24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

EVROPA. Zakládající země EU – „vysavač“ české ekonomiky

Bylo, nebylo. Takhle by mohla začínat pohádka, ale ta by měla dobrý konec. Tento příběh však s pohádkou nemá nic společného. Současná situace připomíná spíše horor. A bude ještě hůř!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Portwyn 14.10.2016 9:29

Re: další štěkot českého frustráta

TPCA je hodně do očí bijící příklad.

Sám jsem viděl hlínu, kterou shrnuli na hromady, když to stavěli. Na téhle půdě se předtím pěstovaly okurky...

Ze zemědělského hlediska skutečná prasárna. A přitom o pár (<10) kilometrů dál je už mnohem míň hodnotná půda, kde by to nevadilo.

V. P 14.10.2016 5:45

Další Machův exot?

To jsem zvědav, jakou reálnou alternativu k EU, kam jde pětaosmdesát procent našeho exportu, nám chtějí tihle lunatici nabídnout. Snad ne Euroasijský svaz.

M. Šejna 14.10.2016 7:35

Re: Další Machův exot?

Husák nejspíš nebude Machův exot. Mám pocit, že to je exot z řad Konvičkova BPI. Alespoň se tak prezentuje názorově na svém blogu, kde požaduje kriminál pro všechny "vlastizrádce", co odmítají tvrdě postupovat proti těm pár desitkám imigrantů, kteří omylem zabloudili do Česka. Zaroveň na svém blogu požaduje okamžité vybudování koncentračních táborů pro imigranty, kde by panoval tvrdý režim a každý přestupek by se tam řešil zastřelením.

Husák je neonacista, nikoli stoupenec Svobodných.

S. Ševeček 14.10.2016 9:14

Re: Další Machův exot?

Kádrujte, pane Šejno, kádrujte.

P. Vaňura 14.10.2016 13:43

Až by u nás bylo tolik muslimů, jako ve Francii,

bude na nějakou obranu pozdě. Pak už by to zvládl jen někdo formátu Hitlera či Stalina!

T. Hraj 14.10.2016 8:35

Re: Další Machův exot?

Aneb: "Jistě, změny ano,... to ano,...všechno, ale nikndo si nemůže myslet, že to půjde bez komunistické strany!"

J. Šejnoha 14.10.2016 8:56

Re: Další Machův exot?

Přinejmnším musíte uznat, že podmínky našeho fungováí v UE jsou nerovnoprávné.

EUrodotace jsou zcela nedostačující náplastí.

Myslíte, že drtová většina zemí světa, které nejsou v EU, musí nutně obchodovat jen s Ruskem ? Napříkad Šýcarsko.

J. Žitný 14.10.2016 4:41

A za to,

s. Husaku, ze v prubehu 90.let prodali (lepe receno 'predali') zastupitele zejmena z ODS cizim firmam za par drobnych a stuzku cestne legie (jako treba dnesni poslanec EP Tosenovsky, ktery koncem 90.let predal Francouzum krajske vodarny a mestsky teplarensky podnik), za to muze Zapad? Nebo EU, jak naznacujete?

A za to, ze v Cesku jsou 25 let po plysaku platy jako v Pakistanu, taky muze EU? Nebo za to, ze jen malo Cechu umi vybudovat fungujici firmy? Kde bylo zapadni Nemecko 25 let po valce v porovnani s Ceskem za stejnou dobu po 'listopadu'...?

J. Schwarz 14.10.2016 7:17

Re: A za to,

Ba, ba... západní Německo to za 25 let po válce dotáhlo opravdu daleko. Ale Němci si uvědomovali že prohráli válku, nezbylo jim než makat jako barevní, znovu postavit rozbitá města a průmys, nestěžovat si, nestávkovat a nežalovat nový stát že nesplnil, co jim nasliboval Hitler. Válku si začali a tak se nemohli stavět do pohodlné pozice obětí, litovat se a vymýšlet si nesmysly. Byli rádi že přežili, neměli neomarxistickou "ombudsmanku" a nezvolili si zpátky nacisty protože ti jim slíbili sociální jistoty a zdravotnictví "zdarma". My jsme svým způsobem taky "prohráli válku", ale spousta lidí si pořád myslí že byla vítězná ale válečnou kořist jim někdo ukradl. Němci viděli na vlastní oči svá rozbitá města, každá rodina někoho ztratila v bojích. U nás byla o 10% kratší doba dožití než na západě ale jako ztrátu to viděl málokdo. Zastaralé fabriky, nekonkurenceschopná produkce a zchátralý bytový fond sice nevypadaly jako válečné ruiny, ale tím hůř neboť v mnohých vytrvalo mínění že šlo o hodnotný majetek který jim po letech "budování" někdo ukradl a kdyby se tak nestalo žili bychom si tady jako Švýcaři. A ještě k tomu měli socialismus!

S. Cesky 14.10.2016 8:37

Re: A za to,

to srovnání není fér a V to víte,Skopčáci byli především nastaveni Američany-kteří jim na řízení podniků dělali testy. Bavil jsem se s echtovním Sudeťákem,jenž sem do Listopadu nesměl(já zase na Západ),protože pracoval na letišti v době blokády Berlína.On jediný ze svých spolubojovníků při testech přiznal,že byl důstojníkem wehrmachtu,ostatní to zapřeli-tak ho Američané ředitelem fabričky udělali.

U nás se mělo začít soudci a testy na morální integritu nebo přejít na poroty. Jinak my se můžeme srovnávat s Ossis,což vyzní jinak,že,ale to se Vám nehodí do Vaší konstrukce..