17.4.2024 | Svátek má Rudolf


Diskuse k článku

EVROPA: Propaganda na nás útočí

Lži, lži a zase lži. Napůl bláboly a nesmysly z neznalosti, napůl manipulace z touhy ohnout historii ke vkusu svému.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Patkoš 29.8.2016 19:20

.

Nejhorší je vložit oponentovi do pusy něco co neřekl a s tím pak polemizovat. Nikdo neřekl, že Británie pocítí důsledky Brexitu hned po referendu probůh. Británie je zatím člen EU, neví se zatím ani kdy ani za jakých podmínek z EU vystoupí. Stejně jako bylo od některých lidí stupidní vyvozovat závěry z pádu libry hned po referendu je stupidní měsíc poté slavnostně prohlašovat, že nebe nám na hlavu nespadlo a všechno byla propaganda. Jaké to bude mít pro Británii důsledky si fakt budeme muset počkat.

M. Prokop 29.8.2016 21:11

Re: .

No, nikdo ... Šejna se zde na to téma vyteloval a vyteluje až až.

M. Šejna 29.8.2016 18:00

pane Aldo

tak teď jste tomu nevychovanému spratkovi jménem Ladislav Novák 475 rozšlapal bábovičky.

:-D

J. Svoboda 29.8.2016 20:38

Re: pane Aldo

Nejlepší je, že eurohujer si osobuje právo rozhodovat o tom, kdo je nevychovaný spratek a kdo jako on sám je "vychovaný" eurohujer.

L. Florner 29.8.2016 15:39

Finančníci vskutku hledí na příležitosti...

...a je pro ně důležitá i jistota. Aktuálně mají jistotu v tom, že Brexit nezačne před koncem roku 2016, do té doby bude prostředí stabilní stejně, jako by žádné referendum nenastalo. Až někdy někdo prohlásí, že aktivuje článek 50, budou mít finančníci přesně 24 měsíců další jistoty. V těch 24 měsícíh se změní jen málo (politické výkřiky finančníky beztak moc nezajímají), chleba se začně lámat až když začnou platit brexitové dohody, budou-li dohodnuty, neboť dohodnout se je v Evropě čím dál složitější (na zásadních věcech, s banány to jde hravě). O něco víc než 2 roky je pohodlná doba na dojení libovolné kravičky, i kdyby se ta kravička měla v té době přestěhovat do jiného kravína a na jiné pastviny a v Británii nechat jen kancelář kontraktora (britského...polského...ne, možná fakt i britského dojiče, krmiče a zootechnika si třeba zaměstná Farage ve své garage, budou mu za těžké ůlibry leštit nezávislou limousine, mléko se bude asi dovážet...nebrat doslovně, je to jen příměr).

Predikovat Británii pád do bahna inflace a hroutící se hospodářství, je hloupost. Stejná hloupost je ale jásat nad aktuálními čísly a mlátit s jejich výtisky hlava nehlava všechny ty katastrofisty. Pro Británii bude v následujících dvou letech zásadní, jestli politická reprezentace dokáže udržet Brity v klidu a na nákupech a jestli se kontinentální Evropa dá dohromady s rozumem a vykope do politického důchodu Merkelové, aniž by si je vyměnila za Le Penové. To první, dovoluji si trochu věštění z křišťálu, asi klapne (až na Wells, kde jsou ale všichni beztak zvyklí, že se na ně kašle, takže žádná změna), to druhé nejspíš ne. Až Brexit skutečne nastane (ne, ještě opravdu nenastal), bude otázka, jak se k tomu postaví trhy - jestli v Británii najdou dostatek jistoty, nebo jestli se rozhodnou dojit jinde. Pak se může buď nestát vůbec nic, nebo se v Británii během prvního týdne 25. měsíce po "50 now!" vymažou zisky za celé uplynulé dvacetiletí. Možné je obé, stejně jako jakákoliv další možnost.

V. Vaclavik 29.8.2016 16:28

Re: Finančníci vskutku hledí na příležitosti...

"Možné je obé, stejně jako jakákoliv další možnost."

Takze vlastne rikate, ze nic nevite (nevime), ale moznosti vsichni predkladate v rozsahu katastrofickych po neutralni. Ale je tu jeste treti moznost, a to, ze financni centrum UK odsaje posledni zbytek soudneho financnictvi z EU do 'svobodnejsiho sveta' a bota de fakto bude na druhe noze - financni sektor EU zkolabuje, nebo prinejsmensim oslabi, pricemz obe muze vest ke kolapsu EU, protoze je to obr na hlinenych, cti socialistickych, nohach.

J. Kanioková 29.8.2016 20:48

:)))))))))

P. Urban 29.8.2016 16:39

Evropa vykopne Merkelovou

Le Penové se vyhne a do čela postaví ... J.C.Junckera?

Koho vlastně v čele Evropy chceme? Čaroděje Brumbála? Jenže ten by to nevzal.

M. Prokop 29.8.2016 21:11

Re: Evropa vykopne Merkelovou

Nechci žádné "čelo Evropy". Nejsou zde na to Evropané.

I. Schlägel 29.8.2016 14:00

Oni si s tím Britové poradí.

Žádný strach. A udělají to způsobem, který pro ně bude nejvýhodnější. Případně to udělají jinak. Je to na nich. Ovšem "brexit-hujeři" nemají na argumentační giganty v táboře euro-hujerů. Ze Evropu vede s převahou Schulz s Junckerem, za českou kotlinku stačí mistr Prouza. Co slovo, to perla.

M. Prokop 29.8.2016 15:58

Re: Oni si s tím Britové poradí.

Já bych tomu slovu (H)hujer ponechal jeho původní význam. "Brexit-hujer" je nesmysl, hodný leda tak hujerů.

I. Schlägel 29.8.2016 16:12

Re: Oni si s tím Britové poradí.

Ano, není to můj výraz, pomohl jsem si kreativitou diskuzního kolegy :-)

J. Chaloupka 29.8.2016 13:55

V křeči byli jen naši "prodavači emocí" (dříve novináři),

rozumného člověka muselo napadnou, že vyskočí-li Britové z té EU byrokratické mašinerie, tak možná ze začátku sníží cenu libry, ale v delším "časovém horizontu" musí na tom naopak vydělat. Ostatně soudím, že budou-li rozumní, a oni budou, tak naopak nadnárodní firmy budou svá sídla přenášet z Bruselu do Londýna.

L. Florner 29.8.2016 15:45

Re: V křeči byli jen naši "prodavači emocí" (dříve novináři),

Pro nadnárodní firmy bude důležitá velikost trhu a přístup k penězům. Pravidla Unie budou muset dodržovat stejně, ať už budou v Londýně nebo Paříži. Rozdíl by mohl být jen v tom, že v Londýně bude v centrále moci pracovat 75% mužů a 25% žen, zatímco v Paříži bude muset v centrále pracovat 25% mužů, 25% žen, 25% transgender a 25% bytostí bez rozlišeného pohlaví. I když, ona ta Británie má i v tomhle dost másla na hlavě.

J. Šimek 29.8.2016 20:13

Re: V křeči byli jen naši "prodavači emocí" (dříve novináři),

A vy jste chytrej, jak rádio :o)

M. Prokop 29.8.2016 21:12

Re: V křeči byli jen naši "prodavači emocí" (dříve novináři),

Nezáviďte.

A. Alda 29.8.2016 13:06

Ano, ano a ano.

Lži, lži a zase lži. Napůl bláboly a nesmysly z neznalosti, napůl ideomanipulace z touhy ohnout realitu podle svého představ, jaká že by měla správně být.

O. Uživatel 29.8.2016 13:22

Uživatel požádal o vymazání
O. Uživatel 29.8.2016 13:39

Uživatel požádal o vymazání
A. Alda 29.8.2016 14:16

Pamatuji si, jak Británie do EHS vstupovala.

V českém i slovenském komunistickém tisku to tehdy bylo velmi rozebíráno a komentováno. Nejsqělejší ovšem byly vtipy a satiry v Dikobrazu a v Roháči - a ti stejní autoři beze studu po pádu komunistů horovali pro vstup České i Slovenské republik do EU.

Jsa stár, jsem velmi kritickým.

M. Šejna 29.8.2016 14:39

pane Aldo

kolik je Vám let? Británie podala přihlášku do EHS v roce 1961. Francie to ale vetovala, takže ke vstupu do EHS došlo až v roce 1973. To už jste tehdy četl Dokobraz a Roháč?.

R. Tesařík 29.8.2016 16:19

Re: pane Aldo

On ve 72.nebyl dikobraz ani roháč???

M. Šejna 29.8.2016 17:56

Richarde

jistěže byl.

Já se ptám na věk pana Aldy, nikoli na to, co tehdy vycházelo.

Až se budu ptát na Váš věk, také mi budete tvrdit, že už tehdy vycházelo Rudé právo?

A. Alda 29.8.2016 16:29

Ano, četl.

Mnohá čísla mám dosud schovaná na půdě. Samozřejmě i starší "předokupační" humorný tisk mám schován. Je to velmi cenný zdroj poučení. A neprodám a nedaruji. Nedám to z rukou!

L. Novák 29.8.2016 17:20

Re: Ano, četl.

Miroslav Šejna možná nepamatuje ani sovětský/ruský vpád do československa v roce 1968. Tak s ním mějte soucit, něco napsat musí, jinak by ho ČSSD odstavila od koryta... :-P

J. Kanioková 29.8.2016 20:51

Tak to jsme na tom stejně,

nostalgie mi nedovolí to zrušit..

J. Kyselková 29.8.2016 12:23

Velká Británie

má pověst zodpovědného a kvalitního parťáka na rozdíl od EU. Brexit ji zvedl.

M. Šejna 29.8.2016 12:13

Propaganda brexit-hujerů

Já považuji za nejpitomější propagandu tvrzení brexiťáků, že na vystoupení z EU se musí Británie nejprve důkladně připravit. Tahle propaganda je opravdu děsně srandovní. Jak se chtějí připravovat na něco, co už pár let předem připravovali a co mělo být odstartováno referendem? Brexitoví propagandisté zapomněli, že normální občan není zas tak blbej, a ptá se, jak je možné, že Britové nejsou vůbec na vystoupení z EU připraveni a přitom uspořádali referendum.

Pindy o tom, že to máme nechat na Britech samotných, jsou úplně vedle, protože na Britech to samozřejmě nechat musíme. Ale zeptat se "kdy už to bude?" je zcela normální. A odpověď brexit-hujerů "až to bude pro Británii výhodné" je dost pitomá. Otázka totiž pak zní " kdy to má být pro Brity výhodné?. Za měsíc? Za rok? Za deset let? Za sto let? Nebo to máme chápat tak, že vystoupení Británie z EU je dnes pro Británii nevýhodné a proto se musí počkat, až to pro ně bude výhodné?

R. Langer 29.8.2016 12:35

Re: Propaganda brexit-hujerů

Jasně, proč nechávat na Britech kdy to bude, měli to nechat na vás, a vy byste jim to už vysvětlil kdy, proč a zač! Jinak působíte, jako byste se sám toho vystoupení Británie z EU už nemohl dočkat, což je poměrně překvapivé. Ale nebojte se, určitě se dočkáte. :-D

M. Šejna 29.8.2016 14:02

pan Langře

Ano, já jsem byl proti Brexitu. Pokud se ale voliči rozhodli pro odchod, měla by britská vláda jejich přání splnit a nevymýšlet různé propagandistické kecy o tom, že je potřeba se na to připravit a že vystoupení bude až ve chvíli, kdy to bude pro Británii výhodné.

Už jen to tvrzení "až to bude pro Británii výhodné" je poněkud záhadné. Doposud nám propaganda brexiťáků tvrdila, jak je členství Británie v EU nevýhodné. Najednou potřebují počkat na chvíli, až bude pro Británii vystoupení výhodné. Mám to chápat tak, že v současnosti je pro Británii výhodnější setrvat v EU?