19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

EVROPA: Horší potraviny pro „horší“ obyvatele

Diskuze o dvojí kvalitě potravin v EU se vede léta. EU nejdřív nechtěla pochopit, že je možné, aby na východě byly potraviny horší než na západě. Když to pochopila, začala o dvojí kvalitě aspoň mluvit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Zelený 6.5.2019 18:16

Jaký jednotný trh?

Nikomu soudnému nešlo a nejde o „jednotný trh“, což je účelový pojem používaný Šichtařovou aby vzbudila dojem, že nám zlá EU, případně ještě zlejší politici něco slíbili a pak nás ošidili. Pokud mi paměť slouží, politici a EU nám slibovali volný přístup na evropský trh, což se v mnohých segmentech trhu plusmínus daří naplňovat. Když už nám EU a politici něco ohledně trhu slibovali, ani ne tak explicitně jako spíš implicitně, tak to byl trh řekněme, férový nebo česky řečeno spravedlivý. No a to prodávání různých potravin ve stejné krabici není a nebude dokud na těch krabicích místo drobného rozpisu složení nebude stejně velkými písmeny jak např. „Kapitán Iglů“ napsáno „Pro Čechy, horší něž pro Němce“. Rádobysebevědomé tržní fanatiky poukazující na to, že je přeci složení potravin na obalu vytištěno (mmch není to taky buzerace výrobců a zbytečná buzerace, myslíte, že by bez povinnosti to dělat výrobci zveřejňovali složení dobrovolně?) bych se rád otázal, jak zjistí, že je složení které si přečtou odlišné od toho ve stejné krabici v Německu bez toho, aby si stejný výrobek v Německu koupili.

K závěru článku: Ovčan se možná smíří s tím, že je „podřadným“ občanem EU, který si může koupit jen podřadný produkt. Občan bude trvat na tom, aby si mohl vybrat co si koupí a pokud mu to prodejce nebo výrobce neumožní, pošle je k brdičkům. Aplikace „Bez Andreje“ existuje, o aplikaci „bez šizuňků“ ještě nevím, poptávka by myslím byla.

M. Prokop 6.5.2019 18:23

Re: Jaký jednotný trh?

Ciwe Zelený, jako kdyby nestačil Kratochvíl s Braunem! :-P

K. Zelený 6.5.2019 18:40

Re: Jaký jednotný trh?

Ciwe taková smůla! Zase nebylo lze ad rem!

M. Prokop 6.5.2019 20:46

Re: Jaký jednotný trh?

Ciwe, žádná res. :-P

K. Zelený 6.5.2019 22:54

Re: Jaký jednotný trh?

Být vámi, odpovím něco o úchopovém instrumentáriu, ale oba víme, že pochcat nesouhlasícímu nohavici je pro vás o tolik sladší i snazší.

P. Han 6.5.2019 23:27

Re: Jaký jednotný trh?

Mám pocit, že na nohavice si chčijete sám, zbytečné k tomu přidávat.

M. Kosejk 6.5.2019 19:26

Re: Jaký jednotný trh?

Jde o to, že EU tu různou kvalitu pod stejnou značkou toleruje - ale například nazývat tuzemský rum tuzemským rumem nedovoluje (protože prý jednotný trh). :)