokrajnou zkušeností, koukali všichni dotázaní jako by se do třech nedokázali dopočítat. Že však počítat umějí je více než zřejmé. Asi si zde  jako klienti necháme líbit více než jinde. Jinak si drzost bank nedovedu vysvětlit. 

cipísek 3.10.2006 11:36

Re: Naše banky jsou možná světové unikum.

A právě chování všech bank na našem území je jediným důvodem,proč se jako obyčejný občan nemohu dočkat změny koruny na euro.V tom okamžiku totiž vyberu všechny peníze a přejedu s nimi do nejbližší zahraniční banky,kde mě nebude nikdo okrádat.Byl jsem klientem jedné banky v Rakousku,která se chovala naprosto jinak (musela,protože by v tamních podmínkách neobstála),ale její pobočky na našem území se chovají stejně humpolácky jako ostatní.Není náhodou chybička i jinde ?

Ladislav N. 3.10.2006 11:56

Re: Re: Naše banky jsou možná světové unikum.

Jsme přece "země tunelářů a bankovních lupičů" ;-P, tak se  nedivte, že vám v bankách mizí uložené peníze. Nakonec i ten Paroubek jako předseda vlády (a bývalý ekonom RaJ) tvrdil, že státní dluhy se nesplácejí...

Tak kde byste chtěli hledat současné vzory zdravých financí?

cca 3.10.2006 8:33

proč

to všechno platíme ? protože se mzda nevyplácí na ruku a banky to dobře vědí. co se  s tím dá dělat ? buď odstěhovat někam do pryč nebo nic.

rdu 3.10.2006 15:14

Re: proč

Ano, tady je skutečná příčina. Bez bankovních "služeb" bych se milerád obešel.

Yarda 3.10.2006 8:12

Citát z klasika: Lepší neř vykrást banku je založit banku.

Můj děda vzpomínal, že kdysi si banky své náklady hradili úroky z úroků.

Jinak mi poplatky z toho, že půjčuji bance své peníze aby s nimi mohla podnikat připadají stejně logické jako kdybych si půjčil auto a od majitele požadoval, aby mi platil benzín co projezdím.

Joska 3.10.2006 7:37

Největší gauneři

Naše banky považuju za největší gaunerské organizace ve státě..... Moc si přeju, aby sem vlítla nějaká dravá zahraniční banka.. Pomsta by byla sladká, tak jako u Eurotelu, Telecomu ..

tojuska 3.10.2006 8:10

Re: Největší gauneři

Nemyslím, že by to nějaká nová banka tady vytrhla. Jakmile by se tu etablovala a získala klienty, převzala by zde panující moresy, jak to učinily všechny ostatní zahraniční banky sem přišlé. To je běh na dlouhou trať. Mimochodem, co myslíte tou sladkou pomstou na Eurotelu a Telecomu? Telefonica zatím dokázala jen zvednout paušály za pevné linky a zamořit republiku modrými hadry s nápisem O2.

Joska 3.10.2006 8:12

Re: Re: Největší gauneři

Myslím tím urychlený odchod od těchto společností, jakmile to možné bylo..

AAA 3.10.2006 10:17

Re: Největší gauneři

Jo a ktera by to mela byt kdyz uz vsechny "nase" banky jsou jen pobockami tech zahranicnich?

Mil_Kra 3.10.2006 2:23

A CO TAK ZJISTIT, JAK JE TO V TE NENAVIDENE AMERICE

To by jste se divili, vy, kteri by jste nejradsi tu Ameriku utopili v lzicce vody...

Emil Kopčil 3.10.2006 6:30

Re: NEVÍM, JAK JE TO V AMERICE

ale na lžiče vody "by jsem" dokázal utopit toho, kdo dokáže napsat "by jste"