25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

EVROPA: Zelený útok na civilizaci

Komisařka EU pro dopravu Violeta Bulcová nám sdělila, že „Všechny druhy dopravy by měly přispět k dekarbonizaci našeho systému mobility. Cílem je dosáhnout do roku 2050 nulových emisí. To vyžaduje systémový přístup: používání vozidel s nízkými a nulovými emisemi, výrazné zvýšení kapacity železniční sítě a mnohem účinnější organizaci celého dopravního systému, a to na základě digitalizace….“

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Janyška 16.8.2019 9:11

Zelení jsou socialisté. Ti jsou největším napadením

spontánního řádu lidské interakce a lidského světa, jediné možnosti existence lidstva. Jak to, že to nevíte ? Nevíte-li to, nejste na kořenu věci a jen si tak mudrujete... Dzp.

M. Mařák 16.8.2019 10:38

Hned po nacionalistech,

tedy česky národovcích, jak napsal Hayek ve svém majstštyku Právo, zákonodárství a svoboda. Jinak souhlas.

K. Janyška 16.8.2019 14:43

Re: Hned po nacionalistech,

Vůbec nevíte co měl na mysli. Jen ty tupé... Dzp.

M. Mařák 16.8.2019 15:24

Re: Hned po nacionalistech,

Vím, nacionalisty bez přívlastku, je to z textu i v kontextu celé kapitoly a ideologických postojů členů rakouské školy jako Misese a podobně vidět naprosto explicitně. Mýlka je naprosto nemožná.

M. Rozbořil 16.8.2019 15:38

Re: Zelení jsou socialisté. Ti jsou největším napadením

A to napadení je jaké? Spontánní?

M. Hoblík 16.8.2019 9:08

Zelené palivo škodí ekologii

Zelené palivo škodí ekologii, ale přináší pohádkové zisky Babišovi. Musíme ho podporovat, je to chudák; nikde jinde ho už nemají rádi!

P. Gábriš 16.8.2019 13:06

Re: Zelené palivo škodí ekologii

No konečně!!! Už jsem se bál, že nikdo do Babiše nekopne!

M. Prokop 16.8.2019 14:45

Re: Zelené palivo škodí ekologii

Jen houšť a větší kapky, zaslouží si to.

J. Lepka 16.8.2019 8:54

Něco se děje!

IVK produkuje rozumný a nerozporovatelný článek! Že by přišli k rozumu je nepravděpodobné, tedy "ptáčka lapají". Za sebe mohu odpovědně prohlásit, že marně, tříbarevku volit nebudu.

F. Houžňák 16.8.2019 8:43

Lithium-kobaltové baterie, tedy suroviny z nich,

se recyklovat sice dají, ale jsou s tím veliké problémy, buďto je třeba používat spousty agresívních chemikálií (hydrometalurgie), nebo hutní techniky - ta ovšem zničí lithium a zrecykluje pouze kobalt, a potřebuje spoustu energie. Pěkné shrnutí je na cen.acs.org/materials/energy-storage/time-serious-recycling-lithium/97/i28

R. Dubravský 16.8.2019 8:38

Auta jsou jen prostředek,...

...jen zástupné téma, jen prostředek jak lidem znemožnit život. Skutečným cílem ekoteroristů je odstranit lidi. Samozřejmě tedy kromě sebe.

J. Lepka 16.8.2019 8:56

Re: Auta jsou jen prostředek,...

Už jsem to v diskuzi zvedl, ale rád se zopakuji :

Redukce počtu obyvatel na Zemi o cca 5 miliard je :

a) šlechtitelsko-chovatelský záměr

b) statistika

c) genocida

J. Vintr 16.8.2019 11:47

Re: Auta jsou jen prostředek,...

V tom případě jsou to úplní blbci, protože takhle selektivně poškodit jen část obyvatelstva nelze. Když něco podělají, odnesou to všichni včetně nich.

S. Petr 16.8.2019 7:57

Kdy se lidé jako autor už konečně poučí...

Kdy se lidé jako autor už konečně poučí. Zelené aktivisty nezajímá zda je to proveditelné, nezajímá je že jejich plány porušují fyzikální zákony. Oni to tak prostě chtějí, o to zda je to vůbec proveditelné se nestarají.Oni chtějí kamión s motorem o obsahu 1L který místo škodlivin vypouští kopretinovou vůni. Už se nebudou starat o nějaká fakta, prostě to tak chtějí. Jsou jako děti, neznají fakta, nemají argumenty, neví kde se berou peníze, jediné co dítě chce je poník. Víc vědět nepotřebuje, stačí chtít poníka.

M. Prokop 16.8.2019 8:25

Re: Kdy se lidé jako autor už konečně poučí...

Autor to nepochybně ví, jak je z článku zřejmé.

J. Lepka 16.8.2019 8:58

Re: Kdy se lidé jako autor už konečně poučí...

Nesporně, jenže kolik nás takových je?

J. Lepka 16.8.2019 9:07

Re: Kdy se lidé jako autor už konečně poučí...

Proč se také neozvou všichni absolventi středoškolské fyziky, všichni elektrikáři, ti si navíc snadno dokáží představit všechny problémy kolem elektromobility, o energeticích nemluvě, u těch lze aspoň mlčení pochopit jejich zájmy na nutných nových investicích, výrobou počínaje, přes transport až po stavbu a údržbu dobíječek.

Proč se ale neozvou plynaři, kteří jistě sami musí nejlépe vědět, jak nesmyslný je postup transformace zemního plynu na elektřinu, přes ztráty samou výrobou, vedením až po dobíjení, nemluvě o ztrátách samovybíjením časem v akumulátorech, místo přímého čerpání LNG do nádrží aut, které samozřejmě bude levnější, úspěšnější a hlavně příznivější k produkci toho fuj CO2! Čili zbývá otázka : už to těm zeleným mlamojům a MAŠÍBLům někdo prozradil ???

R. Langer 16.8.2019 9:23

Re: Kdy se lidé jako autor už konečně poučí...

Ale oni se ozývají, dokonce i poměrně často a opakovaně, ale NIKDO JE NEPOSLOUCHÁ. Stejně jako třeba nikdo neposlouchal mě, když jsem osobně apeloval na své přátele a známé, a psal jsem po všech fórech a diskusích, aby jenom proboha nevolili ty Zelené sedmilháře s jejich strategií OZE, protože v konečném důsledku nám to několikanásobně zdraží elektřinu. Odbyli mě prostě tím, že "elektřina ze Slunce je přece zadarmo, tak to Zelení sedmilháři tvrdí, tak to přece musí být pravda, to přece ví každý, a ta elektřina v díky tomu v konečném důsledku ZLEVNÍ". Co potom prostě chcete dělat? To samé máte v případě atomových elektráren, silových přenosových soustav - on jim někdo řekl, že TO se prostě vyřeší, zřejmě tak, že se na to najmou ti dva významní japonští vědci ONOSETO a SAMOSE a všechno bude v pohodě. Protože proč by to jinak tvrdili, kdyby to nebyla pravda? Lidé nechtějí přemýšlet a vyvozovat důsledky, to prostě moc bolí, oni chtějí, aby jim někdo dal tu ideu, že to vyřeší za ně, a bude "líp". A potom holt spláčou nad výdělkem, aby v při další příležitosti naletěli zase jinému podvodníkovi s jinou, zatím neohranou písničkou. :-(

P. Brich 16.8.2019 11:20

Re: Kdy se lidé jako autor už konečně poučí...

A pokračovat se může dále např. na léčitelství, homeopatii, ...

Je to prostě nevzdělanost lidí a lenost myslet. Pak nastupuje víra - v duchy, UFO, zelené negramoty, Piráty, atd.

M. Mařák 16.8.2019 7:41

Dosažení takřka nulových emisí

je podle mne uskutečnitelné za pomoci ekologicky čisté jaderné energie. Neustálá fixace na Německo není argumentačně solidní přístup k tomu, aby se problematika mohla pojmout v celé své evropské šíři. Německo je sice ekonomicky silné, ale nemá ani armádu, ani jadernou vojenskou sílu. Ve Francii funguje 58 jaderných reaktorů, elektřina z obnovitelných zdrojů existuje, ale je marginální, elektřina z fosilních paliv není příliš významná.

https://en.wikipedia.org/wiki/Nuclear_power_in_France

M. Prokop 16.8.2019 8:27

Re: Dosažení takřka nulových emisí

Takže Frantíci si uhájí své jaderky, ale od elektromobilního blbnutí z příkazu matičky národů Evropy korupční nás to nezachrání. Ani dalších uhlíkových šílenství.

M. Mařák 16.8.2019 8:37

Re: Dosažení takřka nulových emisí

Mně ale auta na elektrický pohon vůbec nevadí, pokud nebudou bezhlučná,budou mít autonomii kolem tisíce kilometrů a vyřeší se infrastruktura pro jejich nabíjení. Naprosto nemám fixaci Vašeho typu na benzín.

R. Langer 16.8.2019 8:43

Re: Dosažení takřka nulových emisí

Ovšem vzhledem k tomu, že žádná taková elektroauta ani infrastruktura neexistují (a v žádné dohledné době ani existovat nebudou), nám z toho pravděpodobně plyne ta neustálá zpropadená fixace všech ostatních typů na benzín. :-D

M. Mařák 16.8.2019 10:26

Re: Dosažení takřka nulových emisí

Zatím ne, ale nikdo neví, co bude za třicet let. Podívejte se třeba na to, jaký obrovský skok udělal za tu dobu internet.

I. Schlägel 16.8.2019 12:26

Re: Dosažení takřka nulových emisí

Internet je jedna věc. Přírodní, zejména fyzikální zákony je věc druhá. První, co vezme za své, je zelená mantra o obnovitelných zdrojích. Třeba křemík, měď, lithium, kobalt, atd. se obnovují jedna báseň. stačí to odhlasovat v parlamentu. Jedno jakém.

M. Mařák 16.8.2019 13:02

Re: Dosažení takřka nulových emisí

Snad jste si všiml, co jsem výše napsal o čistém zdroji jaderná energie.

P. Moravčík 16.8.2019 13:50

Re: Dosažení takřka nulových emisí

Práve že nevie, ale vôbec nikomu to z tých zelených bláznov nevadí.

R. Langer 16.8.2019 14:33

Re: Dosažení takřka nulových emisí

Za 30 let to bude přibližně tam, kde to bylo před 30 lety. Jsem ochoten se vsadit. A nepleťte si hrušky s jabkama, internet do toho fakt netahejte, ten s tím naprosto nijak nesouvisí.

V. Šedivý 16.8.2019 9:28

Re: Dosažení takřka nulových emisí

A takovou drobnost jako pořizovací cenu elektrovozítka neřešíte? Ani cenu za kilometr?

M. Mařák 16.8.2019 10:25

Re: Dosažení takřka nulových emisí

Dnes, nebo za třicet let?