16.4.2024 | Svátek má Irena


Diskuse k článku

EVROPA: Kdy přijde znárodňování k nám?

Čím dál víc vidím, že jsem tvorem devadesátých let: Zatímco třeba lidi z přelomu šedesátých a sedmdesátých let ovlivnila válka ve Vietnamu, a proto se přidali k hippies.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Pivoda 24.6.2019 20:03

Tržní uvažování je třeba lokalizovat, tzn. do Česka

Šichtařová: "Mě zase ovlivnil pád železné opony a ekonomická transformace. To kvůli ní jsem začala studovat ekonomii. Tržní uvažování mám zažrané pod kůží. ..."

Očekával bych asi takové relevantní pokračování od Šichtařové (Next Finance): "A právě proto, že jsem vůbec neporozuměla situaci v mém rodném Česku, starám se dnes hlavně o Německo. To je pro mne mnohem snadnější. Soudruh Babiš (který kdysi přísahal věrnost ideálům socialismu) mne dnes nechává naprosto klidnou, protože ten zmíněný soudruh chce řídit český stát jako svoji vlastní firmu. Takové jednání je v souladu s tržními principy Next Finance."

M. Bílý 24.6.2019 22:17

Re ing. Miroslav Pivoda 20:03

Že nelze letadlo řídít jako auto, k tomu dospěje i školák, ale že se stát nedá řídit jako vlastní firma, k tomu je třeba nastudovat teorii systémů, nebo alespoň Systémovou anylýzu a syntézu. Oboje se m.j. přednáší na VŠE.