28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

FIALA: Mlha kolem Green Dealu

V deníku Právo 26. ledna to předseda vlády ČR a šéf ODS Petr Fiala zase jednou šéfovi opozičního hnutí ANO Andreji Babišovi pěkně vytmavil, protože prý jen Babiš může za fakt, že naše země je podrobena zelené ideologii Green Deal.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Šťastný 28.1.2023 5:14

;-D;-D;-D

V. Mokrý 28.1.2023 4:19

R^

M. Pecina 28.1.2023 9:28

Politika se dělá i boucháním do stolu. Kdo to neumí, nemá v politice co dělat nebo by měl být posléze souzen za vlastizradu.

K. Nový 28.1.2023 0:23

Fiala je vlezbruselista, a podporuje kdejakou kravinu, kterou mu v Bruseli navrhnou.

S. Sedlák 28.1.2023 0:37

Ćetls to vůbec??

K. Nový 28.1.2023 0:45

Ty ne, viď?

---------

Právě za českého předsednictví v EU se ideologie Green Deal začala proměňovat v praktickou politiku s realizací legislativního balíčku Fit for 55. Za aplausu až překvapeného šéfideologa Green Deal a místopředsedy Evropské komise Franse Timmermanse, jak to s jinak rebelujícími Čechy šlo hladce, české předsednictví zajistilo shodu 27 zemí nad ukončením výroby spalovacích motorů od roku 2035. Nehledě na fakt, že nová emisní norma Euro 7 fakticky výrobu nových spalovacích aut ve prospěch elektromobilů zastaví už v roce 2025. A to už nyní tvrdě dopadá na tuzemský automobilový průmysl s 10% podílem na HDP nejvýznamnější resort ekonomiky.

---------

S. Sedlák 28.1.2023 0:57

pindy. Rámec byl dohodnut a následná dohoda je již o detailech.

P. Diviš 28.1.2023 0:12

Ano, bohužel.

Názorná ukázka toho, jak politici přehazují vinu jeden na druhého, ač jsou v tom namočeni všichni.

A nejsou-li, pak jenom kvůli tomu, že jsou celkově mimo realitu. Reálná opozice prostě chybí.

S. Kubů 28.1.2023 1:41

Ke zmiňovanému textu pana premiéra, ("Green Deal: pohádky a skutečnost": Jak bylo již mnohokrát řečeno, temná síla demagogie spočívá v tom, že „ono je to všechno v podstatě pravda“ – ale ne celá:

Kromě do očí bijící skutečnosti, že „odložení zákazu využívání ruské ropy pro ČR“ je zásluhou zlobra Orbána, tak předně: Minulá vláda Andreje Babiše byla vládou menšinovou, tj. tehdejší opozice, t.j. dnešní koalice, nebyla dozajista bez vlivu. A tehdejší vládu, jak si jistě ještě mnoho lidí pamatuje, opozice „tvrdě“ kritizovala za všechno možné, zejména za nedostatečnou ráznost „v boji s pandémií covid-19“; žádný lockdown nebyl tehdy pro opozici (vyjma SPD) dost včasný, dost dlouhý, dost přísný a žádné rozhazování státních peněz během této kampaně dost velkolepé – ostatně bitva o PANDu II skoro přesně před rokem přesvědčila i nedůvěřivce, že „to šlo od srdce“... Ale NIKDY, opravdu nikdy jsme neslyšeli slovo protestu nebo nesouhlasu proti proevropským postojům premiéra Babiše, které se zhmotnily do automatického souhlasu s tím, čemu se dnes říká Green Deal. Kdy byl tehdy Petr Fiala, když dnes argumentuje, že musí jenom vylizovat, co v té době a v té věci Andrej Babiš navařil ? Nemluvě o tom, že klást odpor mohl už jako premiér i on, viz postoje Maďarska a Polska. Jeho servilita v době českého předsednictví je ještě v čerstvé paměti - přestože těsně předtím prohlašoval, že během něj otevře (např.) otázku emisních povolenek. A opravdu, víme, jak ji otevřel...

A určitě za podtržení stojí ve zmíněném komentáři naznačený dialektický postoj - na jedné straně ke (zlému) grýndýlu, a na druhé straně k (hodnému) Bruselu (jehož je Green Deal excelentním produktem). Skoro to připomíná barvotiskové legendy o zlých rádcích a hodném králi, ovšemže v poněkud progresivním kabátě. Když se dneska Fiala s Babišem trumfují, kdo byl ve vztahu ke grýdnýlu servilnějším Evropanem, působí to vskutku dost bizarně.

M. Smutný 28.1.2023 15:09

Díky za pochopení mého článku. Implicitně se vlastně Fiala od Green Dealu distancuje tím, že českou participaci na "zelené revoluci" svaluje na Babiše, a pak realizaci Green Deal v podobě již reálných kroků v balíčku Ff55 s dotačním tokem miliard nejen schvaluje. ale aktivně podporuje. Tahle argumentační nestoudnost mne přiměla k napsání komentáře.

L. Novák 30.1.2023 10:27

R^!![>-]

S. Kubů 4.2.2023 20:43

Orwell tomuto říkal doublethink, na marxáku tomu říkali dialektika - a v dobách, kdy svět ještě fungoval normálně se tomuto říkalo chucpe.