25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

EVROPA: Konec kapitalismu (nejen) v Čechách

Evropská plánovací komise. Tak by se asi měl do budoucna jmenovat, podle vyzkoušených marxistických receptů, úřad, který bude muset vzniknout v Bruselu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Němec 7.1.2020 19:37

Vlk je pošuk, v hlavě má všechno zmotaný a logika je mimo jeho kontrolu.

D. Mach 6.1.2020 19:39

Pan Vlk se nám svěřil s tím, co všechno si pamatuje z komunistického vzdělání. Bohužel to vypadá, že od roku 1990 už nic dalšího nepochopil a chápat nechce. Snižování emisí se neustíle porovnává s devadesátými lety, proto se tam odvažují napsat cíl snížení emisí o 65%, z čehož jsme již valnou část dosáhli díky změně struktury průmyslu. Na participujících neziskovkách mu vadí Člověk v tísni, ale už ne ADRA nebo Charita ČR. Nejspíš proto, že to jsou křesťansky orientované neziskovky. Ty jsou dobré, tak o nich pomlčíme. Ale při pomluvách Člověka v tísni opět použije klasickou soudružskou taktiku : oni mají miliardový rozpočet, to jim budou lidé závidět. No a závěr pak tvoří už jen nesouvislé chaotické plky a strašení. Co na tom, že agenda uhlíkové neutrality nedemontuje ani demokracii, natož pak kapitalismus. Naopak počítá s tím, že soukromý kapitál se na této cestě bude podílet. Nulová uhlíková agenda se nemusí líbit, ale když se nelíbí, tak to chce jiné argumenty, než jsou ty vycucané z prstu. S těmi sem chodí Institut VK.

O. Uživatel 6.1.2020 19:46

Uživatel požádal o vymazání
D. Mach 6.1.2020 20:10

Co vám říká program Apollo? To bylo také centrálně vymyšleno, nedávalo to příliš smysl, a výsledky využíváme dodnes a nikoho to překvapivě nezruinovalo.

O. Uživatel 6.1.2020 20:22

Uživatel požádal o vymazání
V. Petr 6.1.2020 20:43

Mýlíte se, Apollo byl KOSMICKÝ projekt v režii státu a financovaný státem. Na rozdíl od OZE to dávalo smysl a přineslo očekávané výsledky, dokonce to oceňovali od počátku i tehdejší komunisté!

Boj proti zlému CO2 je neobolševický nesmysl a protože to samotný státní rozpočet neutáhne, má být k financování DONUCENA veškerá veřejnost, dále banky a průmysl. Nejde o výzkum ale ekonomické zvěrstvo!

Je to jako když president Carter a jeho demokratičtí nástupci donutili státní ŠIKANOU tamní banky, aby finacovaly byty pro tamní nepřizpůsobivé. Výsledkem byla nakonec "hypoteční krize" z roku 2008, která přerostla v ekonomickou krizi, jenž postihla celý svět včetně nás!

P. Han 6.1.2020 23:36

"Naopak počítá s tím, že soukromý kapitál se na této cestě bude podílet." - No jistě. Soukromý kapitál si svou likvidaci bude muset zaplatit. Dobře vás to naučili, soudruhu.

M. Pivoda 6.1.2020 19:34

Nejsem klimatolog (a nemohu tedy potvrdit, kdo je dnes exper-klimatolog). Určitě ale nesouhlasím s nadpisem článku, že doje ke konci kapitalismu v důsledku klimaticky ohleduplné politiky.

Cituji z článku: "... zrušení kapitalismu a demokracie se jmenuje jistěže jinak. Říká se mu plán na to, aby byla Evropská unie do roku 2050 klimaticky neutrální. Pokud by někdo nechápal, co to znamená ... "

Já jsem jeden z těch, kdo toto propagandistické tvrzení nechápe. Chápu ale, že toto je jeden z článků, kde se evidentně pletou jablka s hruškami. (Takže nemá smysl zde komentovat chybné detaily článku.)

Naopak, v důsledku zvýšeného ekologického tlaku na podniky a instituce, očekávám, že v budoucnosti dojde ke vzniku velmi zajímavých inovací.

Inovace jsou totiž vždy důsledkem tlaku a výzvy, nikoliv důsledekm sebeuspokojení. Tuto moudrost prezentoval už před cca půl stoletím guru strategického managementu M.E. Porter z Havardu.

O. Uživatel 6.1.2020 19:40

Uživatel požádal o vymazání
D. Procházka 7.1.2020 13:14

Kde jenom soudruzi udělali chybu, že centrální řízení technického pokroku nefungovalo? A to se vědecko-technická revoluce, modernizace a inovace zmiňovala v každém usnesení?

Ten tlak nutí lidi, banky i firmy přijímat iracionální řešení.

M. Pivoda 7.1.2020 13:22

D. Procházka píše: "centrální řízení technického pokroku nefungovalo"

S tím lze určitě pro naši minulost souhlasit.

Jenže dnes jde v diskuzi o naši budoucnost. A budoucnost bude podstatně jiná, než byla naše minulost. Argumentace minulostí tedy nestačí.

L. Novák 8.1.2020 19:21

Zase jenom kecy a bláboly komunistického ztroskotance...

M. Němec 6.1.2020 17:56

ZACHRAŇ SE KDO MŮŽEŠ, NEBUDE ELEKTRIKA !!!

Vlk se podíval na Letnou, a je mu jasný, že elektrárny budou zrušený.

Měl by bejt žalovanej za šíření poplašnejch zpráv. Píše to v odstavci, kterej končí větou, že "není jiné cesty".

To je magor, chachachachachachachachachachachachachachacha.

J. Sedlář 6.1.2020 18:55

Nevysazujte medikaci, nesvědčí Vám to.

M. Němec 6.1.2020 19:13

Už jste si nakoupil elektriku do foroty ?

Už jí máte v chlívku a ve sklepě ?

Copak nečtete, co píše Vlk - elektrárny budou zrušený a elektrika nebude. Jinudy cesta nevede.

By mě zajímalo, co máí za medikaci Vlk, že takhle blbne na kvadrát a skoro všichni zdejší funebráci mu to žerou, včetně Sedláře.;-D;-D;-D

Vymaštěnec vlčí.

J. Sedlář 6.1.2020 22:19

Klíííd, co bych kupoval a natož kupil po sklepech, tam mám vína minulých ročníků. Dyť přecivá víme (ó díky Vám) že Sony nebo Panasonic nás spasí. Nevím komu co žerem, zato vím natuty, že Vy něco nežerete, ale měl byste, dle recepisu. PS: méně hulit.

P. Han 6.1.2020 23:38

To je teda magor. Každý, vámi počínaje, přece ví, že elektrika je v zásuvce.

J. Drobný 6.1.2020 19:16

Já bych mu spíš doporučil, aby přestal poslouchat Zappu. Zřejmě mu ta skvělá inspirativní a meditativní hudba vygumovala mozek. Proto je za každým příspěvkem cha.........!!

V. Petr 6.1.2020 20:54

V Německu JSOU elektrárny rušeny a cena elektřiny příslušně roste!

Zatím si mohou vypomoci dovozem, třeba od nás. Když v Německu nefoukalo, jely u nás veškeré i drahé zdroje, držené v rezervě, na plný výkon.

M. Němec 7.1.2020 19:35

V Německu třeba jo, ve Francii, v Itálii, ve Španělsku, v Británii, u nás atd. ne.

POMOC, nebude elektrika.Jinudy cesta nevede.

Řekneme si to za 10 let, funebráci poplašení.

J. Vavrochová 6.1.2020 17:53

Moc smutné, leč výstižné. Po spirále dějin se posuneme nad přelom minulého století, s relativně vyspělými technickými udělátky, které většinou jsou závislé na rovnoměrném přísunu relativně levné elektrické energie a budeme žít v "ideálním světě". Podle představ lidí, kteří podléhají svému enviromentálnímu žalu, zavřeme ty odporné, CO2 vyluzující provozy všeho druhu a následně oprášíme petrolejové lampy po prababičkách, vycídíne cylindry a širmy, abychom neplýtvali petrolejem, a budeme žít obloženi nefunkčními počítači, mobily, roboty všeho druhu a účelu, v místnostech vytápěných na nezámrzovou teplotu (+8°C). Adrenalinové sporty nahradíme pokusy o nákup nezbytností pro alespoň trochu důstojný život v nové euroatlantické společnosti. Juch!:-(

M. Němec 6.1.2020 18:32

Že vy hovoříte při funusech ?;-D

D. Mach 6.1.2020 19:42

Adrenalinové sporty se nějakým způsobem podílejí na zvyšování CO2 v ovzduší? Jestli tomu věříte, tak se vašemu pesimismu nedivím. ;-D

P. Han 6.1.2020 23:43

Zdá se mi, že - tak jako jiné druhy opic - máte chápavý pouze ocas.

M. Ejem 6.1.2020 17:39

Neměla by se pí Pixová se svým kanadským manželem ostěhovat do Kanady. Tam by jí nehrozilotakové nebezpečí a budoucnost

M. Němec 6.1.2020 16:47

Tak jsem se zase pobavil.

Dneska byl, Vlku, nejlepší fór v tom, jaks napsal, že nebude elektrika. Protože když se Vlk podíval na ty "pomatence" na letenské pláni, je mu už z tohoto pohledu jasné, že to tak dopadne. Že prostě elektrika nebude.

Panebože, dej dlouhá léta tomuhle komikovi. Motá pátýpřesdevátý, tak to mám rád. Vložky, Brusel, ekologii, pejsek, kočička a dort hadr.

Chachachachachachachachachachacha

Z. Lapil 6.1.2020 17:10

Já jsem jen obyčejnej technik, ale kde se ta elektřina vezme, když se zavřou elektrárny? FV a vítr to neutáhne, tak si mám pořídit dieselagregát? Nebo to řešit jako Fantomas nebo co to bylo za film a najmout si krásná mladá děvčata a nechat je nahoře bez šlapat na kole a roztáčet dynama?

Co se vložek týká - onehdy jsem se doslechl, že je lze nahradit mořskou houbou. Zřejmě šlo o tohle: http://kalisek.cz/faq-menstruacni-houby. A jako všechno na světě už to tu bylo: https://www.youtube.com/watch?v=WoGp6toERSY

M. Němec 6.1.2020 17:14

Kde jste přišel na to, že se zavřou elektrárny ?

Někdo chce zavřít Temelín ?

Kdo ?

V. Petr 6.1.2020 17:31

Zelení!

P. Staronový 6.1.2020 17:34

Uhelky a jaderky zelení, zabránit stavění nových jaderných znesnadněním finacování EU.

Těch zelených a jim příbuzných bylo na té Letné celkem dost, což je jeden z důvodů pro mne, abych tam nelezl.