25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

FIALA: Mlha kolem Green Dealu

V deníku Právo 26. ledna to předseda vlády ČR a šéf ODS Petr Fiala zase jednou šéfovi opozičního hnutí ANO Andreji Babišovi pěkně vytmavil, protože prý jen Babiš může za fakt, že naše země je podrobena zelené ideologii Green Deal.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Ptáček 28.1.2023 8:47

Pokud pan Smutný smutní z oportunistického premiéra Petra Fialy, jistě uvítá v čele státu zásadového, čestného a vždy pravdomluvného Babiše. Brzy bude smutný nejen pan Smutný, ale celý normální národ. Jenže to už bude na smutek pozdě.

M. Smutný 28.1.2023 15:02

Pane Ptáčku, pohrávat si se jménem autora umí jen idiot a deprivant, a to ještě navíc s vaším jménem. Víte, já jsem pravici volil, ale ve svém článku musím konstatovat, že Fialova politika je eurohujerská. Jestli nejste pochopen tento obsah článku pojmout, já vám sotva pomůžu k lepšímu chápání.

J. Ptáček 29.1.2023 14:39

Sohlasím s Vámi a za pohrávání s Vaším jménem se opravdu poctivě omlouvám. Mých 82 let mě neomlouvá. Nicméně tensmutek se mně v tomto konkétním případě hodil. Takže ještě jednou omluva.

O. Kozel 28.1.2023 8:26

Chaoti tutlají závazek 5 přílivových elektráren do r. 2030!!!! Byl vytvořen fond pro spřátelené (příbuzných a známých) firmy na projekty ve výši desetičíselné výše v euráčkách a kdo si nebude moci dovolit čistou energii odebírat tak po doložení na 15 formulářích mu bude pomoženo dle hesla "Potřebné padnout nenecháme!".

R. Langer 28.1.2023 13:15

No, to by bylo, abchom z těch dotací u nás ty přílivové elektrárny nevybudovaly! ;-D

J. Lukavsky 29.1.2023 9:36

Máme dvě Jihočeská moře, Lipno a Rožmberk, to by bylo aby nám naše dvě přílivové elektrárny neutáhly ekonomiku. Jen ta povolení budou problém. J.L. end

J. Strakoš 28.1.2023 6:45

Považovat vytvoření sociálního fondu za úspěch je neuvěřitelné. Nejdříve zdražíme (třeba povolenkami) a pak peníze "nějak" rozdělíme a ještě se poklepeme po ramenou, jak jsme dobří?

Mnozí občané se pak dostanou do závislosti na státu, kterou už si žádný politik nedovolí ani zpochybnit, protože ho nezvolí, ale naopak ho budou jen navyšovat - viz extra úplatek důchodcům, který očividně fungoval.

P. Sura 28.1.2023 7:01

V čem a kde fungoval? Že bylo

po volbách? Nebo že vyhraje generál ?

J. Strakoš 28.1.2023 7:53

Třeba v tom, že jim (ANO) to hodilo nejvíce lidí. A v prvním kolem měl Babiš přes 30 procent hlasů.

Prostě to uplácení z cizího a na dluh funguje lépe než nějaká volební kampaň, speciálně kdy se nemusíte bát, že se někomu budete zpovídat, že peníze chybí.

P. Sura 28.1.2023 9:56

No, já především doufám, že konečně bude prezident, kterého lidi chtěli a ne kterej ze j velhal do přízně.

R. Langer 28.1.2023 13:16

Aha? A kterého že vlastně chtěli? 8-o

P. Brecík 28.1.2023 20:20

pane Sura. USA = 50/50 a budou mezi sebou bojovat. VB = zdr. sestry mají hlad, ale válčit se bude. FR = Macron by měl i se svou babičkou odejít .. Německo - nesvéprávné pod okupací USA. A vy by jste chtěl, aby v ČR byla duha a skvělá nálada ? Nesouhlasit / zakazovat / napadat = to jsou dnes Západní hodnoty. Je mi to líto. PS: Je mi líto Poláků. Budou platit jako mourovaní za uhlí a chtějí dávat 3,5% na armádu. A jiné dotace z EU končí, protože ekonomicky končí celá EU. Je mi fakt smutno.

Z. Lapil 29.1.2023 9:44

To jste neslyšel, že Babis se stará o lidi?

M. Boháček 28.1.2023 6:20

Kto v Green Deale "nevidí stršiaka" likvidujúceho industriálnu Európu, je buď blbec. alebo agent Great resetu.

„Evropa se zbláznila. Po agresi Putina je potřeba přehodnotit Green Deal. Green Deal ohrožuje Evropu, ohrožuje průmysl,“ řekl následně ve svém delším monologu Babiš, otázka přitom směřovala na zaměstnanost a umělou inteligenci. „To podporujeme,“ řekl Babiš.

„Neviděl bych v Green Dealu strašáka, je škoda, že ho tak démonizujeme. To samotné spojení – mnoho z občanů ani nezná ten obsah, ale ví, že je to špatně. Když se ale s občany začnete bavit o tom, že je to soubor o ochraně životního prostředí. Otázkou je, zda k této otázce postupujeme pragmaticky nebo dogmaticky,“ sdělil Pavel.

https://cz24.news/posledni-debata-pavel-je-pro-green-deal-zaznelo-na-co-se-jeste-nikdo-neptal/

J. Strakoš 28.1.2023 6:48

Kdyby to Babiš aspoň s GD myslel vážně, uvažoval bych i o tom, že mu to hodím. Problém je, že jen říká, co mu přihraje nejvíce voličů a pak dělá a podepisuje úlně něco jiného.

P. Sura 28.1.2023 7:03

A představte si, kolík lidí mu to hodí jen proto, že nechtějí poznat, jak to myslí, ze myslí jen na sebe....

M. Boháček 28.1.2023 8:48

Súhlasím s vašim hodnotením.

Iba ho doplním. Babiš sľúbi kde-čo, čo mu dá hlasy, a potom môže podpísať kde-čo. Ale nemusí.

Pavel jasne povedal, že Green Deal je OK a treba v ňom pokračovať.

Za mňa, Pavel je vyšší a efektívnejší level great reseťáckej deindustrializácie EU.

Čiže voľba zlá a horšia.

Ak sa nemýlim, do volieb sa dostali iba tí kandidáti, ktorí asi boli kdesi "odsúhlasení". Tí "nevyhovujúci" mali aj absurdnú 30% chybovosť v podpisových hárkoch, aby nemohli kandidovať. Či sa mýlim?

L. Novák 28.1.2023 10:55

M. Boháček - To si neumíš najít kvalitnější zroj informací, než je proruský DEZINFO web cz24.news ??Rv

Z. Lapil 29.1.2023 9:54

Ona ta třetina není úplně nesmyslná. Vzpominam-li dobře, tak v minulé volbě Drahoš nasbíral přes sto tisíc podpisu a zbylo mu 80 000. Jasně, třetina to zdaleka není, ale chybovost je evidentně větší, než bych věřil.

V. Šťastný 28.1.2023 5:18

Od chvíle, kdy jsme do EU vstoupili, se tak chovají bohužel všichni naši premiéři. Vzpomínám na jednoho s gulema, který tady tvrdil, "že Lisabonskou smlouvu jedině přes jeho mrtvolu", stejně nakonec podepsal a její ratifikaci v ČR aktivně podporoval.

Všichni do jednoho se ve Štrasbruselu chovali jako pytel exkrementů.

L. Novák 28.1.2023 4:39

Autore, máte pravdu. Fiala je oportunistický žvanil, který si vzal zelenou agendu za svou a bude rozhazovat desítky miliard ročně na podporu energetických "zelených" nesmyslů a elektromobility.

Když jsem si ve čtvrtek 26.1. na ČT24 (18:27) poslechl asi 20 minutový rozhovor s novým náměstkem MŽP Petrem Hladíkem (KDU-ČSL), viděl jsem jen ZELENÉHO MAGORA s vypláchnutým mozkem a nabiflovanými frázemi OZE náboženství bez schopnosti porovnat ideologické fráze s technickou realitou. Po totálně neschopné Anně Hubáčkové (KDU-ČSL) je teď Fialova vláda "posílena" o dalšího neschopného MLAMOJe, čekajícího na nového prezidenta, který jej snad schválí do ministerské funkce. Máme se na co těšit! :-P

MLAMOJ = Mladý Moderní Jinoch - už za komunistické totality posměšně používaný výraz pro velmi mladé, velmi blbé, ale velmi zanícené funkcionáře dosazené (jedinou vládnoucí) Stranou.

V. Šťastný 28.1.2023 5:13

R^:-(

J. Hajský 28.1.2023 10:40

Podobně zkratka za jménem MBA = Mladý, Blbý, Arogantní

S. Sedlák 28.1.2023 0:45

Autore, ty jsi stejný zoufalec, jako ten Babiš.

Rozpočet se také schvaluje ve dvou čteních a ve druhém není možno měnit to, co bylo schváleno v prvním. Jen naprostí ignoranti neustále vracejí jednání na začátek, protože až na schodech (v letadle, doma nebo až jim to někdo vysvětlí), pochopí, co vlastně podepsali. Nerozumím tomu, proč na ty babišárny někdo skáče nebo dokonce ze sebe dělá vola a ještě o tom napíše článek.

L. Novák 28.1.2023 4:50

Pravda je, že ty slavné rozšířené poplatky za emise dojednala už dávno Babišova vláda, takže Fiala s Hubáčkovou to jenom definitivně schválili. Ale neslyšel jsem jediné slovo, kterým by se k věci vyjádřili jako k velkému průseru, který nás obere všechny o hromadu peněz...

P. Sura 28.1.2023 6:30

Trochu optimismu kolego! Cim driv se to schválí a zavede, tim dřív se v celé nahotě ukáže, jaká je to pitomost.

P. Sura 28.1.2023 6:58

Jak je to dlouho, co Němci prosadili cestou EU zavírání dolů a uhelných elektraren? A už je zase otvírají. Sice to svádí na Putina, ale šídlo z pytle už čouhá.

T. Novy 28.1.2023 0:27

Úsměvná je myšlenka, že politika “se dělá” boucháním do stolu.

To dělal naposledy v UNO jistý Nikita Sergejevič, který mimo jiné spískal karibskou krizi.

Ale chápu, pro někoho je vrchol diplomacie dostat svojí židli u stolu štamgastů a tam je zvykem do stolu bouchat zvláště ti, co přestali srozumitelným jazykem vládnout.

K. Nový 28.1.2023 0:34

Politika se ale také nedělá tím, že udělám vše, co mi Brusel nařídí a zahodím zájmy své vlastní země.

Tedy pokud člověk není Fiala.

S. Sedlák 28.1.2023 0:54

Což je ovšem nesmysl. Pokud jsme se při přístupových jednáních vzdali třeba kvót na výrobu cukru, je hloupé, post festum, někoho vinit z toho, že s tím nyní nic nedělá.

Naše předsednictví ukázalo, že i taková země, jako jsme my může vyřešit spornou agendu. Jednání s Polskem o dolu za Fialovy vlády ukázalo, jak jednat, protože oni ten důl zavřít nemohou a to, co proběhlo teď s energiemi ukázalo prospěšnost dohody tuplem.

Uzavření mnohostranné dohody je daleko těžší a počet zájmů roste geometrickou řadou.