25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

EVROPA: Sociální hazard

Česká vláda v nejbližších dnech představí dotační program, jenž domácnostem s nižšími příjmy pomůže hradit účty za energie. Cena elektřiny či plynu nyní na velkoobchodním trhu EU prudce roste a v blízké době se tento nárůst promítne také na účtech, které platí domácnosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Matura 25.9.2021 9:04

Ještě zelené Eurošílenství ani pořádně nezačalo, a Česko se po 30 letech demokratůry a blahobytu dopracovalo k energetickým žebračenkám ;-D

F. Kusák 25.9.2021 9:02

Ale jo, vymyslíš. Jen to nemá nic společného s demokratickým kapitalizmem, který jedině vede k blahobytu a prosperitě. Ale blbnutí se asi v určitých cyklech vrací, tak si to musí současná společnost vyžrat. Jsem v tom fatalista nebo lépe, věřím přírodním zákonům.

P. Skřivan 25.9.2021 9:01

Ano tento článek respektive jeho sdělení je něco jako voda je mokrá. Tedy neříká nic nového vše je naprosto jasné. V bodech:

Greendeal zničí Evropu. Každý kdo podporuje greendeal je něco jako lumík bez mozku co se žene k lepším zítřkům tak že skočí z útesu. EU jasně dokazuje že nás záměrně vede do chudoby. Nejdříve pokus o zaplavení migranty teď greendeal.

Opravdu nechápu že to užitečným idiotům nedochází. Oni se vzdávají svého života a slepě následují vůdce. Něco o tom je i na wiki hromadná sebevražda jako záchrana:

James Warren „Jim“ Jones (13. května 1931 Crete v Indianě – 18. listopadu 1978 Jonestown) byl zakladatel sekty Chrám lidu (tuto sektu nešlo opustit), propagátor rasové snášenlivosti a levicových myšlenek 18. listopadu 1978 nařídil přítomným více než devíti stům členům své sekty hromadnou sebevraždu. Téhož dne zemřel i on.

F. Kusák 25.9.2021 8:54

Před sto lety se tvrdilo, že těmi vykořisťovanými jsou dělníci a jediné revoluční změna přinese blahobyt. A stalo se. Zavřeli a pověsili boháče a podnikatele a firmy řídili dělníci. Všichni nakonec měli velké h..... Takové a podobné zkratkovité myšlení právě vede k zkratkovité mu jednání, výsledkem jsou jen haldy mrtvol.

F. Navrátil 25.9.2021 8:41

Evropa se díky degenrovaným bruselským politikům dostává do slepé uličky. Vydělávají na tom pouze firemní giganti a nepřizpůsobiví. Ti ovšem daně neplatí. Celý ten karneval platí střední vrstva, která pracuje, platí daně, zdravotní a sociální pojištění a vychovává děti. Ovšem pozor! Propad střední vrstvy, která představuje stabilizátor společnosti, má za následek revoluci.

J. Vlk 25.9.2021 8:25

Podstatou je ztráta soběstačnosti, nezávislosti, která se dnes odehrává energetice. Podobně i v několika dalších odvětvích, které jsme v minulosti opustili. S tím je spojena i určitá ztráta svobody. Lze pozorovat bezmoc státu, nerozhodnost a ztrátu odvahy představitelů energetických firem jít do rizika a čelit problémům.

P. Dvořák 25.9.2021 8:16

Titulek není stupidní. Nemůžete za slovem "sociální" vždy vidět jen ekonomický pojem. Jedná se i o sociální ve smyslu "společenský".

Takže bych to viděl i tak, že se opravdu jedná o "sociální hazard", tedy praktický průzkum, od kdy se obyčejní lidé naserou a půjdou si to s těmi nahoře vyřídit. No a pak přijdou ke slovu policie, armáda a jiné složky.

Obloučkem bych se vrátil ke slovu "sociální" a to v sousloví jako název politické strany "Sociální demokracie". OTÁZKA: Opravdu to výběrové řízení na zakoupení vodních děl prováděl Hamáček pro potřeby hasičů?

:-) ;-O ;-€

J. Nevrkla 25.9.2021 7:58

Vývoj je to dávno očekávaný, chce se škodolibě podotknout. EU na tom skončí, jiné cesty není. Po tom všem falešném kázání ten vzestup Rusům přeji.

F. De Winter 25.9.2021 7:52

To nevymyslíš. Zdaníme zdroje a pak dotujeme spotřebitele, kteří na to nemají. Vítejte v EU. EU:-P

F. De Winter 25.9.2021 7:50

Ano, také nechápu proč lidé volí neustále proevropské strany, které problém způsobily.:-/

S. Sedlák 25.9.2021 7:02

Co je to za stupidní titulek? Prodraží se všem. To, že tady někdo vymýšlí dotace je jen pokus uchlácholit joudy, kteří volí tupce, kteří neumějí hospodařit (jako máme my), aby je volili.

R. Langer 25.9.2021 5:37

A bude hůř... :-(