25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

EVROPA: ESM – konec demokracie, začíná nevolnictví

Po přečtení dvou jmen čerstvých premiérů Řecka a Itálie mě zvědavost donutila si je trochu proklepnout. Bohužel, oba pánové bez jakékoliv pochybnosti zapadli do mozaiky, která se již delší dobu skládá.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Leskota 14.12.2011 21:01

Haha

Tohle nemůže být reálný... Už jsem četl hodně věcí, ale tohle je tak neskutečné, že tomu nemůžu uvěřit. Žijeme v Evropě, ve 21.století. Jsme civilizovaný národ/kontinent. Diktatura silných vůči slabým se vždycky obrátila proti těm silným a oni to moc dobře vědí. takže nic zkoušet nebudou... To co autor článku napsal zní sice strašidelně, po shlédnutí videa ještě víc( želbohu, musel jsem si k tomu pro jistotu najít české titulky na reformy.cz , doporučuju pokud by také někdo měl problém s překladem, či se obával, že špatně rozuměl) ale vize které se zde nastiňují prostě nejsou reálné. Znamenalo by to vytvoření nového fašistického impéria a uvrhnutí 500mil. lidí do finančního otroctví ze kterého by neměli šanci se dostat oni, ani jejich děti. Orwell hadr :D Pořád žijeme v demokratické evropě a tohle se nikdy nenaplní. Ale děkuji autorovi, další zajímavý názor. Je příjemné si po masáží  článků odsuzující Klause za jeho protievropská postoj, přečíst konstruktivní kritiku ESM/ EU. Kdyby podobně věcné argumenty vznášela i opozice( myslím zastánce EU ) mohla by se otevřít velmi zajímavá diskuze.

J. Šejnoha 14.12.2011 23:08

Re: Haha

S tou současnou demokracií jste si zcela  jist ?

J. Leskota 15.12.2011 10:52

Re: Haha

Zcela jistě ano. Sám se teď snažím založit novou politickou stranu, která bude usilovat o místo v příštích komunálních volbách. nejsou nám kladeny do cesty žádné byrokratické překážky, mohli jsme si napsat program a stanovy jaké jsme chtěli. Jediná nepříjemná věc, ve městě, které má 5000obyv. musíme dát dohromady petici s 1000 podpisi. Je to nepříjemné, ale pochopitelné. Takže s úrovní demokracii tady bych si hlavu nedělal. Druhá stránka věci, co za současné lidi můžeme volit ve volbách do europarlamentu a parlamentních. To je ale již zcela jiná diskuze. To že jsou lidé !!!líní!!! svrhnout vlády, které již několik let po sobě rozkrádají veřejný majetek, zvysoka na lidi kašlou, dělají si co chtějí a berou parlamentní/krajská křesla jen jako prostředek jak přihrát kšefty svým kamarádům je věc již jiná. Ale i s tím se dá něco dělat. Prostě založit stranu a dávat hlasy jí :D Kdybych měl v příštích volbách dát hlas komukoliv ze současného parlamentu tak bych se dosmrti nemohl podívat do zrcadla.  Argument vybrat menší ze dvou zel je ryzí pokrytectví. Takže ano, s fungováním demokracie jsi jsem zcela jist. A tak to podle mě také zůstane. POkud by na nás přilítla policie, zavřela nás, perzekuovali nás či jinak by nám znemožnili účastnit se voleb pod různýma záminkama budu vás informovat a dám vám za pravdu :)

Š. Hašek 14.12.2011 20:21

Doufám,

že až soudruh zoufalec Špidla překročí eventuelně hranice Švýcarska, první vhodný sedlák (jehož syn sedí na sedláckých francich v Zürichu v bance) ho propíchne vidlema. A chvíli bude klid. Bohužel jen chvíli, neboť vstanou noví bojovníci!

.

J. Kanioková 14.12.2011 18:06

K nesmyslnosti "půjčky" pro MMF:

Když už se pozornost upřela také na MMF, je třeba zmínit, že ten nebyl ustaven pro řešení problémů takového rozsahu, o který se dnes jedná, přičteme-li také Japonsko a USA. Měl poskytovat malé půjčky zemím 3. světa. Pomáhat finančně zemím rozvinutého světa nebylo nikdy jeho posláním. MMF nyní zbývá k dispozici 385 miliard $, což nestačí ani na financování Itálie! Postupně se tedy v zájmu oddalování nevyhnutelného dostáváme do situace, kdy se objem nutných prostředků k další „záchraně“ dostane mimo jakékoli možnosti případných poskytovatelů.

Předseda TOP 09 mě svým vyjádřením vede k otázce, co tedy ve skutečnosti znamená oblíbené volební heslo jeho strany o tzv. dobrém hospodáři? Ve světle ekonomických faktů je pak zajímavá i tato Schwarzenbergova citace, kterou Česká televize poskytuje na svých stránkách: „To, co se nyní stalo, popsal tak, že se dvě velké země dohodly a PŘINUTILY ostatní.“ (a tohle by měl být příští prezident?)

Myslím, že lépe tu zmiňovanou pojišťovnu popsat nelze.

Korunu tomu nasadil Bohuslav Sobotka, který půjčku do předluženého systému kolektivní nepomoci spojuje s účastí na jádře evropské integrace. Jinými slovy je náš stát natolik bohatý, že si může dovolit 90 miliardami financovat něco, co je neufinancovatelné, avšak politicky korektní.

http://proinvestory.cz/j-hladik-cesko-chce-dobrovolne-vyhodit-90-miliard

Š. Hašek 14.12.2011 20:29

Re: K nesmyslnosti "půjčky" pro MMF:

Bohuslav Sobotka/pleš je nyní pouhým poslancem (ve smyslu rozhodovacím) a fascinuje mě, jak bude rozdávat rezervy naší cedulové banky, která mi má zaručit, že zítra si v pohodě za vydělané koruny koupím rohlík. A česká firma pošle Kč kamkoliv do světa v definovaném kursu.

On si myslí, že národní banka je detašované pracoviště rozpočtového výboru PČR pod vedením nějaké soudružky Semelové. Myšleno jako příklad.

Vidím to jako Vy.

O. Kadlec 14.12.2011 16:25

Pan Pírko

nás v několika ohledech balamutí, což profíci občas dělají.

1. a především NEMÁME svůj osud ohledně peněz ve vlastních rukou. A to ani symbolicky skrze nějakého bankovního ředitele. Právěže nemáme! Je zcela v jejich rukou, toho budoucího EMS, a "my" tedy ne doslova my, ale ČR, tam nemáme ani prst, natož ruce.

2. ty populistické kecy o chuděrách dálnicích, ne které nebude! Krachne-li měnový systém, nebude na nic, nejen na dálnici, ale ani na doktora. Pana Pírka znám, školil kdekoho, i mne, je chytrej. Ale kecá.

3. záchrana bank je, pánové a dámy, NAŠE záchrana. Krachnou-li banky, přijdu nejen o peníze, ale i o výplatu. Platí mne snad banky? Dřív jo, teď jen okrajově. Ale ten kdo mne zaměstnal je bez bank taky bez peněz. Jako u většiny z vás. Ne tak u pana Pírka osobně - to je chytrá, schopná štika ve finančním světě, ten sice o něco přijde, ale hned zase půjde nahoru jako Island. Vůbec by to dopadlo tak, že hrstka z vás se stane islandem, a my ostatní dnem oceánu okolo islandu.

Jinak ovšem, až na tu pitomou nacionalistickou notu, s panem Pírkem souhlasím, jsme svědky epochálních procesů které nás a naše děti ovlivní dost zásadně. Svět už nebude jaký byl. To ostatně zažili naši předkové před sto lety taky. "Ještě že člověk neví co ho čeká!"

J. Leskota 14.12.2011 21:07

Re: Pan Pírko

Myslím, že vaše poslední věta krásně shrnula celou situaci ve které jsme. Zpíval o tom Nohavic a měl pravdu. Žijeme v nejbohatší a nejmírulovnější epoše Evropy... Kdoví co přijde za rok... Ale tak černě bych to neviděl. Pořád se mluví o krachu finančního systému, jiní zase mluví o tom jak finanční systém tohle všechno vyvolal/řídí apod. Pokud to vyvolal, tak má jistě i řešení a prostředky aby nekrachnul. Hyperinflace by přeci postihla nejvíce je. Pád akcií na samé dno. Zavření burz a především, naprosté zchudnutí těch, kteří právě tvrdou prací vydělávají na jejich chleba. To prostě není v ničím zájmu aby se tento systém rozpadl a k těm katastrofickým scénářům došlo.

O. Kadlec 14.12.2011 21:38

Re: Pan Pírko

Já se katastrofickým scénářům směji. Ovšem - že probíhají v integraci Evropy změny nevratné to nepovažuji za katastrofický scénář. Spíš za jeden z průvodních znaků "soumraku" dějin. A že se zcela změnilo těžiště světového hospodářství to jsem si už před pár lety všiml.

Myslím že to co popisuje pan Pírko může být reálná budoucnost, ale nemusí to být tragická budoucnost. lidi se báli bankéřů vždycky. Plašili i před sto lety v Americe, Bryan plašil, že USA přijde o svobodu a demokracii - a vida: banky nezastavil a USA je vzorem demokracie dodnes.

V Evropě vidím znepokojivější jevy, než možnou vládu finančních ředitelů nad rozpočty: rostoucí zástupy odmítnutých. To může být přechodná vlna, ale může to být taky trend a pak by bylo zle. U nás už je zle. Stále roste počet těch, kteří nevědí kam se vrtnout, aby se aspoň uživili. Nikdo o ně nestojí protože zaměstnavatelé vymírají. Ti chytřejší si zavedou živnosťák a zoufale se v tom plácají. A do toho je někdo přesvědčuje, že si mají spořit na důchod protože nebude.¨

Finanční ředitelé ve skutečnosti demokracii neohrozí, nemají na tom zájem, naopak. Horší bude, když před hrozbou sociálních destrukcí se demokracie vzdají sami politici. Z krajní pravice, zejména zde na Psu, po tom volají už dnes. Je jich pár, ale zase může jít o trend a může to sílit. Kdejaký pravičák si dnes hraje na "konzervativce" protože to zní. Pro ně "konzervatismus" znamená vyřadit obecný lid z rozhodování o čemkoli.

J. Václavíková 14.12.2011 23:17

Re: Pan Pírko

Kromě tendence k nacionalismu a toho pseudokonzervatismu mě zaujala ještě jedna věc. Obzvláště ti posledně jmenovaní mají jakousi pomyslnou šupléru s vzorci pro život. Vše se do ní snaží nacpat, na všechno jednoduchý recept, prostá rovnice o jedné neznámé, předpřipravené odpovědi, o ničem netřeba přemýšlet, nic zvažovat, nic znát, stačí schéma. Děsím se toho.

M. Hoblík 14.12.2011 13:57

Bez debat; je to všechno nějak nalevačku!

Nemyslím tím nalevo; ti lekavější se nemusí lekat levice! Myslel jsem, že  je to špatné, všechny společenské řády jsme už vyzkoušeli a všechny stojí za houbeles. Některé společenské řády se, pravda, drží jako h... košile, ale mají to stejně spočítané. A žádný nový na obzoru není. Napadá mne, že jsme asi udělali nějakou vývojovou spirálu (podle toho odporného Marxe) a při té prudké otočce jsme ztratili rozvahu, při čemž jsme některý společenský řád dost odbyli. Dokud však budou mezi námi takoví, co tvrdí, že prožili komunismus (který nikdy neexistoval) a budeme jim věřit, tak budeme holt muset dál napravovat nenapravitelné! Anebo začneme zase normálně přemýšlet...?

P. Čech 14.12.2011 14:12

Re: Bez debat; je to všechno nějak nalevačku!

Nemáte pravdu. Je totiž jeden společenský řád, který jsme nevyzkoušeli (nejen my) ani náhodou. V současné době tento společenský řád zkoušejí v jediné zemi na světě. Tou zemí je Švýcarsko a tím řádem je   d   e   m   o   k   r   a   c   i   e   . Zkoušeli jej před tisíciletími v Athénách ve Starém Řecku. Ani tam však nezanikl samovolně a přirozenou cestou, ale byl vymýcen vojensky, násilím a to Spartou. Od té doby se všude o demokracii jen kecá, aniž by dotyční politici věděli o čem je řeč. Že se mluví o demos krates - demokracii - vládě a moci většinové vůle občanů. Že jde zásadně o vůli většiny (nadpolovičního počtu) občanů a ne vůli nějakých, vždy menšinových spolků - politických stran. A už vůbec ne o vůli politiků. Politici v zastupitelské demokracii totiž musí hájit a prosazovat vůli většiny občanů a nikoliv vůli politických stran. Jinak se totiž nejedná o demokracii, ale diktaturu menšiny, diktaturu "elit" či diktaturu politických stran.

J. Leskota 14.12.2011 21:10

Re: Bez debat; je to všechno nějak nalevačku!

jen bych rád doplnil. Lichenštejnsko, Island teď mají přímou demokracii a státy Švédsko s Norskem, zemské vlády německých republik se systému přímé demokracie velmi přibližují.

K. Janyška 14.12.2011 10:26

Lidský svět vyrostl samovolně, neřízeně, jako spontánní řád lidské interakce, a nemohl vyrůst jinak. Na takový plán lidský rozum nikdy nestačil a nestačí, a je nutné se tomu podřídit. On řídí nás, ne my jaho. A tak to musí zůstat... Dzp.:

P. Čech 14.12.2011 14:21

Re: Lidský svět vyrostl samovolně, neřízeně, jako spontánní řád lidské interakce, a nemohl vyrůst jinak. Na takový plán lidský rozum nikdy nestačil a nestačí, a je nutné se tomu podřídit. On řídí nás, ne my jaho. A tak to musí zůstat... Dzp.:

Svět nikoliv vyrostl, ale rostl samovolně a neřízeně pouze do doby, kdy se na scéně objevila divná bytost, která jakoby do onoho světa ani nepatřila. Dokonce jsem ochoten věřit tomu (jedna z hypotéz), že do tohoto světa byl vsazen uměle a to za účelem, jehož smysl mi nějak uniká. Od objevení se homo sapiens jako druhu se již svět nevyvíjel samovolně a už vůbec ne neřízeně. Tento vývoj řídí právě onen homo sapiens a pozor, směruje jej k zániku. Jeho chybou je, že je od přírody tvorem líným a přemýšlí jen proto, aby mohl být ještě línější. Podřezává si tím ovšem větev pod sebou samým a směřuje k vlastní záhubě. O tom to je, Vy spontánní řáde lidské interakce!

K. Janyška 14.12.2011 8:36

ANo, Evropská unie je hnusným socialismem a pozor na knížete Khátla..... Dzp.

R. Gramblička 14.12.2011 8:55

Re: ANo, Evropská unie je hnusným socialismem a pozor na knížete Khátla..... Dzp.

oprava: Khárla

R. Gramblička 14.12.2011 9:08

Re: ANo, Evropská unie je hnusným socialismem a pozor na knížete Khátla..... Dzp.

To víte, v jeho věku a postavení mu to už dlouho leze na mozek

R. Gramblička 14.12.2011 7:48

ajéjé

Tak to je fáákt hustý čtení. Trošku konspirativní, ale opatrnost je na místě. Vedoucí evropská elita se svých cílů a idei patrně nikdy nevzdá a vypadá to, že pojede přes mrtvoly. Každopádně je nutné být ostražitý a všechno si důkladně promyslet. Asi jsi znovu přečtu Orwelův 1984

S. Netzer 14.12.2011 8:56

Re: ajéjé

Přečtěte jsi. :-)))

R. Gramblička 14.12.2011 9:06

Re: ajéjé

Jojo, všiml jsem si toho a už jen čekal, až se toho chytíte. Nezklamala jste mně. Určitě z toho máte radost. přeju vám ji.

S. Netzer 14.12.2011 7:22

To jsou žvásty!

Hrůza, děs.

R. Gramblička 14.12.2011 7:50

Re: To jsou žvásty!

Á, naše euroharpyje se zase tady. To by v tom byl čert, aby si neplyvla. Že se vůbec někdo odváži kritizovat svaté evropské pravdy

S. Netzer 14.12.2011 8:24

Re: To jsou žvásty!

Chápu, že pro osoby, pyšnící se takovým písemným projevem, jsou bláboly o NWO "kritika svaté evropské pravdy".

R. Gramblička 14.12.2011 9:03

Re: To jsou žvásty!

Co vám na mém písemném projevu vadí? Zmínky o NWO jsou vedlejší. Tady jde o ESM. Nečetl, jsem ho, ale jestli skutečně obsahuje takové stanovy, tak jeho přijetí by byla naprostá šílenost a sebevražda. A politiky , kteří by ho přijali, lze označit za vlastizrádce. Já jsem si komunizmu naštěstí už moc neužil, ale o další diktaturu rozhodně zájem nemám.

P. Lenc 14.12.2011 7:59

Re: To jsou žvásty!

Jo Netzer,pravda bývá hrůza a děs.Vy bohužel patříte k té skupině,která nevěří,že oprátka škrtí,dokud se na ní sama nehoupete.

T. Pansky 14.12.2011 6:38

Autorovi dekuji ... ale vetsina obcanu nema poneti, o cem ...

... mluvite. O to je realita horsi!!! Trochu odbocim: kdyz byl pred tremi lety zvolen do cela USA Barrack Obama, byl to sok v dobrem slova smyslu, nebot to byl policek vsem rasisticky ladenym skupinam (bilym, cernym, ostatnim). Ale zacaly se objevovat velmi rozporuplne dokumenty ukazujici neco jineho - s nastupem Obamy do uradu se dostava k moci velmi mocna skupina lidi z okruhu jmenovane Bilderberg Group a Trilateral Commmission (Obama, Greenspan, Summers, Gaitner, Clinton, Donilon, Kissinger, Volcker, Blair, R. Gates, Steinberg, Haass, Holbrooke, ...) Zatimco lidi sleduji verejne tance kolem Iraku, zajatcu v Guantanamo Bay, a dalsi "nesmysly", v pozadi dochazi k rozdelovani svetove vlady podle scenare lidi z okoli Bilderberg Group. Po prvotnim videni dokumentu nazvaneho "Obama Deception" vytvoreneho behem prvniho roku vlady Obamy jsem si osobne myslel, ze jde o filmovou montaz od lidi nesohlasicich s Obamou. Jenze po trech letech vlady Obamy se ukazuje, ze "new world order" (rad noveho sveta), o kterem se zminuje i autor tohoto clanku, se naplnuje. Kdo ma moznost si najit a stahnout zminovany film v anglictine a chce si nechat naskocit husi kuzi, posluzte si. ... Autorovi clanku znovu dekuji za fundovany pristup, zel, mnoho lidi neni schopno pochopit soucasne svetove deni. top0625top@live.com

J. Leskota 14.12.2011 21:21

Re: Autorovi dekuji ... ale vetsina obcanu nema poneti, o cem ...

Mluvím za sebe i za spoustu mích známích. Myšlenka NWO je veřejnosti dobře známa. nebojte se, že by veřejnost tuto skutečnost přehlížela. Ale pokud by měl člověk uvěřit jen polovině věcí o NWO tak se z toho zblázní tou strašnou paranoiu :D přistoupíte-li na myšlenku NWO tak zároveň musíte vzít v potaz že Iranskou revoluci financovala CIA a Achmadenizad je prostě jen dosazenej blbec ke kterýmu se mají obracet lidi toužící po opozici ( přesně podle románu 1984, vymyslet a řídit vlastní opozici) stejně tak jako celé napětí mezi muslimy a křesťany ( počínaje 11.září, přes patriot act, konče protesty minulou sobotu v Pakistanu proti Americké základně ) je jen uměle vyvolanej stav podle pravidla vaše krize-naše řešení. A to prostě by se dalo použít na celé zahraniční dění začínající založením FEDu 1915 ( myslím, za datem si nestojím, ale bylo to kolem něj) . Přijmete-li myšlenku utajené elity pracující na NWO tak hledáním argumentů pro podporu vašeho názoru najdete důkazy že Hitler by jen další nastrčený článek NWO, který prostě nevyšel. To je už opravdu šílené a proto to polemizování o NWO je bezpředmětné. Na světě existuje skupina elit, to je nepopiratelné, ale jejich cílem není nastolení světové vlády. Tito lidé, pokud se podíváte na ně detailně mají klasické vzdělání, jsou vychováváni ve smyslu liberalismu a dobře vědí proč myšlenka NWO je zkázonosná pro celé lidstvo a proč nikdy nemůže vyjít. To je celé co jsem  ´k tomu chtěl říct. Ještě dodatek, neberte mou reakci jako pokus o hádat se, či jakoliv napadat vás či vaše názory. Prostě při pročítání diskuze mi chybí věcná opozice a kritika zastánců teorie NWO a chtěl jsme to napravit. Budu rád, najdete-li si čas na odpověď

J. Kanioková 14.12.2011 3:44

Co k tomu říct.... je to šílené....Orwel 1984....!

V podstatě k tomu lze přidat další odkaz (sice jsem ho brala jako trošku spekulativní, ale..), ony se ty divné trendy jen umocňují.. Zde uvedená tabulka - kdo ji dělal, či kdo mu dal podklady, ten měl pěkně růžové brýle..

A zdejší odkaz na video je bez titulků, totéž s titulky je - http://www.reformy.cz/zpravy/esm-smlouva-dluh/

http://www.nwoo.org/view.php?nazevclanku=nervove-zhrouceni-21-priznaku-ze-ve-financnim-svete-se-blizi-neco-velkeho&cisloclanku=2011090089

I Čína má problémy -

http://www.velkaepocha.sk/2011112018491/Cina-Profesor-financi-rika-rezim-je-na-pokraji-bankrotu.html?Itemid=0

B. Rybák 15.12.2011 15:26

Re: Co k tomu říct.... je to šílené....Orwel 1984....!

Jako obvykle máte opět velmi zajímavé odkazy (díky za ně). Dnes o věcech tak důležitých, že se o nich jenom šeptá. Není Vaše chyba, že jsou pravděpodobně zatíženy (značným?) informačním šumem. Každá, byť jen napůl seriozní informace z tohoto rodícího se "pupku" světa je velmi důležitá (je jich málo).

Čínský hospodářský "zázrak" (např. ve stavbách a dokonce i v high technologiích) je očividný, stejně jako fakt, že komunisté lhali, lžou a budou lhát a jejich protivníci přehánět. V odkazovaném textu mi nebylo jasné, komu čínská vláda a čínské podniky dluží (což je naprosto zásadní). Chybělo vyhodnocení jejích devizových rezerv a možností jejího obrovského vnitřního trhu. Restriktivní opatření proti vznikající "bublině" na trhu s nemovitostmi také vypadají spíše rozumně. Možná, že v odkazu uvedené "negativní" informace vypustila sama čínská vláda, aby zdůvodnila svou neochotu investovat do "záchrany západního světa" a postrašila "západ" před možnými fatálními důsledky obchodní války proti ní.

Snad se v dohledné době (i díky Vám) dovíme víc.