28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

EVROPA: Dotacemi k chudobě

Od vstupu do EU v květnu 2004 získalo Česko z unijního rozpočtu o 410,2 miliardy korun více, než do něj odvedlo.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Lesniak 25.6.2015 20:23

Naše republika má peněz nadbytek, když si

dovolí i takovouhle sviňárnu.

https://apps.odok.cz/attachment/-/down/VPRA9R9JD3RJ

M. Prokop 25.6.2015 20:42

Re: Naše republika má peněz nadbytek, když si

Zase jste něco nepochopil .........

J. Slanina 25.6.2015 22:24

Re: Naše republika má peněz nadbytek, když si

A kdopak asi tak platil tobě, sviňáčku ruďásku, ten tvůj VUML?

Z. Frys 25.6.2015 14:20

Od

bolševického centrálního plánování k fašistickému dotačně-regulačnímu korporativismu. Tfuj.

V. Kain 25.6.2015 16:57

Re: Od

Se socialistickými vládami které se tady střídají (skutečně pravicová ani jedna)to nehne.Je jim jedno zda ty dotace  ničí ekonomiku či nikoliv.A co takový pazdrát Babiš? Co by si počal kdyby nebylo dotací?

M. Prokop 25.6.2015 17:56

Re: Od

Jací voliči, takové vlády.

J. Fridrich 25.6.2015 13:22

Za naši korupci - našich úředníků, darebáků

Za naši korupci - našich úředníků, darebáků může EU ??????????? Není to náhodou úkol pro vedení naší země ?????

M. Prokop 25.6.2015 17:57

Re: Za naši korupci - našich úředníků, darebáků

Vinen je i pachatel, i ten, kdo navádí.

J. Fridrich 26.6.2015 6:44

Re: Za naši korupci - našich úředníků, darebáků

EU nás navádí ? Jak ? Oni nám říkají, že máme vybírat špatné projekty - které naše země nepotřebuje ? Oni nás navádí ke korupci ? Jak to prosím dělají ?

To jste ale určitě vážně nemyslel...... Toto je náš - český bordýlek, ale zřejmě patříte k těm, co si to nedovedou přiznat.

K. Frauknecht 26.6.2015 7:19

Re: Vy ste fakt divnej!!

Máte možnost dosáhnout na "cizí" prachy (a velký!), o kterých rozhoduje "cizí" ouřada (= normálně bohatej/chudej), který je důležitý v procesu přerozdělování a taky se tak cítí :-))): "No co s tím pane uděláme?!"

No a teď na férovku!!! Co s tím uděláte?:-))))

A to je v principu a zkráceně celej malér!

J. Kanioková 25.6.2015 12:44

Ještě k Řecku

Washington zvýšil tlak na Angelu Merkel: Musíte držet Řecko v EZ z politických důvodů - http://jdem.cz/bsgd56

O. Uživatel 25.6.2015 12:51

Uživatel požádal o vymazání
B. Rybák 26.6.2015 0:55

Re: Ještě k Řecku

Navzdory siláckým projevům, které mají zastrašit řecké voliče a oslabit vyjednávací pozici současné vlády, nikdo Řecko z EZ vyhodit nechce. Eurozóna je od počátku politický projekt z něhož de facto vystoupit nelze, nemluvě o tom, že zbídačené Řecko by si pak mohlo najít investory mimo EU (Rusko, Čína..), čímž by z EU de facto vystoupilo, nebo EU vydírat touto možností (což by bylo pro "jádro EU" mnohem dražší než úplné odpuštění jeho dluhů)! Takže se nakonec "EU-vlk" zdánlivě nažere a řecká "koza" zůstane celá!

V. Petrová 25.6.2015 9:53

Plná podpora

Zůstat v EU, platit pouze tzv. režijní výdaje a nebrat žádné dotace. Sice přijde spousta lidí o práci ( kanceláře na vypracovávání žádostí o dotace, konkursní řízení, audity apod.), ale práce na údržbě silnic je plno, v zemědělství také, uživíte se a budete dělat něco užitečného. A naše hospodářství se ozdraví.

M. Prokop 25.6.2015 11:26

Re: Plná podpora

Práce v zemědělství už moc není.

Jinak souhlas.

M. Prokop 25.6.2015 9:35

Dobré,

nebo ještě lepší.

Vzpomeňte si na to vždy, když uslyšíte nebo přečtete, jako dobrodiní je čerpat, čerpat, čerpat!

Také že čerpá se z lodi, do níž teče. :-P

J. Kanioková 25.6.2015 12:48

No.. přidala bych..

Vzpomeňte si na to I vždy, když uslyšíte nebo přečtete, jaké dobrodiní je EU

M. Prokop 25.6.2015 17:58

Re: No.. přidala bych..

To činím už hodně dlouho.

J. Kulheim 25.6.2015 9:21

Evropě bude vládnout ten, kdo bude ovládat systém dotací.

"Nejprve je nutné daněmi vybrat hodně peněz. Evropské státy mají daňový systém zaveden dávno. Chce-li si někdo podmanit tyto státy, pak mu nezbývá nic jiného, než osedlat si jejich ekonomiku. Násilím to nejde, vlídné slovo nestačí, být chytřejší než oni je nedostižný cíl a volné místo u švédských stolů těchto států není. Co tedy zavést systém evropských dotací? Vždyť takové dotace mohou být cukrem i bičem v jedněch rukou, v těch správných evropských. Dotace lze slíbit a pak třeba nedat, nebo dát a později vzít zpět. Důvod už se nějaký najde, jak k udělení, tak k odebrání..

Evropě bude vládnout ten, kdo bude vládnout systémem evropských dotací, sypat z něj cukr a bičem práskat nad shrbenými hřbety prosebníků a čekatelů na slíbené dotace..

Dotace deformují, granty, pobídky a p., deformují trh, dávají státním úředníkům velkou moc nad každým z nás. Těm, kteří mají informace a známosti dávají možnost napojit se na „státní“ peníze a využívat je k vlastnímu obohacení. EU to povýšila na ovládání států.

Kolik dotací lze slíbit? Hodně. Daleko více, nežli rozdat. A jen z těch slibů dá se žít s pocitem moci. Jen na základě slibů dá se tedy vládnout neomezeně a nezodpovědně.. Skromnost a zralá úvaha jsou tedy nebezpečím pro systém vládnutí prostřednictvím udělování a odebírání dotací. Proto ten, kdo chce ovládnout svět, nebo alespoň Evropu, musí podporovat nezodpovědnost a rozhazovačnost politiků těch států, které si chce ekonomicky podmanit."

J. Kanioková 25.6.2015 12:52

Ano

a jaké je to semeniště korupce..

Krysařský systém..

K. Janyška 25.6.2015 9:09

Dotace jsou projevem socialismu, tedy tzv. sociální

spravedlnosti, tedy genetické touhy zděděné z dávnověku, altruismu, realizovaném  v kmenové společnosti. Civilizace však je doslova  technickou emancipací od tohoto světa obchodem a nedá se s tím nic dělat. Škoda, že autor nejde do takové hloubky. Pak se mu nedaří lidi přesvědčit, že má pravdu on ne dotacáři.  A jeho názory jen za názory. Ale on musí k vědeckému přístupu, nebo na to nemá ? Dzp.

O. Uživatel 25.6.2015 9:16

Uživatel požádal o vymazání
K. Janyška 25.6.2015 10:07

Re: Dotace jsou projevem socialismu, tedy tzv. sociální

Nedaří. Není dost posluchačů s příslušným mentálním a inteligenčním a vzdělanostním  úchopovým instrumentáriem. Toto poznání  je zatím jediným výsledkem mé usilové 20 leté práce tu i jinde. Ale jsem tu s mistrem Hayekem sám samotinký a už začínám věřit, že jsem mým Bohem 50 na 50 povolán... Dzp.

O. Uživatel 25.6.2015 10:13

Uživatel požádal o vymazání
K. Janyška 25.6.2015 10:21

Re: Dotace jsou projevem socialismu, tedy tzv. sociální

Holub je Holub a já jsem já.  Narodil jsem se moc brzy na to, abych byl Holubem. On však má prakticky od jinošských let informace, které se ke mně dostali v mém příliš vysokém věku. Proto  těm mladým nedám spát a budu jim nadávat  a burcovat je. To je nejefektivnější metoda. To mám vyzkoušeno... Dzp.

R. Gramblička 25.6.2015 10:44

Re: Dotace jsou projevem socialismu, tedy tzv. sociální

jakého Holuba máte konkrétně na mysli?

K. Janyška 25.6.2015 10:56

Re: Dotace jsou projevem socialismu, tedy tzv. sociální

Kohout nebo Holub.  Oba stejní ptáci. To mě popletlo. Kohouta, K o h o u t a... Dzp.

M. Prokop 25.6.2015 11:29

Re: Dotace jsou projevem socialismu, tedy tzv. sociální

Když zase pokud jde někdo moc do hloubky, začíná to být srozumitelné nebo zajímavé jen pro odborníky.

Kromě toho, lidi, věřící na "mám to zadarmo!", nepřesvědčí nic.

Jak praví oblíbený výrok, nemají na to úchopový mechanismus.

J. Fridrich 25.6.2015 8:56

Zvrácený, ale hojně rozšířený a nepochopitelný přístup

Zvrácený, ale hojně rozšířený a nepochopitelný přístup k evropské solidaritě rozvinutých zemí - a nás, díky 40.ti letému hrůznému experimentu zaostalých zemí - je prý škodlivý. Ano, přiznejme si to, z jedné technicky, ekonomicky i správou naší země nejvyspělejší zemí Evropy i světa mezi dvěma světovými válkami jsme se stali pod vedením komunistů zaostalou zemí....Je nepochopitelné, že ve výčtu akcí v naší zemi realizovaných s pomocí evropských dotací tito mimozemět'ané vždy uvedou těch několik nepovedených - dráhu na mošnovské letiště a cyklostezky, které ve fantazii těchto podivínů vedou odnikud nikam ( jsem bajker, jezdím po nich a vždy někam dojedu )- to jsou jejich oblíbené " evrgríny ". Věta: " Dotace jdou na věci, které by si rozumný člověk za své peníze nikdy nepořídil " je od člověka z jiného Vesmíru. Vy nevíte například o Kuksu - a desítkách podobných významných rekonstrukcích našich památek za miliardy ? Vy nevíte o výstavbě vědeckých center u Prahy, Brna, Ostravy, Plzně za miliardy Kč ? Stovky čističek vody u našich obcí ? Opravy stovky kilometrů silnic a výstavba a opravy mostů ? Dotace studijních programů na našich školách všech stupňů ? Výstavba obchodních center a mnoho dalších rekonstrukcí v našich městech a obcích ? Naše zem by bez této pomoci EU vypadala jinak - a na mnoha místech bychom jezdili po našich " silnicích " v tancích, obrněných transportérech, nebo minimálně v Offroadech. To, že to neumí přihlouplý český ouřada vyčerpat je náš problém - jsme nejhorší v celé Evropě na čerpání dotací. Samozřejmě ještě důležitější je bezpečnost v Evropě - a ta je díky EU nejlepší za posledních 1000 let neustálých válek. To nic neznamená ? Je pravda, že nám EU trochu bere ten náš český nepořádek, ale tvarůžky, utopence a ušmudlané-omakané koblihy jsme zatím uhájili.

O. Uživatel 25.6.2015 9:06

Uživatel požádal o vymazání