20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

EVROPA: Léčba mrazem

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A 23.1.2009 0:50

Re: k článku

Ale pane kolego! Saudové mají z ropných polí zisk pro rodinu. Naši "Demokradi" mohou mít zisk jen z provizí za prodej rodinného stříbra. Tak co mají dělat, chudci?

A 23.1.2009 0:24

Re: Inu pane Matocho,

Správně díte. Je to přesně v souladu s plánem Čisté pole autorů Cheynyho a spol. V Gruzii to kravatožrout sice zvoral, nicméně na řadě je opravdu Ukrajina. Neoconi plánují hromadné nepokoje ze zhroucené Ukrajinské ekonomiky a Juščenko pak požádá o zásah pořádkových sil NATO. Rusové zareagují vojenskou protiakcí a s velkou slávou pak bude vyhlášen mír po rozdělení Ukrajiny. Na Benderovském území pak vzniknou vojenské základny USA, zase o kus blíž k Moskvě. Juščenko je určen k odpisu a nahradí jej Tymošenková. Výcvik v USA už absolvovala před pár měsíci.

A 23.1.2009 0:15

Re: Kontrolní chroust

Máte to trošku pomotané, milane. Ty testy podnikli neoconi z USA. Vyhledejte si něco o plánu Čisté pole. Cheyny se tím dokonce pochlubil, že se podařilo Rusko dostat do situace, kdy si mohli vybrat jen mezi špatným a ještě horším řešením.

A 23.1.2009 0:11

Re: Od autora bych si nenechal vyhodnotit

Když pominu gramatiku, mám výhradu k logice. Apriori bojovat proti státu, který si vás nevšímá a ještě zasahovat do politiky jiných států může opravdu jen člověk plný lásky. Jak to hodláte udělat, aby na Ukrajině nebyli Rusové? To pro těch několik milionů Rusů, co od nepaměti žijí na Ukrajině, hodláte zase otevřít koncentrační tábory GULAG?

hraničář 22.1.2009 18:53

aktuální doplněk k Bursíkovi

Jenom bych doplnil, že v samém závěru se Nejvyšší Žabičkář prezentoval článkem v Hospodářských novinách zeleným "poučením z poučení", že nikoliv jaderná energie ale jen a jedině obnovitelné zdroje zůstávají pro naši zářnou budoucnost to pravé ořechové. O několik dnů později jej jeho militantní pobratimové z Hnutí Duha doplnili, že vlastně žádný plyn nepotřebujeme a potřebovat nebudeme, vše se dá uspořit..... Hurá směr Severní Korea !!! Ostatním doporučuji z téhož periodika rozhovor s naším energetickým vyslancem panem  Bartuškou (tuším že ze 16.01.), který úžasná čísla o úsporách uvádí na pravou míru.

 

NobodyWasHere 21.1.2009 20:56

Re: Inu pane Matocho,

nu,myslím, že Rusko skutečně chce obsadit východní část Ukrajiny především chce zpět Krym, který mu umožní ovládat Černé moře. Scénář bude podobný jako v Gruzii. Tak max. za 2 roky uvidíte.

Inka 21.1.2009 16:48

Re: Od autora bych si nenechal vyhodnotit

Nezastávám se Ukrajiny, ani Ruska, ale jsem si vědoma propagandy obou států, Ruska zvláště. Takže to může být taky jen tvrzení o krádeži na malicherné zámince, která se dá vyvolat nečekanými změnami v daných dohodách ze strany Ruska. Ukrajina se jim logicky bránila a ejhle, zavřeme kohouty a vydusíme ty zlotřilce, co si moc dovolují. Chtěli by do NATO, ti o kousek dál radar a základny, tak to pr.  Ještě nás budou vítat (jako asi vy by jste je tady zase vítal), co?

V.Novák 21.1.2009 16:28

Re: Už hledá.

Vždyť je taky vystudovaná fyzička - tak jak by mohla být...

Vyhodnotila - vzala si poučení. IMHO správně.

Boleslav 21.1.2009 16:08

Ještě k Jájovi

Malý Aston 21.1.2009 15:41

Re: Už hledá.

Soudružka z NDR  není hloupá!

vita 21.1.2009 14:07

Už hledá.

Merkelová podpořila Nord Stream.

j 21.1.2009 13:56

Re: Kontrolní chroust

Ale zaplať pambů za tuto krizi. Evropa se z části určitě poučí a bude hledat alternativy.

j 21.1.2009 13:54

Re: Od autora bych si nenechal vyhodnotit

To jenom v tom případě pokud západní civilizaci a USA považujete za nepřítele. Pokud ano, a mi jsme v této civilizaci musíme i mi proti Rusku bojovat a nepřipustit aby u našich sousedů žádní rusi nebyli. Také logické pokud tedy nejste člověk s duší plnou nenávisti

Malý Aston 21.1.2009 13:51

Re: Kontrolní chroust

Z dlouhodobého hlediska možná nemáte pravdu.To že Putin zkouší Evropu je jasné ale bez Evropy se neobejde.Zřejmě nějaké soužití evropanů a evropanů ruských a asijských bude nutné nějak vyřešit a dořešit. Železná opona nepomůže,neboť v ten okamžik pomrzneme a  prachy které tam platíme se nám zase vracejí neboť po exportu do Ruska každá fabrika touží a snad se i modlí.Putin s námi bude jednat jako rovný s rovným jen tehdy,když budeme ve všech oblastech silní jako on a to ekonomicky i vojensky.Pokud nebudeme,bude si z nás dělat srandu a zavírat a otvírat kohoutky podle toho jak se vyspinká.Raději dohoda USA+Evropa + Rusko než Rusko+Čína,případně Indie a Evropa bez USA.:-/

Vorda 21.1.2009 13:38

Od autora bych si nenechal vyhodnotit

rozdíl ani mezi vodou a pivem. Ukrajina kradla, nechtěla dohodu o pro ni pořád zohledněných cenách, ale vinu nesou Rusové, protože zavřeli kohouty a znemožnili ukrajincům krást dál. Takto je ovšem zkorumpovaná a zpitomnělá valná část novinářů. Politici chodí kolem jak pes kolem horké kaše, protože kdyby řekli na plnou hubu, že Ukrajina je zloděj a naprosto nespolehlivý partner, tak by si mohli uříznout větev hojnosti, na které sedí. Oni totiž soudí z vyhrožování zástupců USA Rusku a odbvozují, že Ukrajina je náš "strategický" spojenec, že je spojenec zlodějský a nespolehlivý, není podstatné.

Pochopitelně, Rusko udělá vše pro to, aby jejich soused nebyl členem NATO a aby se na jeho území neobjevili cizí vojenské základny. Jen mimoňák a člověk z duše nenávidící si může myslet, že je to nelogické.

Mozek 21.1.2009 12:40

Re: Nerozumím

Marde, Ty máš minimálně poloviční IQ, než ten, co to o sobě píše. Cena za tranzit plynu byla v době konfliktu platná ještě dva roky, ale smlouva na cenu plynu končila 31.12.2008. Protože Ukrajina nechtěla přistoupit na novou cenu a navíc neplatila a kradla plyn co byl určen pro EU, byli Rusové v právu, když zastavili dodávku. Takže ne Rusko, ale Ukrajina byla vyděračem, protože si myslela, že si Rusko kvůli EU nedovolí plyn zastavit. Kde se najednou na Ukrajině objevil technický plyn, který nakonec Ukrajina nabídla na obnovení dodávek? Že nebylo v zájmu Ruska

blokovat plyn do Evropy svědčí zvýšená dodávka na maximum v

plynovodu Jamal. Komu Ty dáváš něco zadarmo? Jenom svoje bláboly.

milanS 21.1.2009 12:33

Kontrolní chroust

Rusko loni vyslalo vůči Evropě dva testy. Prvním byl Gruzínský konflikt (kde Evropa jen bekotala) a teď druhý v podobě plynového hladomoru. Výsledek byl opět stejný. Bezzubá prohlášení a smlouvy, které Kreml po podepsání odmítl a udělal si je po svém (pardón po jednání s Ukrajinou). Proto je potřeba radar v Brdech, aby Rusko vědělo, že sféra jeho koloniálních zájmů (ještě pořád máme dost uranu) končí u Užhorodu nebo při nejhorším u Jablůnkova.

Niky 21.1.2009 12:27

Re: Inu pane Matocho,

Stačí zvací dopis,když většina obyvatel Ukrajiny je pro připojení k Rusku.

honzak 21.1.2009 12:14

Re: Bursík je magor

nebo hodili na sudlice rozhněvaného lidu a oken radnice. Defenestrace se tomu říká.

honzak 21.1.2009 12:13

Re: je tam dost hloupostí

jasně vševěde! Za trest si nedám po obědě doutník. Neplač, sám si za to můžeš!

BM 21.1.2009 12:01

Re: Souhlasím z autorem článku,

A já také.R^

www racek 21.1.2009 10:47

Re: je tam dost hloupostí

až budeš klehotat příště, vyndej si dudlíka ...

www racek 21.1.2009 10:46

Re: Hlouposti..? spíš neumíte číst vy rozumbrado

dík za upřesnění. trošku jsem předběhl.:-D

honzak 21.1.2009 10:44

Re: je tam dost hloupostí

zase vedle zwracku....

Gonzales 21.1.2009 10:35

Hlouposti..? spíš neumíte číst vy rozumbrado

konec konců, temelín i dukovany jely nějaký čas na palivu westinghouse, ale kvylita kupodivu nebyla uspokojivá a tak se přešlo zpět na ruský tablety -- tak mistře tableto, jen pro vaše info, Temelín aktuálně jede na palivový soubor WH

http://www.techtydenik.cz/detail.php?action=show&id=3602&mark=

http://www.zelpage.cz/zpravy/5706

vita 21.1.2009 10:25

Re: Souhlasím s článkem!

Ovšem nikoli přes Jižní Osetii ani přes Abcházii. Takže ten ropovod patří Gruzii celý.

Kupodivu bere Gruzie plyn od Ruska - a odmítá ho poslat do J.Osetie, takže Gazprom buduje odbočku mimo gruzínské území.

Saul 21.1.2009 10:23

Re: Souhlasím z autorem článku,

Já taky. R^

vita 21.1.2009 10:21

Re: Velmi dobrý článek

Tymošenková je jediný relevantní politik na Ukrajině, se kterým se dalo jednat.

Juščenko ví, že jeho popularita je na hranici měřitelnosti, takže hraje vabank - už prakticky nemá co ztratit. Jedině kdyby se mu podařilo přesvědčit Ukrajince, že je zachránce národa, měl by šanci - jenže po druhé to půjde ztuha...

Ukrajinci mají podle mých zkušeností po krk obou "oranžových revolucionářů" - a to se setkávám hlavně s těmi ze západu, tedy původní bašty oranžového banderovce. Ti z jihu a východu, který živí zbytek Ukrajiny, do Česka gastarbajtřit nechodí - a podporují Janukovyče.

gerontusinza 21.1.2009 10:09

Inu pane Matocho,

když EU není schopná se postavit za své zájmy a zájmy svého obyvatelstva, vy si vážně myslíte že Rusko by mělo zájem obsadit Ukrajinu? Ale ale, to už by to mohlo vzít jedním vrzem až do střední Evropy při vašem myšlení,......;-D ale no tak, jsou věci a věci, zatím ten kdo expanduje není Rusko, není-liž pravda vy vypravěči nesmyslných příběhů.......;-D

Kolombo 21.1.2009 9:55

Re: Velmi dobrý článek

nechteli rusove pred par lety vydat na Tymosenkovou mezinarodni zatykac? A ted najednou skoro milenci? To jsou mi veci!