19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

EVROPA: EUROrozVAL

V Senátu leží návrh na drobnou změnu Lisabonské smlouvy (konkrétně změnu článku 136 Smlouvy o fungování EU) umožňující státům eurozóny finančně zachraňovat jeden druhého.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Bílý 13.10.2011 16:50

Jak z toho ven? Jako tisíc!!!

Proto zaručenou a relativně rychlou cestou je Pinochet. Ale ten se rodí jen zřídka kdy: Takže si to vylížeme až na dno. Bon apetit! Patřím mezi ty, kteří se bojí víc řádění lůzy, než Pinocheta.

O. Kadlec 13.10.2011 17:17

Re: Jak z toho ven? Jako tisíc!!!

Vy pravičáci máte skutečně smůlu, to vím - pinochetů je absolutní nedostatek. Tak si to vyližte...my ostatní si budeme dávat pozor na to aby vás, co vyhlížíte svýho fýrera, nebylo moc najednou.

M. Bílý 13.10.2011 18:25

My jsme si, pane Kadleci (17:17)dávali pozor málo

Viz na př.:

http://www.totalita.cz/seznamy/seznamy1.php

J. Kanioková 13.10.2011 19:00

Je to strašně smutné čtení, ty seznamy. Díky

Taky Vám ta poslední doba začíná připomínat časy před r. 1948?  I s tím Pinochetem máte pravdu, byť to jméno v některých vyvolává kopřivku.. Kdybychom takového tehdy měli, nebyli bychom 40 let gubernií..

Mějte se.. :))

M. Bílý 13.10.2011 19:17

Též zdravím, paní Kanioková. Zajímavé je, že Pinochet byl podle levičáků vrah a komunisti budovateli "lepších zítřků" (na hromadách mrtvol a statisíců zničených životů)

Nelze oddiskutovat, že Pinochet jeho zemi ekonomicky povznesl a bolšáni tu naši zruinovali.

M. Bílý 13.10.2011 15:52

EU si urychlenou integrací vzala příliš velké sousto. Napsal autor článku.

Jak to sousto má být ovšem velké???? Pan Janyška to tu opakuje do omrzení. Činí to ovšem formou zcela a úplně nevhodnou a společensky nepřijatelnou. V krátkém příspěvku se to tu teď ovšem najednou nedá vysvětlit. V závěru autor uvádí: Hrozí politické zřícení Evropy. ANO! SEDLI JSME SI DO LETADLA, KTERÉ SE VZNESLO JEN MALÝ KOUSEK NAD ZEM, JE OVŠEM ŘÍZENO NESCHOPNÝMI AMATÉRY MÍSTO VYŠKOLENÝMI PILOTY!!!!!!!!!!!!

PS pro řízení všech systémů platí stejná základní pravidla. To hlavní: MUSÍ SE TO UMĚT!!! U ajráku i u státu. U toho ještě víc, protože to je systém daleko složitější (letadlo je v něm subsubsubsubsystémem)

PPS protože jsme jen kousek nad zemí mnozí z nás přežijí. Těším se s těmi přeživšími na shledání v lepších časech.

J. Kanioková 13.10.2011 18:56

Máte plnou pravdu, pane Bílý,

je škoda se vzrušovat nad názory eurohujerů, ten euroval stejně ty země zničí. Jistě i nás to částečně zasáhne, ale je to zavalí.

Pravidlem altruismu bývávalo, že bohatí pomáhají chudým. Těm to pomůže a bohatého to potěší na duši.  Jenže s EU je to naopak, Řecko se nezachrání, to je odepsané, ale zachraňují se západní banky bohatých zemí. Takže chudé Slovensko se MUSÍ zadlužit ještě víc, aby pomohlo zachránit banky "bohatého" Německa a Francie.  Ještě nevím, kdo bude zachraňovat ECB, když je naprosto plná nesplatitelných dluhopisů, kterých se už rok zbavovaly právě ty západní banky. Tak jako záp. politici natlačili banky svých zemí do kupování řeckých dluhopisů, tak poslední dobou  natlačili ECB k odkupu těchto nesplatitelných dluhopisů od bank.

A už jsou plány na zvýšení eurovalu na 3 bil., já už narazila na údaje ekonomů, že to budou 4 bil.  Takže začínám rozesílat svým známým, kamarádkám a příbuzným na Slovensko kondolence..

http://www.novinky.cz/ekonomika/247289-zachranny-fond-eurozony-se-ma-rozsirit-az-na-tri-biliony-eur.html?ref=zpravy-dne

P. Rajman 13.10.2011 15:03

ODS dostala za 1 týden 2x na frak

Nejprve v Polsku, když polští proevropští liberálové setřeli eurofobní nacionalisty Jroslawa Kaczinského a podruhé, když se na Slovensku proevropská umírněná pravice s tichou podporou Smeru zbavila eurofobů ve slovenské vládě. ODS se svou protievropskou rétorikou, kterou eurorealistický, ale prezidentovi zavázaný premiér  jen těžko kamufluje se dostává pod tlak eurofobní část strany, což ve svém důsledku může buď k jejímu rozdělení nebo totální ztrátě důvěry.

Z. Rychlý 13.10.2011 15:42

Re: ODS dostala za 1 týden 2x na frak

Nevím sice, jak to ODS v Polsku vede, či co provedla slovenská ODS, ale faktem je, že euro-filcky vítězí. Až se celoevropská dluhová záře rozline nad kontinentem, teprve tehdy bude krásně. Až si budeme všichni navzájem dlužit, můžeme si pak sednout, udělat tlustou čáru a všechny dluhy si umazat. Blbec, kdo se ještě nezadlužil.

A mimochodem, pletete si EU s Eurozónou. Není to totéž. Na Slovensku šlo o navýšení pomoci jiným za účelem zachování Eura, a to za cenu půjčky vlastní. Zatím sice na jakýsi EuroVal, ovšem o jeho okamžitém použití na záchranu Řecka nemá nikdo pochyb.

O. Kadlec 13.10.2011 16:19

Re: ODS dostala za 1 týden 2x na frak

Hlupáku! Už dávno si všichni dlužíme. Už když jste se narodil tak to tak aspoň ve svobodném světě bylo. A není důvod ty dluhy umazávat. To se stává jen v případech krachů, v naší zemi to bylo - to už je skoro dvěstě let. Teda když nepočítám jak komunisti ukradli všechny majetky i dluhy.

Z. Rychlý 13.10.2011 17:23

Re: ODS dostala za 1 týden 2x na frak

Ale, tož ! Pane prof.ing.O.Kadleci, DrSc, doktore nemocí zhoubných, nemocí latentních - to výrazivo, tož !! Kdyby se toho tatínek dožil ! To by bylo facek. A navíc jedna za chybějící inteligenci.

O. Kadlec 13.10.2011 17:44

Re: ODS dostala za 1 týden 2x na frak

Doktore Blábolile - to je hezké. Ale na jemném upozornění, že se mýlíte, neb nedomýšlíte co píšete, trvám.

P. Fiala 13.10.2011 11:02

Vyčůranost některých Čechů

Brát to ANO, dávat NE.

Pravděpodobně bychom velmi naříkali, kdyby došlo na našem území k velké přírodní katastrofě a musili jsme si půjčovat pomocí státních dluhopisů, nějaké Euro či Dollary za úrok, který by se nám jevil nepřiměřený.

Příslib není o konkrétním konání, jen o budoucím a o tom, abychom pak měli takovou hotovost k dispozici.

Asi bychom měli toho pana Kalouska opravdu odstranit, vždyť máme tu naši pokladnu práznou! a než splatíme dluhy 1500 miliard, tak tam ještě velmi dlouho nic nebude a to chce pan kalousek udělat další dluhy asi 500 miliard Kč na dostavbu Temelína, který není pro ČR potřeba, bude prodávat elektřinu do Německa.

R. Langer 13.10.2011 12:03

Re: Vyčůranost některých Čechů

On se má Temelín stavět ze státních peněz? Něco máte špatně... :-P

Z. Rychlý 13.10.2011 14:21

Re: Vyčůranost některých Čechů

Nejspíš už považuje všechno za znárodněné a státní. Možná už vidí, jak celou Evropu vlastní "evropský lid", volící s 99,999 % účastí ve volbách vládu, která dbá na to, aby se nikdo nepřiměřeně neobohatil.

V. Kain 13.10.2011 13:40

Re: Vyčůranost některých Čechů

Nezapomeňte,že o dluhy se nám lvím podílem postarali socialisté (Bohuslav Sobotka) na ně vy jejich příznivci velice rádi zapomínáte.A pokud jde o rozříření Temelína,tak než bude dodávat do sítě první proud,tak Kalousek v politice nebude.Takže si tady vážený socialisto neslintejte na triko.

J. Hejna 13.10.2011 14:09

Re: Vyčůranost některých Čechů

Tolik nesmyslů na 10 řádcích, to už je umění.

Nemáte nějakou dutinu "práznou!"?

Z. Rychlý 13.10.2011 14:14

Vyčůranost některých "Fialů",

nezná mezí. Až bude Slovensko potřebovat, tak bude Euroval prázdný (k čerpání souhlasu Slováků netřeba) a vyčerpaný na sanaci jiných jižních států EU (,které tak úžasně spolupomáhají vytvářet ten slavný evropský GéDéPé, jímž už několik roků omračujeme okolní svět a USA zvlášť).

Již vzhůru eurohujeři této země ! Již vzhůru všichni jež dluh zhnět (Píseň Fialů).

K. Janyška 13.10.2011 8:42

Politické zřícení socialistické Evropské unie je neodvratitelné ! Evropská unie musí stát ne negativní smlouvě ! Jenom ta vede k růstu na straně 3 velkých nefativ, tedy míru, svobody a spravedlnosti.... Dzp.

K. Janyška 13.10.2011 9:07

Re: Politické zřícení socialistické Evropské unie je neodvratitelné ! Evropská unie musí stát ne negativní smlouvě ! Jenom ta vede k růstu na straně 3 velkých nefativ, tedy míru, svobody a spravedlnosti.... Dzp.

...negativ...

M. Hanko 13.10.2011 7:22

Mě ale děsí

Mě ale děsí výše těch záruk. 7,7 miliardy EUR, to je 185 miliard našich korun! Navíc Slováci mají jen polovinu obyvatel než my, takže na jednoho obyvatele vychází dvojnásobek; je to to samé, jako kdyby po nás (po ČR) chtěla Evropa, abychom se zaručili (tedy v konečném důsledku taky nejspíš vydali, zaplatili) 370 miliard Kč!!!!

To je síla...

D. Seibt 13.10.2011 9:03

Re: Mě ale děsí

Slovensko ma nizsi HDP na cloveka a o neco nizsi platy, takze by to v prepoctu znamenalo jeste vic nez 370 mld. To je sila .....

J. Huml 13.10.2011 6:34

Ale pan Sulik Euro podporuje,

pouze oponuje jak se se spolecnou menou zachazi...panu Sulikovi vubec nejde o potopeni Eura, prectete jeho cely rozhovor..

K. Janyška 13.10.2011 8:42

Re: Ale pan Sulik Euro podporuje,

Euro podporuje jen vůl. Sulík je vůl.. Dzp.

J. Kanioková 13.10.2011 19:13

Tak si zkuste najít Sulíkův blog, a jeho články na Sme.

Sulík je autorem poslední slovenské ekon. reformy, takže jestli někdo napsal něco, že Sulík mluví to, co tu píšete vy, tak je to formulace autora. Sulík, když už euro tedy mají, tak ví, že se ho nezbaví a nikdy by nezískal podporu voličů takovou, aby mohl z eurozóny vystoupit. Ale proti Eurovalu bude bojovat do posledního dechu...

O. Kadlec 13.10.2011 22:06

Re: Tak si zkuste najít Sulíkův blog, a jeho články na Sme.

Vy jste legrační! Na Slovensku není snad nikdo kdo by chtěl vystupovat z eurozony. Pan Sulík určitě ne! Asi to čeká až tam získáte nějakého učně.

O. Kadlec 13.10.2011 0:25

propaganda...

Senátoru Jirsovi hrozí zřícení Evropy. proč nenapíše co hrozí doopravdy? Taky mu vadí, že prý musí schválit co chtějí všichni ostatní. Proč se neptá JAK TO, že senátoři ODS chtějí něco jiného než všichni ostatní? A mezi těmito otázkami je přímá souvislost. Proč se jí senátor Jirsa nezabývá?

Osobně se domnívám, že o Evropu nejde, ani o Euro, ale jen o to, jaké projevy nejjistěji napomohou ke zvolení senátorem. V Čechách tohle funguje po mnoho generací. Už za Rakouska krmili čeští poslanci uši lidí nacionalistickými požadavky, které pak neuměli prosadit. lidem to moc nevadilo - nechtěli "prosadit" ale "slyšet".

Z. Rychlý 13.10.2011 4:28

Morální etalon

pan Kadlec přidělil panu Jirsovi určitý způsob myšlení. Podle něj špatný. Zato ti ostatní, co chtějí něco jiného, ti přemýšlejí správně.

Pane Kadleci, děte k šípku s tak slabomyslnými úvahami. Pravdu máte v tom, že o euro nejde, ale nejde o to ani těm ostatním darebákům, které jste popliváním a ponížením senátorů za ODS povýšil na piedestal. Proč se domníváte, že ti ostatní neuvažují podle stejného vzorce ? Já věru nejsem ctitel politiky a politiků ODS, ale takhle slabomyslné shození myšlenky nadnesené v článku, to jste snad nezamýšlel. To je hodně ubohé. Podle mě má senátor Jirsa trpkou pravdu - a pravdu může mít i (podle Vás) pofidérní kout senátu, který chce něco jiného, než ostatní. Pan Jirsa je konsistentní v názorech, zato ti s jinými názory mnohdy mění názory podle okamžitého  průzkumu veř.mínění.

S. Ševeček 13.10.2011 10:45

Re: propaganda...

Pane Kadleci, kandidujte na senátora.

O. Kadlec 13.10.2011 10:53

Re: propaganda...

A proč? A kdo by mne volil? Já jsem volil Tomáše Jirsu osobně. On je "můj" senátor, ne já jeho. Taky ho znám osobně. To ho ovšem nechrání před polemikou nebo kritikou.